Makale Yaz
buaskbaska
Bu haberi yazdır
Manifesto !
 May
15
 2013

Sevgili Renktaşlarım;

 

Bu yazım Webaslan editörleri tarafından daha önce beğenilmemiş olacak ki yayınlamadılar, sağlık olsun fakat taraf olmaya gerek yok..

 

Boca ve River Plate - Bir tanesi işçi sınıfının ve ezilen halkların kurduğu bir klüpken diğeri aristokrat kesimin kurduğu bir takımdır.

 

Liverpool-Everton - Bu kadar yakın iki bölge arasında çok büyük sınıf farklılıkları vardır.

 

Real Madrid-Barcelona - Biri Kral'ın takımı bir diğeri ise İspanya'dan ayrılmak isteyen bölgenin temsilcileridir.

 

Peki Galatasaray- Fenerbahçe ?

Sınıf farkı : YOK 

İdeolojik fark : YOKIrk Millet Farkı : YOK

 

Ee peki bu düşmanlık nedir ? 

 

Tamamen aristokratların lugatımıza soktuğu bir düşmanlıktır bu. Fransa'ya giden Galatasaray'lılar burada ki ırkçılıkla ve sınıf farkı ile tanışıp "Jön Türk" "Beyaz Türk" gibi kavramlarla liseli lisesiz tartışmasını başlatmıştır

Daha çok Alman ve İngilizlerden etkilenen Fenerbahçe yöneticileri ise keza aynı şekilde burada ki ırkçılık ve fanatizmi benimseyip ülkemize getirmişlerdir.

 

Bunun tek bir sebebi vardır "Ne olursa olsun Destek" < bu sloganla bir taraftarın cebindeki bütün parayı alabilirsiniz üstelik Adnan Polat, Adnan Sezgin ve Yıldırım Demirören gibi vasıfsız insanlar bu fanatizmi körükleyecek söylemlerle koltuklarında oturmaya devam edebilirler.

 

Fenerbahçe'deki Selçuk Şahin, Galatasaray'da Sabri,Aydın gibi oyuncular futbollarıyla değil fanatik taraftarları etkiledikleri için uzun süre klüplerinde kalabiliyorlar.

 

Sözüm ona Türkiye'nin en iyi kalecisi Volkan'ın yaptığı hataları başkası yapsa bu kadar tahammül ederler miydi ? Tabi ki hayır. Volkan'ın Fenerbahçe'de oynama sebebi tamamen fanatizmdir.

 

Sabri, yıllardır orta yapamayan top süremeyen ve pas atamayan bir oyuncu ama yürekten oynuyor, taraftara üçlü çektiriyor. Oyuna girdiği zaman forması sırılsıklam oluyor. Her olayda Sabri'yi görebilirsiniz 15 senedir Galatasaray'da peki neden ? Çünkü futbolcudan önce bir holigan.

 

Şimdi gelelim konumuza..

 

Maçtan önce rakip takımın ağzını alan her kişiye en az 5 maç ceza verilsin. Kim ki Fenerbahçe ve Galatasaray hakkında konuştuysa en az 50 bin TL para cezası verilsin.

Aykut Kocaman damgalı şikeci olduğu halde hala Galatasaray'ın saha dışı gücünden bahsediyorsa ibretlik bir ceza alması lazım

Adnan Öztürk gibi yöneticilere Aziz Yıldırım gibi başkanlara prim verdirmemek lazım.

 

Son sözümde Yıldırım Demirören'e: Sen kupayı vermesende o tribünde yükselen sesler nerede olsan kulaklarını çınlatacaktır.

 

Saygılarımla..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...