Makale Yaz
elmariachi89
Bu haberi yazdır
Siz neymişsiniz be abi !
 Eki
31
 2011

Bu yazıda futbolun teknik analizi veya hakem değerlendirmesi gibi şeylerden bağımsız olarak çok daha farklı bir konuya değinmek istiyorum.Evlerinde ligtv'si olan veya bir şekilde düzenli olarak maçları takip eden arkadaşlarımız muhakkak vardır.Ve yine inanıyorum ki,maçları izlerken hakem hataları ile çığrımızdan çıkıp,teknik adam yanlışlarına bağırıp çağırmamızın yanı sıra hepimizin dikkatini çektiğini düşündüğüm birşey daha var.O da ligtv'nin spikerleri...

Yaklaşık 2 senedir ligtv,büyük takımların maçlarında 2 adet spiker bulundurmaya başladı.Şahsen ben kendi adıma böyle bir uygulamanın anlamını hep merak edip duruyordum.Eski köye yeni adet gibi...Hani maçlarda bir spiker ve yanında bir yorumcu olmasına alışmıştık ama 2 spikerin aynı maçı dönüşümlü anlatmasının gereğini bir türlü kavrayamamıştım.Amma velakin;bu sezon eve ligtv bağlatıp da maçları 90 dakika düzenli olarak izlemeye başladıkça,bunun sebebini çözdüm.Hele hele Fener-Karabük maçından sonra "Acaba mı?" diye düşündüğüm tüm sorularda ortadan kaybolup kesinliğe kavuştu.

Yıllar boyu,medyanın,yayıncı kuruluşun ve her türlü basın-yayın organının "Fener'in ameleleri" olduğunu hepimiz biliriz.Fener kazandı mı ortalıkta bir bayram havası eser.Bütün hatalar görmezden gelinir,başarısızlıkların üstü örtülür,gündem olabildiğince hızla değiştirilir.Bunları tekrardan anlatıp laf kalabalığı yapmamın amacı ise tamamen ligtv spikerleriyle konuyu bağlama açısından önemli.Muhtemelen ligtv de maçları sürekli takip edenlerimiz bana hak verecektir.

Alex gol attığı zaman;"Alex,alex,alex,alex..............."diye 20 kez Alex'in ismini haykıran,Galatasaray gol yediğinde kendini yırtarcasına bağıran spiker ikilileri,açıkçası beni her türlü hakem hatasından daha çok sinir krizi geçirmeye zorluyor.Az önce de bahsettiğim gibi Karabük maçında,inanılmaz yorumlarıyla da maça herkesten daha çok damga vurdular.Maçı izlerken sanki fb tv de maç anlatılıyormuş izlenimini sonuna kadar verdiler.Emin olun ki;Aykut Kocaman bile fb yi bu kadar çok düşünmüyordur.Bu ne telaş,bu ne heves! 

Fener ilk golü attığında müthiş bir sevinç,ardından "Fb sahada 10 kişi gibi değil,mükemmel oynuyor"gibi uçuk bir futbol yorumu,ikinci yarıda "Emre oyundan çıktıktan sonra top kullanma becerisi düştü,Sezer girse daha iyi olmaz mıydı?","Bienvenu-Semih değişikliği kesinlikle gerekiyor" gibi müthiş (!) taktiksel yorumların yanında asıl bomba "Hakem Aytekin Durmaz'ın o kadar çok hatası var ki hangi birini sayalım!"diyebilecek kadarda sınırsız yorum gücüne sahip arkadaşlar bunlar...Vay,vay,vayy!! Siz neymişsiniz be abi !! Fener'in süvarileri,kötü gün dostları !! Taktiksel bilginiz ve coşkunuz üst düzeyde maşallah,Allah zeval vermesin ! Hakkaten de Aykut Kocaman bile oyun içinde bu kadar çok taktiksel varyasyon düşünmemiştir,eminim...

