Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Yeni Hoca RALF RANGNİCK
 Nis
27
 2014

Galatasaray’da kaldığı süre içerisin de her fırsatta hoca olmadığını bas bas bağıran bu Mancini’yi göndermek için, kim hâla neyi bekliyor anlamak imkansız.

Mancini’nin hoca olmadığını, taraftarın Mancini ve teknik heyete güveninin kalmadığını herkes gördü ama Ünal Aysal göremedi. Galatasaray bu Mancini ile hiçbir aşama ve yok kaydedemez. Ünal Aysal ya istifasını vermeli ya da içerde olası bir karışıklık varsa yönetimini değiştirmelidir. Lakin netice ne olursa olsun Mancini ile asla yola devam etmemelidir.

Ben Mancini ile yola devam ediyorum demek, Fenerbahçe’ye 4.yıldızı armağan ediyorum demektir. Galatasaray camiası ve taraftarları göz göre göre Fener’e 4.yıldızı armağan etmemelidir.

YA LUCESCU YA GERETS

Galatasaray yönetimi, Fener’den önce 4.yıldızı takmak istiyor ve Avrupa’da 2 yıldır yakaladığı devamlılığı sürdürmek istiyorsa, Florya’yı ve Galatasaray’ı iyi bilen, Türkiye’yi iyi tanıyan birini takımın başına getirmeli.

Lucescu bu işi iyi biliyor. Türkiye’yi iyi tanıyor ve Galatasaray’ı hedefe çok hızlı bir şekilde taşıyacaktır. Lucescu ilk akla gelen isim olmalıdır. İşi bilen ve akıllı bir adam. Galatasaray’da yeni bir Lucescu dönemi demek, muhteşem olacaktır.

Lucescu olmazsa, ibre Gerets’e dönmeli. Gerets’de Florya’yı, Galatasaray’ı ve Türkiye’yi iyi bilen bir isim. Gerets’de biraz Fatih Terim’i andırıyor. Terim 2 yıl boştayken Galatasaray’a tekrar gelip destanlar yazdı. Gerets ise sağda solda dolaşıyor. Takım çalıştırıyor mu desem yoksa dinleniyor mu desem bilemedim.

5 yıldır Avrupa Gerets adını unuttu. Gerets’in yeni bir heyecana ve yuvasına ihtiyacı var. Hele ki hem Galatasaray’ın hem de Gerets’in birbirlerine hiç olmadığı kadar ihtiyacı var.

Gerets muhteşem idman yaptıran bir adam. Hasan Şaş bunu defalarca kez her yerde söylüyor. Gerets’in oyun okuma anlayışı ve kısıtlı imkan ve de kadrolar ile olağanüstü başarılar sağlaması da Gerets ismini en mantıklı kılan gerçek.

Galatasaray, Eric Gerets’i tekrar getirirse en mantıklı işi yapacaktır. Gerets’in yanına da dobra 2-3 tane sağlam Galatasaraylı adamlar verilmeli. Fatih Terim, Ümit Davala ve Hasan Şaş örneğinde olduğu gibi.

Galatasaray’ı bu çıkmazdan anca bu mantık kurtaracaktır. Galatasaray düzlüğe çıkmak istiyorsa, Fatih Terim’in Kadıköy’de ki şampiyonluğu yaşattığı o ilk yıl ki mantığı uygulayıp, Terim’den başka bu işi kimle yaparım diye düşünmesi lazım.

Aynı mantık ile ya Lucescu, ya da Gerets’e takım emanet edilmeli. 2 isim de Galatasaraylıların gönlünde yer eden isimler…

PEKİ YA OLMAZSA

O zaman disiplinli ve saha kenarında oyunu yaşayan başarıya aç bir hoca getirilmesi lazım. Özellikle teknik taktik bilgisi olan, Galatasaray’da uyum sağlayacak, 3-5-2 zırvalıkları ile ve uzayı yeniden keşfetme mantığı ile göze batmayacak adam gibi bir hoca getirilmeli.

Yani Galatasaray Gerets’i nereden getirdi nasıl Gerets yaptı ise, aynı mantıkla disiplinli bir adam bulabilir. Kaliteli bir kumaştan bir isim de doğurabilir. Galatasaray bu disiplinsizlikten bir an önce kurtulmalı ve kuralları olan net bir adam ile çalışmalı. Mancini gibi gevşek davranan modacı olmaya çalışan zihniyetler Galatasaray’ı çalıştıramaz. Galatasaray’ın kendisine bir model bulması lazım.

Mesela bir Alman olabilir.

Ralf Rangnick, Galatasaray için doğru bir tercih olur. Alman disiplini her zaman dünya da taktir edilmiştir.

Ralf Rangnick, duruşu ve tarzı ile Galatasaray’ın aradığı isme benziyor. Teknik ve taktik bilgisi ile Almanya’da çok övülen bir isim.

Asla 4’lü savunma anlayışından vazgeçmeyen ve arkada ki 4’lü savunmayı oyunun ön tarafında kader değiştirecek oyunculardan kuran bir adam. Katıldığı bir alman televizyon programın da bunları anlattığın da taktir edilmişti ve Avrupa da büyük yankı uyandırmıştı onun bu sözleri…

Oyun sıkıştığı zaman oyuna yaptığı hamleler ile de çoğu maçı geri döndürebilmiş bir isim. Bu sebepten ötürü Lucescu ve Gerets olmazsa, Galatasaray’ın getirebileceği en makbul hoca Ralf Rangnick’dir.

Geri kalan hoca adaylarını önümüzde ki günler de sırasıyla sizlerle paylaşacağım.

Büyük Galatasaray’ın büyük taraftarına, saygı ve sevgilerimi sunarım…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...