Makale Yaz
concalir
Bu haberi yazdır
Ne Seninle, Ne Sensiz...
 Nis
29
 2013

    Aynen başlık  gibi şu anda Galatasaray taraftarının Melo hakkında düşünceleri. Melo bu sezon içerisinde bizlere iki ayrı senaryo izletti. TT Arena'da oynanan Manchester United maçına kadar kendine ait görevlerin neredeyse hiçbiri yapamayan bir Melo izledik. O ana kadar Melo'ya minnettar kalabileceğimiz tek katkısı Elazığ maçında kurtardığı penaltı idi. Sahada istenilen peformansı yakalayamaması onu geriyor, geçen sezon takıma artı katkı sağlayan agresifliği bu sefer başını yakıyordu. BJK maçında Oğuzhan'la yaşadıkları ve aldığı ceza belki de o ana kadar yaşadığı stresin patlama anı ve şu ana kadar takdirle karşıladığımız yeniden doğuşunun başlangıç noktasıydı.

     Onun bu durumunun nedenlerinin en başında ise sezon başındaki hazırlık kampına katılmamış olması geliyordu. Mevki itibariyle her zaman güçlü olması gereken ön liberoların bu kadar uzun süreli bir tatilden sonra eski performansını yakalaması elbette uzun sürecekti. Tabi bu yüzden Melo'yu suçlamanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Bonservisini elinde tutan takım tarafından kadroda düşünülmeyen, Galatasaray tarafından ise transferi bir türlü sonlandırılamayan Melo'nun beklemekten ve beklerken de tatil yapmaktan başka çaresi yoktu. Neredeyse kulüp tarihinin en iyi orta saha ikilisinden(Selçuk-Melo) bir tanesini yakalamışken, o ikiliden birinin transferi bitiremediklerini için Galatasaray yönetimini o dönemler eleştirmiştim. Ancak sene içerisinde yaşanılan olumsuz durumlar yönetimi haklı gösterse bile yine de zamanında transfer edilip kendisine güvenildiği hissettirilmiş bir Melo çok daha iyi olabilirdi.

        Netice itibariyle geçen seneki net tablonun aksine biraz daha bulanık bir tablo ile karşı karşıyayız. Geçen sene ezici bir "evet" üstünlüğüyle sonuçlanan "Melo'nun bonservisi alınsın mı?" anketleri bu sene biraz daha çekimser gidiyor. Tabi eski evetçilerin artık çekimser davranmalarının haklı nedenleri var. Hala evet diyenlerin en büyük dayanak noktası ise takıma ve taraftarlara sağladığı uyum. "Gelecek seneye acaba performansı ne olur? sorusu, Melo'nun yerine alınabilecek herkes için de söz konusu. Örneğin Melo yerine neredeyse aynı paralara alınabilecek Alper Potuk yada biraz daha fazla verilerek tercih edilebilecek Gökhan İnler isimlerinin performansları da en az Melo kadar muallak.

       Transfer hakkında olumsuz düşünmemizi gerektirecek birkaç mevzu daha var. Yabancı kontenjanı ve oyuncunun yıllık maaşı. Eğer seneye kalesini ve defansını yerlileştiremeyen bir Galatasaray olacaksa Melo yerine yerli bir alternatif düşünülmeli. Yok bir yabancı transfer yapılacaksa Melo'nun da kesinlikle alternatifler arasında yer alması gerekir. Yıllık maaş konusuna gelince Manchester United, Elazığ, Gaziantep maçları gibi kazanılmasında büyük paya sahip olduğu maçlar sayesinde aldığı parayı çoktan amorti ettiğini söyleyebilirz. Zaten Melo'nun yerini doldurabilecek yerli yada yabancı bir futbolcunun maaşı da Melo'nunkinden ancak 1 ya da yarım milyon kadar az olacaktır. Şampiyonluk ve ona paralel elde edilen Şampiyonlar Ligi gruplarına direk katılma hakkı en büyük hayali yeniden milli takımda forma giymek olan Melo için Dünya Kupası öncesi bir vitrin ve motivasyon artırıcı bir etken olabilir.

        Yukarıda artılarını ve eksilerini sıraladığımız Melo olayında Galatasaray yönetiminin işi hayli zor. Tabi bu konuda Fatih Terim gibi kurt bir hocanın düşünceleri de çok önemli. Bir taraftar olarak ise benim fikrim tamamen nötr. Gönderilirse neden gönderdiniz, bonservisi alınırsa neden aldınız diyemem.  Çünkü Melo'nun performansı ve davranışlarına baktığımızda, sopanın iki ucunun değil tamamanın temiz olmadığını söylemek zor değil.

Cumali ÖNCALIR





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...