Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray’a Yedi Dakika Yetti
 Ara
06
 2013

Kupada, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u penaltılarla zar zor eleyen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki Juventus maçı öncesi karşılaştığı Elazığspor’u ilk yedi dakikada bulduğu gollerle 2-0 yenmeyi başardı.

Galatasaray’a geldiği günden beri sürekli denemeler yapan Mancini, Elazığspor karşısına da 3-5-2 dizilişiyle çıktı. Muslera’nın uzun zaman sonra forma giydiği sarı- kırmızılılarda Ceyhun liberoda, Chedjou sağ bekte, Gökhan Zan ise sol bekte görev yaptılar. Onların önünde Yekta, Yekta’nın önünde Selçuk ve Melo, sağda Eboue, solda Riera, ileride ise Burak ve Drogba yer aldılar.

Galatasaray, maçın hemen başında Drogba’nın asistinde Selçuk’un attığı golle 1-0 öne geçti. Yedinci dakikada da Burak Yılmaz’ın güzel frikik golü skoru 2-0’a getirdi. Galatasaray bu golden sonra oyunu rölantiye aldı. Bulduğu uygun fırsatlardan yararlanamayan sarı- kırmızılılar, ikinci yarıda tamamen rölanti oyun oynadılar.

İlk yarıda Galatasaray kalesine hiç gelemeyen konuk Elazığspor, ikinci yarıda rakip kaleye gelmeye başladı. Bununla birlikte zayıf ayaklar pozisyon bulmakta zorlandılar.

Geride üçlü defansla oynayan Galatasaray, top rakipteyken arkayı beşledi. Bu defans anlayışıyla Galatasaray nihayet bir maçı gol yemeden tamamladı. Hücum anlamında da kanatlar rahat bir şekilde kullanıldı.

Bununla birlikte rakibin zayıflığı bu sistemin Galatasaray’a ne kadar uyduğu ile ilgili tam anlamıyla bir yorum yapmaya engel oluyor.

Galatasaray, Juventus maçına da bu sistemle mi çıkacak? Sistem Juventus maçı öncesi denendiğine göre büyük ihtimalle sarı- kırmızılılar Juventus maçında da sahada 3-5-2 ile yer alacaklar. Ancak o zaman Sneijder de oynayacak. O zaman bu 3-5-2, 3-4-1-2 şeklinde sahaya yansıyabilir. Ama 3-4-1-2 gerekli verimi sağlayabilir mi? Bu durumda 4-3-1-2 mi tercih edilmelidir?

Bütün bu tartışmalar Salı gecesi son bulacak. Daha önce de yazdığım gibi bence UEFA Avrupa Ligi zaten garanti. Yani sarı- kırmızılılar Avrupa’da yollarına devam edecekler. Ama umarım bu yolculuk Şampiyonlar Ligi’nde olur.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...