Makale Yaz
enis-4-4-2-sistem
Bu haberi yazdır
GENEL DEĞERLENDİRME-
 Eyl
19
 2011

Rijkaardın Galatasaray'a ilk geldiğinde tüm taraftarımız çok sevinmişti. Rijkaard'a o kadar çok güveniyorduk ki yaptığı hataları görmüyor oynanan futbolu da Rijkaard oynatıyor diye gollü pozisyonlu geçiyor diye çoook beğeniyorduk. Oynadığımız ilk 6 haftada topladığımız 18 puan ve gollü geçen maçlarımız Tüm taraftaın beğenisini kazanmış ve acaba gol rekoru kırarmıyız sezon sonunda diye yazılıp çizilmeye başlamıştı. O zamanlarda ki yorumcuların neredeyse hepsi Rijkaard süper Takım süper 4-3-3 sistemi çok başarılı tarzı yapılan yorumlara karşılık ender denebilecek bazı yorumcular ve Bazı hatta hiç denecek kadar az bir Galatasaray taraftarının söyledikleri yaptığımız eleştirilere ; "Rijkaardı eleştirmek ne haddine, sen nasıl galatasaraylısın, SEN GALATASARAY düşmanısın diyerek suçlanması ve bu taraftarımızın ve basının Galatasaray hakkında bu kadar olumlu düşünmesinin yanlış olacağını göremiyecek kadar futboldan anlamamasına anlam veremiyordum..

***RİJKAARD'LA BAŞARILI OLAMAYIZ

***4-3-3 SİSTEMİYLE BAŞARILI OLAMAYIZ

***6DA 6 YAPARKEN BİLE KÖTÜ OYNAYARAK KAZANDIĞIMIZI NE KADAR GOLLÜ DE GEÇSE MAÇLARIMIZ ÇOK POZİSYON VERMEMİZ gibi yaptığımız eleştiiler dinlenmedi.....!!!! ve puan kayıpları başladı...

Rijkaardın elindeki kadro gelmiş geçmiş neredeyse son 10 yılın en iyi takımıyken Rijkaard EFENDİ  takım kalitesiz bu takımla ancak bu kadar 3.lük başarıdır diye KÜSTAH bir yorum yapmasına ragmen herhangi bir tepki almaması beni deli ediyordu.. VE BEN RİJKAARDIN 6DA 6 YAPTIĞINDAN İTİBAREN RİJKAARD İSTİFA ETSİN DİYORDUM.. VE ATLETİCO MAdrid MAÇINDA    MAÇ SONU RİJKAARDA  STADDA  TEK BAŞIMA İSTİFA DİYE BAĞIRAN banaaaaa taraftarımız çıkışmış sözlü tartışma yaşamıştım... Sonuçta ne oldu Rijkaard yeni sezonda o bana kızan yorumculara rijkaardı eleştirmek ne haddine diyenler İstifa etmeli Rijkaardla olmaz demeye başladılar..  SONRA HAGİ GELDİ.. ben umutluydum zaten geldiğinde Fenerden ilk defa deplasmanda puan alıp, en iyi Antalyayı kazanmamızın ardından inanılmayacak hatalar değişiklikler oyuncu seçimleri ve taktiğin yeniden 4-3-3e dönmesinin adından kaybedilen puanla ve maçlarla birlikte kötü gidiş kaçınılmaz oldu.. Ama buna rağmen 8. olduk.. Eğer Hagi doğuları yapmış olsaydı en az UEFAya katılırdık BJKyi rahat geçerdik.. neyse sezon bitmeden önceki hafta Arena da BİR PANKART AÇTIM  bu pankartta şu yazıyordu "İMPARATOR FATİH TERİM DÖN" ..... ve bu pankartı göen ULTRASLAN da Arenayı Terim diye inletti.. Ve sozun bitti.. BÜYÜK BİR KAOSTAN ÇIKAN BU TAKIM, OYUNCULARIN MOREL VE ÖZGÜVENİNİ KAYBETMESİ ve yeni yönetim ve yeni teknik direktörle birlikte yapılan transferlerle birlikte takımın yenilenmesi ve oynanan hazırlık maçlarından sonra da taraftarın beklentisinin artmasından sonra ki SEZONUN AÇILIŞ MAÇI OLAN İBB maçında kaybettiğimiz 3 puan ADETA ŞOK ETKİSİ YARATTI.

