Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Sonun Başlangıcı
 Eki
23
 2014

 

Böyle bir yazıyı kaleme alacağımı aslında sezon başından beridir biliyordum ama elim gitmedi yazmaya. Galatasaray’a gönül vermiş dostlarıma öncelikle birkaç tespitte bulunmak istiyorum:

1. Galatasaray yeni kurallar gereği bu sezon bütçesinden 65 milyon euro kar edeceğini UEFA’ya bildirdi. Şu an gözüken sezon sonu itibari ile yaklaşık olarak 100 milyon euro zarar edeceğimiz yönünde. Ceza kapıda bu işin şakası yok.

2. Takımın gelir kaynakları olan stat, kombine ve sponsor gelirleri bu sezon yarı yarıya düştü. CL’den gelen gelirler ise görünün o ki bu sene çok daha az olacak çünkü sürekli yeniliyoruz. Dahası bu gidişle önümüzdeki sene CL’e katılamayacağımız gün gibi ortada yani seneye 25 milyon euro daha gelir kaybı var.

3. Seneye Lig TV ile olan sözleşmenin son yılı. Takımın ana gelir kaynağı olan yayın gelirleri sonraki sene büyük oranda düşecek. Yıllık 450 milyon liralık bir anlaşmanın artık hayal olduğu şimdiden anlaşılıyor. Hatta bu gelir kaybını ön gören Fenerbahçe şimdiden yeni gelir kapıları aramaya başladı. 1 milyon üye projesini bu nedenle başlattı.

4. Galatasaray ekonomik olarak çok zor bir sürece giriyor. Gelir kaynaklarımız sürekli azalıyor. Yabancı kısıtlaması nedeni ile beş para etmez yerli oyunculara çuvalla para veren çapsız yöneticilerin elinde oyuncak olduk.

Prandelli Dortmund faciasının ardından (bence ucuz kurtulduk) bombayı patlattı. “Beni buraya 4 üncü yıldız için getirdiler. CL’de rakipler bizden çok üstün.” yorumuna katılmasamda bazı arkadaşlarımızın çok beğendiği büyük başkan Ünal Efendinin bize giderayak son kazığı Prandelli olmuştur. Adamın kapı gibi kontratı var kovulmadan gitmez orasını anladık da bu işin sonu da böyle gelmez. Prandelli kalırsa GS ligi ilk 2’de bile bitiremez. Fener ve BJK bizden çok daha iyi durumda.  

Yeni yönetim kim olursa olsun artık ayaklarımız yere basmalı. Mutlaka mali disiplin sağlanmalı takımda yüksek ücret alan oyuncular mümkünse derhal gönderilmeli. Gözüken yakın bir zamanda Tüpçü koltuğunu korumak için yabancı sınırlamasını kaldıracak. İnanın Burak, Selçuk ve Hamit’e verdiğimiz paraya takım kurulur. Ama mevcut borçları ödemek için nasıl bir çözüm üretilecek gerçekten merak ediyorum. Yeni yönetimin işi çok zor.

1 haftada 2 tane mükemmel koreografiye imza atan taraftarımıza yazık oluyor. Adamlar gece gündüz uyumadan haftalarca maça hazırlanıyorlar. Prandelli ve oyuncuların umurunda değil.  İnsanda biraz utanma olur. Söyleyecek çok şey var artık film koptu konuşmak yersiz. Ama söylemeden edemeyeceğim Dortmund’a karşı 4-3-3 oynayan teknik adam Avrupa’da iş bulamaz kimse kusura bakmasın bunun açıklaması olamaz. En kısa zamanda yeni yönetimin adımlar atması lazım yoksa gidişat çok kötü dostlar.  

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...