Makale Yaz
eleanor34
Bu haberi yazdır
Çare Almanya ve Hollanda
 Tem
07
 2014

Arkadaşlar yazımın başlığındanda anlaşılacağı gibi çare gerçekten Almanya, Hollanda gibi ülkelerde. Neden? Bizim ülkemizde mağlesef yabancı sınırlaması gibi bir kural var ve bu Türk Futbol' unun ve özellikle GALATASARAY ımızın önüne çekilmiş bir set gibi orada duruyor. Geçen takımdaki oyuncuların yaşlarına baktım ve gelecek için endişe duymaya başladım. Bizim as veya yedek olarak oynayabilecek kalitede ve genç sadece 3 Türk oyuncumuz var. Semih, Koray ve Emre. İleride buna Berk de eklenebilir ama o düzeyde değil. Onun dışında Selçuk, Burak, Olcan, Hamit, Sabri, Umut gibi takımımızın en kaliteli Türk oyuncuları mağlesef 30 yaş civarında. Yani maksimum 2-3 sene daha bu performansı gösterirler sonrasındada düşüşe geçerler.

Önerim Almanya' daki ve Hollanda' daki Türk oyuncuların büyük bir çoğunluğunu satın almak. Tabi Türk derken Hakan Çalhanoğlu gibi genç ve parlamış olanları değil, parlama potansiyeli olanları. Belki 20-30 oyuncu transferi anlamına gelebilir bu ve totalde kasamızdan 2-3 milyon euro arası para çıkar. Bu adamların büyük bir kısmını başka takımlara kiralasak veya sözleşme maddesinde şu an oynadığı kulübe 1 veya 2 sene kiralanabilir gibi bir madde koysak bu işten hem çok para kazanırız hemde geleceğin kadrosunu kurabiliriz. Şöyleki ülkemizde zaten bu tarz adamlar orta düzey takımlar tarafından ya kiralanıyor yada satın alınıyor. Bir kaç örnek vermek gerekirse, Jimmy Durmaz, Hurşut Meriç, Sinan Bolat, Erkan Zengin. Buradan da anlaşılacağı gibi Türk oyuncuların her zaman bir kredisi var yani Türkiye Ligi nede oyuncu kiralamak çok büyük sıkıntı olmaz.

Peki bu kadar adamı ne yapacağız hepsi çok iyi oyuncu olamaz sonuçta? İşin ekonomik boyutu burada devreye giriyor. Bu oyunculardan 4-5 tane bizim as takıma kazandırabilirsek ne mutlu. Geri kalanlardan 1-2 tanede yedek olarak kazanabilirsek süper olur. Geri kalan oyuncular belki bizim işimize yaramayabilir ama başka takımların vazgeçilmezleri olabilirler. Örnek olarak Salih kayseri nin vazgeçilmezi ama bizde kadroya giremedi. Bu tarz oyuncularıda takasta kullanabiliriz. Mesela en yakın Olcan takası. İleride yine böyle bir oyuncu almamız gerektiğinde 2-3 tane oyuncunun bonservisini vererek alabiliriz. Yada üzerine verceğimiz para daha da azalır.    

Bana kalırsa GALATASARAY ımızın ekonomik sorunlardan kurtulmasının bir yoluda sürekli alan bir kulüp olmaktansa aynı zamanda satabilen bir kulüp olmasıdır. Sürekli alan takımlar Real, Bayern, City, Manu gibi takımlar ve mağlesef ekonomik olarak onlarla yarışmamız imkansız gibi birşey. Son olarakta eğer biz bunu uygulamazsak Jimmy Durmaz gibi bir oyuncunun değeri 3 milyon euroyken Türk olduğu için 7-8 milyon euro gibi rakamları gözden çıkartmak zorunda kalabiliriz. Bunları neden biz bulmayalım ki ?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...