Sadece bu maç için değil,izlediğim her maçta bu tabloyla karşılaşmam tesadüf değil sanırım.2 hafta önce ki Mersin maçında da Bekir'in voleybol pozisyonunu "tartışmalı pozisyon" olarak nitelendirmişti bu çok bilgili spiker arkadaşlar.Bak bak bak! Bide tartışıyorsunuz yani! Helal olsun ne diyelim buna da şükür..Onun yanında Mersin maçta 10 kişi kalmış ve Fb'nin maçta pozisyonu bile yokken,hatta Mersin sağlı sollu gelirken de "Fb savunması bugün mükemmel oynuyor" gibi bir yorum geldi.Heralde biz o sırada başka bir maç seyrediyorduk ! Evet,evet sanırım bizdeydi sorun.Büyük ihtimalle Man.United-Man.City maçını falan seyrediyorduk biz! Hoş,orda bile mükemmel bir savunma yoktu ama bu arkadaşlar mükemmel anlayışına yeni bir boyut kazandırdılar zaten.Fener ne yapsa mükemmeldir !!

Şimdi buna tezat olarak iddiayı destekleyecek diğer örneklere geleyim...

1-) Fener-Karabük maçında hakemin hatasını saya saya bitiremediniz ya hani...Bizim Gaziantep maçında hakem ile ilgili tek yorum yaptınız mı?? Veya bizim Karabük maçında Muslera'nın atılmasına yorumunuz ne oldu??

2-)Peki hangi maçımızda,"şu oyuncu girse daha iyi olur","Galatasaray herşeye rağmen mükemmel oynuyor" gibi taktiksel yorumlar yaptınız?

3-)Fenerden farklı olarak,Bjk-Sivas maçında bile daha hakem düdüğü çalmadan büyük bir hevesle "Penaltıııı" diye atlayan spiker arkadaş neyin peşinde?

4-)Ve aynı arkadaş penaltı golünden sonra "Ama bjk'nin de hakkını teslim edelim son 10 dakikadır kontrolü ele almıştı" gibi tamamen subjektif yorum yapma hakkını kimden alıyor? Yani bugüne kadar anlattığın her maçta 10 dakika topa hakim olan takımın gol atmayı hakettiğini mi söyledin? 

Futbolun bu derece gerildiği,insanların herşeyden şüphe duyduğu,şikenin pisliğin alıp başını gittiği ortamda,belki de en başta tarafsız kalması gereken yayıncı kuruluşun spikerlerinin,bu derece saçma,taraflı ve uygunsuz yorumlar yapma gibi bir hakkı yoktur.İsterse doğuştan fenerli yada bjk li olsun.Sen sadece spikersin,yorumcu değilsin!! Sahada olanı anlat ve gerisine karışma! Anlattığın şey İspanya veya İngiltere ligi maçı değil bunun farkına var.Ha yapacaksan da herkese eşit davran,bu kadar "birilerinin uşağı" olduğunu belli etme! Herşeyden önce karakterli olun,ADAM OLUN!

Son olarak birşeye daha dikkat çekmek istiyorum.Galatasaray gollerini ve aleyhine olan pozisyonların tekrarını zar zor 1 kez gösterirken,Fener gollerini ve aleyhine olan pozisyonlarda 10 veya 20 kez üst üste göstermenin mantığını açıklayabilseler keşke !! En basiti bu hafta skor 2-0 olduğu için hiç konuşulmayan bir pozisyonda Elmander 89.dakikada 3 kişiyi çalımlayıp kaleci ile karşı karşıya kalacakken yere indirildi.Pozisyon sarıdır veya kırmızıdır çok önemli değil.Ha bana göre kırmızı olması gerekirdi ancak benim takıldığım şey,maç özetlerinde dahi o pozisyonun tekrarı yok.Tartışmalı pozisyon olarak bile tekrarı yok! Yorumu sizlere bırakıyorum...

Sevgili renktaşlar,"Hep oyunlar, senaryolar, Sustuysak bir yere kadar,Aklınızdan çıkarmayın, Türkiye'dir GALATASARAY!" diyerek yazımı bitiriyor,hepinize huzur dolu günler diliyorum...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...