Makale Yaz
nusretoglu
Bu haberi yazdır
İşte maçın en anlamlı anı...
 Ara
09
 2011

Merhaba arkadaşlar,

Fener maçındaki muhteşem galibiyet, son yıllardaki makus talihimizin tersine dönüş sinyalleri vermesine ve ilerisi adına da ümitlerimizin yeniden filizlenmesine neden oldu. GS Aysal yönetimi ile beraber aslında yeni bir kimlik yakaladı, karizma kazandı. Mesela geçen hafta Stadyum’daki konuşmalarının bir çok yerini beğenmekle beraber cımbızla çektiğim en can alıcı yer şurasıydı:

 

 Sorulan soru özetle, şike yasasının gerekleri yerine getirilirse bile devre arasında transfer yapmayı düşünüyor musunuz? El cevap: Evet biz lig için değil nihai hedefimiz olan Avrupa’ya yönelik transfer yapacağız. İşte beklediğim günü kurtarma peşinde olmayan yaklaşım tarzı. İnşallah bu vizyon ve bakış perspektifi cimbomda kaldığı sürece devam eder.

 

“Balık baştan kokar derler” ya böyle bir başkanı olunca alt kadro da ister istemez buna uyuyor. Kötüyü tanımlayan bir atasözünün tersinden bakınca ki görünüşü budur. Fatih Terim daha önce de söylediğim gibi geldiği ilk döneme daha yakın bir profil çiziyor bu da kapıların daha kolay açılmasını sağlıyor. Geçtiğimiz haftalarda kazandığımız maçlara rağmen oynanan oyunu eleştirmiştim fakat son maçta bu endişem de azaldı en azından sadece yarım saat de olsa ileride karşımıza çıkacak olan görüntünün bir özetini izlemiş olduk. Zaten kötü oynarken bile kazanan bir takım vardı sahada çünkü alışma evresini tamamlamış bir Muslera ve ona aslında çok fazla iş düşürmeyen ve bence alındığında bu yaşta bu adama bu kadar para verilir mi denilen ama en önemli transferlerden biri olan Ujfalusi.

 

Fener maçında çok iyi bir motivasyon sağlandığı belliydi ve bence maçın özeti ilk yarıda Fenerbahçe’nin sağ kanadındaki köşe noktasına 3-5 metre mesafeden kullanılan bir taç atışıydı. Ekrana baktığınızda 4 GS’li ve 3 Fenerli görünüyordu ve taç atışını Fenerbahçe kullanıyordu. Başka söze gerek var mı!

 

Yine Emre Çolak’ın Riera’dan daha iyi olacağına olan inancımın bu maçta perçinlenmesi de çok önemliydi. GS teknik adamları Fener maçlarına hep sürprizler ile çıkmıştır ve belki de ilk defa bu risk olumlu olarak yansıdı. Evet GS defansta 1 genç, sol kanatta bir genç ile zaten önümüzdeki senenin en iyi transferlerini hem de hiç para harcamadan yapmıştır. Hayırlı olsun.

 

Saygılarımla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Şubat (1)
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...