Makale Yaz
muratt
Bu haberi yazdır
GSGM Tabelası ve Yönetim
 Eki
06
 2011

Geçtiğimiz günkü gazetelerde ASY spor Kompleksi TT Arena’nın girişinde, üzerinde “Bu stat GSGM’ye aittir” yazan büyük bir tabela konacağına dair haberleri hepimiz okuduk. Akabinde öğrendik ki, yönetim kurulumuzdan 2 kişi, stat çevre yolları konusunu görüşmek üzere Ankara’da GSGM’yi ziyaret ederek hem yollar için söz almış!!, hem de tabela konusunu Protokol girişine GSGM’yi onurlandırmak!! adına yukarıdaki yazıyı içeren küçük bir tabela asılması konusunda anlaşarak çözmüş.

Şimdi hepimizin sinirini zıplatan bu konu neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor ve birçok soruya davetiye çıkarıyor, hadi buyrun;

1-) Türkiye’de GSGM’ye ait olmayan bırakın stadı tesis var mıdır?

2-) Bu küçük tabela, başta, maç yaptıkları stadı babalarının malı zannedenlerin olmak üzere, diğer statlara da asılacak mıdır?

3-) GSGM gibi bir devlet kuruluşunun onurlandırılmaya ne kadar ihtiyacı vardır? Burada, Mecidiyeköy gibi İstanbul’un ortasında bir yerde 50 sene gibi uzun bir zaman kullanım hakkına sahip olduğu arazi ve tesisi devlete bırakarak Seyrantepe gibi değeri daha düşük bir arazide ulaşım açısından ise mevcut durumda Olimpiyat’ tan hallice bir yere taşınan Galatasaray’ın onurlandırılması daha mantıklı değil midir? Ya da Mecidiyeköy’de devletin milyonlarca lira kar edeceği (Allah daha çok versin) yere GS ‘ı onurlandırmak adına “Bunca kar’ı sağlamamızda burayı 50 yıl kullanım hakkı olmasına rağmen, devlete bırakan GS’a teşekkür ederiz” diye bir tabela asılsa yukarıdaki küçük tabeladan daha mı mantıksız olur?

4-) Devlet kurumları zararlı çıkacaklarını bildikleri halde GS ile savaşı daha ne kadar sürdürmeyi planlamaktadır? Bu doğrultuda,  GS yönetim kurulu neden masaya yumruğunu vurup; bu stat için GS’ın nelerden vazgeçtiğini,  bu proje ile devletin 1 koyup en az 3 alacağını, üstelik spor kompleksi denen (içinde tek tesis olan dünyadaki ilk ve tek spor kompleksidir herhalde) projenin kırpıla kırpıla nasıl kuşa çevrildiğini dosta düşmana üzerine basa basa, tekrar tekrar hatırlatmamaktadır?

5-) Peşkeştepe – Haramtepe diye yazılar yazılan, yorumlar yapılan bu ortamda, en son gazetelerde fotoğrafları yayınlanan  Ataşehir Ülker Arena’da ne rantların döndüğüne dair neden haber yapılmamaktadır? O arazinin, adını şu an hatırlayamadığım  Anadolu’daki küçük bir ilçede yapılan açık artırma ile sembolik bir rakama malum kulübe bağışlanması neyin nesidir? GS, karşılığında 50 yıllık kullanım hakkını devretmişken, karşılık olarak malum takımın vazgeçtiği, devrettiği, feda ettiği şeyler nelerdir? İşte, mal ortada, kimin haram, kimin helal işler çevirdiği zaten 2-3 aydır yaşanan gelişmelerle meydanda.

Son olarak, TT Arena’nın yolları ile ilgili olarak sevgili yönetim kurulumuza bir çift laf ederek yazımı sonlandırmak istiyorum. Ben her gün evden işe güzergahımın gereği olarak TT Arena’nın önünden geçtiğim için görüyorum- göreve geldiğiniz tarih olan 14 Mayıs 2011’den bu yana TT Arena’da çevresel ve ulaşım anlamında elle tutulur bir iş yapılmadığı gün gibi aşikar iken ve lig başlayalı nerede ise 1 ay olacak iken, kalkıp da “yollar için söz aldık” denmesini ve bunun “müjde” diye duyrulmasını kusura bakmayın ama ben, “taraftar ile dalga geçmek” olarak görüyorum.

 

Sevgilerle,

Murat





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...