Makale Yaz
forevercece
Bu haberi yazdır
Büyük Tehlike
 Ağu
26
 2013

Dün oturdum koltuğuma rahat rahat maçı izlemek için. Güzelce çayımı demledim ayaklarımı uzattım, rahattım çünkü Bursaspor maçını iyi bir skor ve iyi bir oyunla atlatacağımızı düşünüyordum.

Ne de olsa Bursaspor daha iki hafta önce Vojvodina gibi bir ekipten 3 tane yemişti hem de kendi sahasında.

Rahattım çünkü rakip takım teknik direktörünü yeni değiştirmiş lige hazır olmayan bir takımdı.

Televizyonun sesini açtım iyice, yenecektik, yenmeliydik, rakibimiz geçen hafta eskişehirspora karşı ezilmişti biz de rahatça ezmeliydik.

Şampiyonluğun en büyük favorisi olan Galatasaray, Bursaspor karşısında bir Bank Asya ekibinden farksız futbol oynuyordu. İlk yarı gözlerime inanamadım gol haricinde pozisyonumuz bile yoktu ve bütün yıldızlarımız sahadaydı.

Bütün yıldızlarımı sahada ama, ruhları dün kaybolmuş gibiydi. Drogba sahada yürümekten başka bir iş yapmayıp üstüne oyundan çıkmasına kızıyor. Sen kim oluyorsunda bu takımın teknik direktörü Fatih Terim iken bu kadar kral gibi davranabiliyorsun. Burak Yılmazdan daha az gol atar Selçuk İnan dan daha az asist yaparsın ama biz seni baş tacı yapmamıza rağmen sen hem oynamıyor hem de oyundan çıkarken ortamı geriyorsun. 

Buna kesinlikle hakkın yok Drogba umarım bir daha tekrarlamazsın. Galatasray tribünlerini kaybetmek zordur ancak bir kez kaybedersen bir daha kazanamazsın.

Wesley Sneijder ilk geldiği zamana göre daha faydalı işler yapıyor. Pas vermesi ve oyun kurması, arada çektiği etkili şutlar güzel ancak, bu kadar kondisyon yüklenen bir adam nasıl bu kadar güçsüz olabiliyor. Her ikili mücadelede yerde kalıyor.

Bugüne kadar bir tek etkili çalım atabildiğini ya da ikili mücadeleyi rahatlıkla kazanabildiğini görmedim. Hollanda Milli Takımına alınmıyor diye sitem edenler var, etmeyin. 2. ligde oynayan oyuncular bile Sneijder den fizik olarak daha üstünler.

Defansta Semih yokken dün Gökhan Zan'ın haline üzüldüm iyice. Bütün adamlarını kaçırdı. Bütün pozisyonlarda bölgesinden açık verdi. Chedjou açıklarını kapattığı için çok belli olmadı ancak Gökhan Zan bir el bombasıdır. Her an elimizde patlayabilir.

Bütün pasları riskli ve çoğu yanlış yere gidiyor. Bütün kafa toplarını karşılıyor ancak hepsini merkeze doğru gönderdiği için tekrar atak yiyoruz. Kesinlikle kadroda olmaması lazım sıradan bir basketbol oyuncusu Gökhan Zan'ın yaptığı işi rahatlıkla yapabilir.

Orta sahamız Melo ve Selçuk ile iyidir. Ama o Hamit'in durumu ne birisi bana açıklasın lütfen.

Lütfen birisi beni takımdan kovsun der gbi oynuyor. Bütün pasları yanlış yerlere atıyor hem de göz göre göre.

Yanlış zamanda şut çekmeye ve çalım atmaya kalkışıyor üstüne ikisinde de hiç bir zaman başarılı olamıyor. Defansif kademesi iyi ancak ileri çıkarken tekrar topu rakibe veriyor. Ben anlamadım anlayabilen Hamit'i bize anlatsın. 

Burak Yılmaz dün gol attı, pozisyona girdi ancak o kadar isteksiz o kadar maçtan kopuk bir görüntü ortaya koydu ki ben inanamadım. Açıkça gitmek istiyorum, gönülsüzüm burda kalmaya der gibiydi. 

Böyle oynayacaksa kalmasın, biz yetenekli oyuncularımızdan ziyade hırsımızla son 2 sezonu başarıyla kapattık. İstediği yere gidebilir Burak Yılmaz...

Bu takıma yerli oyuncu transferi lazım. Ömer Toprak gibi yerli bir stoper mi olur Nuri Şahin gibi bir orta saha oyuncusu mu olur bilemem ancak bu böyle gitmez.

İlk iki lig maçımızda da kötü oynadık ve Şampiyonlar ligi başlayacak. Biz devler liginde böyle oynayamayız.

Kesinlikle taktiksel değişikliğe ve bir İmparator darbesine ihtiyacımız var...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...