Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Mancini Gitmezse Yönetim Gidecek
 May
07
 2014

Galatasaray Türkiye kupasını alsa ne olur? Almasa ne olur?

Mancini sayesin de Fenerbahçeliler, Mayıslar sizin Nisanlar bizim demeye başladı. Nisan ayında şampiyon olan ve bugüne kadar korkak, devamlılığı yok dediğimiz bir Ersun Yanal var. Öve öve bitiremedikleri Ceyhun sevdalısı Mancini’nin ise hoca olmadığını dünya yazıyor manşetlerine…

 

Galatasaray’ın için de bulunduğu tabloya bakmak lazım. İtalya’ya saç kestirmeye giden bir hocası var Galatasaray’ın… Üstelik Galatasaray, o dönemler şampiyonluğu kovalarken…

 

Torku Konya maçı geliyor aklıma…

Son 30 saniye kalmış, Mancini’nin yanında bir adam var. Ontivero’yu oyuna sokmaya çalışıyor Mancini. O ara, Konya tribünleri ve kale arkası Galatasaray tribünleri aynı anda istifa Mancini diye bağırıyor.

Mancini vazgeçiyor son 30 saniye değişiklik yapmaktan…

 

Bu adam ya hocalık görmemiş, ya dayak yememiş. Başka özeti yok.

Belki bir de şunu düşünebiliriz, sanırım Mancini kovulmak istiyor. Geldiği günden beri, Ceyhun’lar dan başlayalım, sol açık Sneijder ve son  stoper Melo ile devam edip, 3-5-2 takıntısından vazgeçelim. Galatasaray, şampiyonluğu bu saçma sapan sistem yüzünden kaybederken vazgeçmedin bu sistemden be hoca! Galatasaray şampiyonluğu kaybetmiş niye vazgeçiyorsun?

Madem yenilik istiyorsun ve değişim yapacaksın, al sana fırsat ama nafile…

Çünkü Mancini hoca değil. Hocalık ile uzaktan yakından alakası yok.

 

 

GELELİM YENİ HOCA KİM OLMALI KONUSUNA

 

Haftalardır isim vere vere makaleler yazıyorum. Verdiğim isimleri de açıklayarak paylaşıyorum. Bu güne kadar Lucescu, Eric Gerets, Ralf Rangnick, Hasan Şaş ve Zinedine Zidane’nin isimlerini yazdım. Galatasaray camiası için heyecan verecek ve futbolu bilen isimlerdi bunlar...

İçlerinden sadece 2 isim, Galatasaray’ı ve Florya’yı yakından tanımayan isimlerdi. Diğer 3 isim ise, Galatasaray’ı çalıştırmış ve Florya’nın havası ile Türk futbolunun yapısını bilen kişilerdi.

 

Aklım da 40 tilki gezdi durdu hoca konusunda… Ben eleye eleye 5’e indirdim ve bu kadarında karar kıldım. Bunların dışın da, basına bir hoca ismi sızarsa onu da değerlendiririz tüm Galatasaraylılar olarak…

 

Bundan sonra ki makalelerimi de, bu hocalar ve transfer politikamız üstüne yazacağım. Galatasaray’ın hangi mevkie transfer yapması gerekiyor, Galatasaray’ın kadrosunda ki eksikleri nedir ve Galatasaray’ın hangi futbolcuları transfer etmesi gerekiyor, bundan sonra makalelerimde bunların üstünde duracağım…

 

 

Galatasaray, eğer bu Mancini’den kurtulmaz ise, Galatasaray yönetimi kendi kuyusunu kendi elleri ile kazmış olacak.

Ben Ünal Aysal’ı da yönetimi de sevmiyorum. Bu benim en büyük özgürlük hakkım. Sevmek zorunda da değilim. Yaptıklarını beğenmiyorum. Başarılı da bulmuyorum. Bir başkası bulabilir fakat ben bulmuyorum.

Lakin ortada bir gerçek var.