* İBB maçında oynanan futbol kötüydü belki ama top hakimiyeti yaptığımız pasları görmemezlikten gelmek gerek. Çünkü bu takım pas yapamazdı yaptığı paslar geriye doğru ve ileri gideceğimiz zamanuzun top atıp Topları kaybederdik.. Ama TERİM bunu değiştirmiş takıma öğetmiş olduğunu gördük.. Ve İBB topa hakim olamazken HATADAN yenilen golle 1-0 geriye düştük.. Bu dakikadan itibaren biraz bozulan futbolumuza rağmen bir kaç net gol kaçımamız vardı. Barosun formsuzluğu Sercanın fiziki açıdan yetersiz olmasına rağmen gol için sokmamız Elmander Rieranın olmayışı bu maçı kazanmamıza engel olan faktörlerdendi.. Ve bu ilk maçı 2-0 kaybettik.. 

  • KİMSE GALATASARAYDAN EN AZ 10 HAFTA  SAĞLI SOLLU BASKILI PRESLİ GOLLÜ POZİSYONLU bir takım beklemesin.. böyle bir futbolun oynanması imkansız... Ama yavas yavas oyunun bazı bölümlerinde 5 dakikalık baskı kurabilen pozisyona girebilen önde basabilen BÖLÜM BÖLÜM bunları yapabilen bir takım olacağız.. Ve takım yavaş yavaş oturursa TABİ FATİH TERİMİNDE 4-3-3 GİBİ Bİ SİSTEM düşünmediğini farz edersem   MAÇ BAŞINDA YAPMASA DA maç içinde 4-4-2ye geçerek oynarsak ve takımın devre arasına kadar   4-3-3 ve Rijkaardın öğrettiklerini UNUTMASINDAN sonra GÖZE HOŞ GELEN FUTBOL SERİ GALİBİYETLER alacağımızı tahmin ediyorum.. 

Samsunspor maçında aldığımız Galibiyete baktığımızda oyunun kontrolü yine bizde top bizde attığımız gol ve top hakimiyeti bizdeyken Yine bir defa gelerek samsunun attığı golle 1-1e gelen skoru GALİBİYETE TAŞIYAN TAKTİK 4-4-2yidi.. Rijkaard olsaydı 75e kadar bekler Rierayı ve barosu çıkartırdı ve Ceyhun gibi belki de elmanderi alırdı ve maçı kazanamazdık AMA İMPARATOR ÇİFT forvete dönüp maçı bize kazandırdı..  İBB VE SAMSUN MAÇINDA oynanan futbol süper olmasa da pozisyon bulmakta zorlansakta takımın iyiye gittiğini görüyoruz.. ve KONTROLÜN bizde olduğunu TOPLA oynama ORANINA baktığımız da da  son iki senedir hiç bir takıma karşı %60ın üstüne çıkamazken artık %60ın üstünde top oynayan takımımız Yeni futbolcularında birbirine alışması ve biraz da şanslı olursak ((çünkü rakip bir kere gelip gol atıyor)) Gol yememeye başlarsak Devre arasına kadar en az 10 galibiyet alırız ve en fazla 2 maç kaybederiz yani puan olarak çok iyi puan toplayabiliriz DEVRE ARASINDAN sonra da seri galibiyetlerle birlikte Şampiyon olursak kimse şaşırmasın..  

Karabük maçından alıcağımız 3 puanla birlikte çıkışımız devam edicektir..  İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA MAÇ İÇİNDE DEĞİLDE MAÇ BAŞLARKEN 4-4-2ye geçeriz.. 3  senedir diyorum ama bir türlü uygulanmıyan bu sistem uygulandığı taktirde bu takım başarılı olacaktır..

KÜÇÜK BİR ÖRNEK DAHA VERİYİM   TRABZONSPORUN İYİ KADROSUNUN YENİLENMESİ BİLE TRABZONUN LİGDE PUAN KAYBETMESİNE YOL AÇMIŞKEN GALATASARAY GİBİ YENİ BİR TAKIMIN BU OYNADIĞI FUTBOLU KİMSE ELEŞTİRMESİN......   dediğim gibi Rijkaarda gösterilen sabır TERİME GÖSTERİLSİN BU TAKIM BİR DAHA UEFAyı müzesine getirir..

ilk 11in de ;

Muslera

-EBUE-UJFALUSİ-SERVET-HAKAN

KAZIM-SELÇUK-MELO-RİERA

      SERCAN-ELMANDER

OLDUĞU TAKDİRDE başarılı oluruz... buradan söylemesi bu tarihi unutmayın.. DEFANS VE FORVET BU ŞEKİLDE OLMALI orta kanatlar değişebilir..

AMA EBUEYİ ORTASAHATA SELÇUK İNANI ORTASAHANIN ÖNÜNDE BAROSU TEK FORVET VE SABRİYİ ORTASAHA DA OYNATMAYA DEVAM EDERSE  başarılı olmamız zorr....





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2019
  2018
  2017
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...