Makale Yaz
hakan-girgin
Bu haberi yazdır
Yürek ‘KOCAMAN’ Olmayınca…..
 Nis
29
 2013

Hani “Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu” diye hepimizin bildiği bir söz vardır. Evet, bir zamanlar amatörce hislerle sadece yarışma amacı ile yapılan sporlar işin içine önce Yarı Profesyonellik ve sonrasında da Tam Profesyonellik girdiğinden beri ve hele Televizyon, Reklamlar ve pek tabi önceleri yarışma amacı ile tertiplenen pek çok müsabaka ve turnuvaların özellikle para kazanmak için düzenlenen turnuvalara dönüşmesi neticesinde ortadaki pasta kulüpleri yöneten insanları öylesine etkilemiş vaziyette ki işte bu yüzden sporun asıl amacı hem de her platformda geriye atılmış durumdadır……

Hele hele işin içine İDDİA (Bahis) ve burada dönene ekstra paralar da girince bugün maalesef o amatör ruh ve müsabakalarda var olan Fair Play bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırılmıştır….  

Artık herkes için her ne pahasına olursa olsun ‘KAZANMAK’ asıl amaç haline gelmiştir….

Bugün göz önünde olan pek çok insan sırf bu yüzden kendi haysiyetini, onurunu, şerefini ayaklar altına almış, kanunlarla düzenlenmiş olmasa da İnsanların kendi arasında var ettikleri “FAİR PLAY” anlayışını ezip geçmiştir….

Yazılı kuralları olmayan ama bugün hırsızların, ne bileyim Mafya’nın bile uyduğu ve adına ‘RACON’ (Rajon) denilen kurallar bile bu insanlar, yani başarı için her yolu mübah gören insanlar için hiçbir şey ifade etmeyecek hale gelmiştir….

Mesela futbolda maç esnasında ekstrem bir sakatlık haricinde durmayan oyun bir futbolcunun sakatlanıp yerde yatması sonrasında rakip takım oyuncularının topu taca atarak sakatlanan rakibinin gerekli tedavisinin yapılmasını sağlaması yazılı olmayan kurallardandır….

Buna uymak Fair Play ’dir işte…

Bilmem farkında mısınız ama tüm Türkiye yaklaşık 2,5 sezondur durmuş adam gibi adam(!) Aykut Kocaman’ın tahrikleri ile uğraşıyoruz…..

2010-2011 sezonunun ilk yarı sonlarında Aykut Kocaman’ın Trabzonspor’a verilen 3 penaltının irdelenmesi ile başlayan süreç nihayet Aykut Kocaman’ın sanki geçen hafta “G.Saray'ın bu gücü ile saha içinde ve saha dışında 7 puanı çok azalttıracağını düşünmüyorum.” Diye verdiği terbiyesizce demeç yetmezmiş gibi dün akşam oynanan F.Bahçe-Kayserispor maçı sonrasında yaptığı açıklamalar ile her halde sınırlar artık iyice aşılmıştır….

 

Ne demek yani “İki senedir her şeyin aleni, açık bir şekilde ortada olduğunu söyledim. Fazla bir şey söylemedim" sözleri?....

 

Ya Aykut efendi(!) sen gerçekten de kendinde misin?.....

Delikanlı adam, eğer adam gibi adamsa öyle ortaya konuşmaz.

İki senedir ortada olan nedir ki?

İki senedir ortada gelişen neler var ki böyle seni rahatsız etmiş he gülüm?.....

Evet, 2 sezondur ortada olanları ben sana kısaca anlatayım istersen. Ve aslında 2 senedir ortada dönen rezilliklerden sonra aslında senin kimsenin yüzüne bakmaman lazım…

Çünkü sırf sizleri aklayıp, paklamak adına geçen sezon dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama ortaya koydu “BEN F.BAHÇE’Yİ DÜŞÜREN BİRİSİ OLMAK İSTEMİYORUM” diyen bir adam vardı ortalıkta ve Galatasaray sırf bu yüzden dünyada ilk defa uygulanan ÇARPIK bir sistem ile (Çünkü o sistemin uygulaması öyle olmaz.) Galatasaray 2. Bir lig sezonu oynamak, 2 defa şampiyon olmak zorunda kaldı…..

 

“Bana UEFA’da “Fenerbahçe’yi düşür” dediler. Ama ben düşürmeyeceğimi söyledim.” Diyen bir M.Ali Aydınlar’ı gördük biz.

 

“Şenes Erzik ile Mehmet Ali Aydınlar olmasaydı Fenerbahçe küme düşerdi” diyen Ali ŞEN’i unutmadık.

 

"Aziz Yıldırım, Türk futboluna tecavüz etmiştir. Aziz Yıldırım, Türk futbolunun kara bir lekesidir. Aziz Yıldırım, Türk futbolunu bitirmiştir" diyen Tahir Kıran’ı,

 

“Aziz Yıldırım bu şikeyi yaptı, yapıyor. Daha önce de yaptı, geldiğinden beri yapıyor.” diyen Aziz Yılmaz’ı da biliyoruz……

 

Biz, ülkemizin futbol federasyonunun bugün tüm Türkiye’nin ve Dünya’nın gözlerine baka baka “ŞİKE YAPANLAR VAR, TEŞVİK VERENLER VAR, BİR ŞEYLER ALINIP VERİLMİŞ, BİR TAKIM ANLAŞMALAR YAPILMIŞ AMA ŞİKE SAHAYA YANSIMAMIŞ, TEŞEBBÜS AŞAMASINDA KALMIŞ” diyebilen ve rahatlıkla da sizleri suçsuz(!) ilan eden birisi tarafından yönetilmesine katlanmak zorunda kalıyoruz.

 

Neden? Çünkü sizin kongre üyeniz Recep efendi(!) sizin düşürülmemenizi emretti de ondan…..

Hükümet, kendi açtığı binlerce ihalelere şirket adına YETKİLİ kişilerin katıldığını bile bile, ihalede yapılan bir yanlışta gerekli cezaları direk olarak (KİŞİYE DEĞİL) şirkete (Firmaya) “İHALE YASAĞI” getirerek keserken (Ki doğrusu budur zaten) iş size gelince kanunların nasıl çiğnendiğini, hatta bir gecede değiştirildiğini, hatta ve hatta o da yetmezmiş gibi yeni yeni (sizin küme düşmemeniz için) yönetmeliklerin çıkarıldığını biliyoruz biz…..

 

Evet Aykut kardeşim(!), benim 2 senedir aleni olarak, net bir şekilde ortada olanlardan hemen aklıma gelenler bunlar var….

Eğer hala da ısrar edersen senin gibilere daha pek çok şey hatırlatabiliriz….

Senin soyadın KOCAMAN belki ama malesef sen KOCAMAN bir adam değilsin. Hele hele yüreği ‘KOCAMAN’ olan birisi hiç değilsin……

Önce yüreğin kocaman olacak. Sonra da ADAM olacaksın……

 

Saygılarımla,

Hakan GİRGİN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...