 

Rijkaard’ın geldiği ilk sezon bitimi geliyor aklıma… Takımı tanımam lazım, başarılı olduk dedi ve yaz tatiline gidildi. O sezon Galatasaray 3’üncü sırada tamamladı ligi…

Ertesi sezon başladı hiçbir değişim yok. Oyuncular, eleştirilerin odağına çıkmış bu adama güvenmiyorlar belli. Başarısız oldu Galatasaray ve Rijkaard sezon ortasın da gitti. Fenerbahçe de fırsat bu fırsat dedi şampiyon oldu.

 

Galatasaray o yıl taraftarını küstürdü ve kendisine olan inancı kaybetti. Camia zarar gördü. Ligde dip sıralarda gezen bir Galatasaray izledik.

Kongre bir aday belirledi. Herkes o adayın yönetiminde birleştirildi. Terim geldi, Galatasaray şaha kalktı.

 

Şimdi tekrar bu ezberlendik tabloyu yazıp çizmeye gerek yok. Zaten hafızası olan herkes hatırlar. Fakat Galatasaray olarak, Mancini ile beraber tekrar Adnan Polat dönemine geri dönüyoruz.

 

 

  • Aysal, Polat oluyor. Mancini Rijkaard.
  • Bülent Tulun’da, Mehmet Helvacı oluyor.

 

 

Galatasaray’ın sadece hoca değiştirmesi değil, yönetimin ve başkanın da değişmesi gerektiğini ısrarla yazdım çizdim. Fakat buna inanmıyorum çünkü Ünal Aysal koltuğa yapıştı artık… Yani kolay kolay gitmez.

O zaman Galatasaray yönetimi, taraftarını düşünmeli. Hem de milyonlarca taraftarını…

 

Bugüne kadar yaptığı denemeler ile Galatasaray’ı bir deneme tahtasına çeviren ve şampiyonluğu Fenerbahçe’ye armağan eden Mancini’nin yerine, Galatasaray’ın yeni bir hoca getirmesi artık olmazsa olmaz olmuştur.

Galatasaray yönetimi Mancini’yi göndermezse, 3 takviye ile bu takım düzelir derse, önümüzde ki sezon da aynı sonuçlar devam edecek, önce Mancini gidecek sonra Ünal Aysal ve yönetimi gidecektir. Fenerbahçe’de geçmişte örneği olduğu gibi  bunu fırsat bilip bu sefer şampiyonluğun yanına 4.yıldızı da takacaktır.

 

Geçmişinden ders çıkarmayanlar, geçmişi tekrar yaşamaya mahkum kalırlar. Galatasaraylılar olarak geçmişten pek fazla ders çıkarmamışa benziyoruz.

 

Daha kötüsü, bir Mancini için koca Galatasaray’ın tekrar gümbür gümbür sallanmasına gerek yok. Olası bir başarısızlıkta, önümüzde ki sezon Galatasaray tepeden tırnağa sallanacak ve sezon ortasında gelen hoca da başarılı olamayacaktır.

Yönetimin gitmesi, değişmesi ve yeni bir yönetime yeni gelen hocanın olması derken, Galatasaray bütün kozları boş kuru bir Mancini sevdası uğruna, Fenerbahçe’nin eline bırakacaktır.

 

Galatasaray yeni bir Rijkaard ve  Adnan Polat dönemi yaşamayı bu sefer kaldıramaz. Eskisi gibi kara bulutları üstünden birden de atamaz.

 

Galatasaray yönetiminin, güven kaybeden Mancini’yi yollayıp, sıcağı sıcağına takımı yeni bir hocaya teslim ederek takıma tokat atması gerekiyor.

Ayrıca, ufak çaplı bir revizyon da şart.

Yönetimin, 10 futbolcu yollayıp ve kiralayıp, 5 tane nokta transfer ile futbolculara sezona fırtına gibi başlamaları ve sezon ortasında yollanmamaları için gözdağı vermesi gerekiyor.

 

 

Büyük Galatasaray taraftarına sevgilerimle…

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...