Makale Yaz
sezer1987
Bu haberi yazdır
Yapma Fatih hocam!!!
 Nis
04
 2013

 

Öncelikle tüm oyuncularimizi kutluyorum. Skor belki hayal kirikligi ama Galatasarayin 45 dk oyuna ortak olmasi bence gecenin süprizi oldu.

Ilk yari iki basit gol yemis olmasak ve hücum hattinda top bizi biraz daha sevmis olsa belkide farkli bir gece olurdu. Neyse su saaten sonra Taraftara yakisan Arenayi doldurup oyuncularimizi 90dk gururlu bir sekilde desteklemek. Ve öyle tahmin ediyorumki Ronaldo ve Arkadaslarini yillarca konusulacak bir Arena resitali bekliyor.

Neyse gelelim maca!

Ilk yari oyuna ortak olmak istedik ve bunuda basardik. Girdigimiz önemli gol pozisyonlari vardi ama ne yazikki olmadi. Böyle aksamlarda birazda sans faktörü gerek. Yoksa kim Drogba ve Eboue gibi adamlarin kalitesini tartisabilir?

Gelelim yedigimiz ilk iki gole. Aslinda farkli birsey olmadi. Basit ve enteresan goller yemek adet haline geldi. Süpriz degil aci bir gercek aslinda. Semih ve Dany cabuklar ve mücadeleci kimliklerini umarim hic kaybetmezler. Ama bu ikili bir arada oynayamaz. En fazla biri oynar ama ikisi cok büyük tehlike. Nedenmi? Kademe anlayislari cok zayif ve topa olan hakimiyetleri cok kötü. Artik sezon sonu kaliteli bir stoper gelir diye tahmin ediyorum.

Sol bek konusu bayatladi artik konusmaya, degmez. Riera tüm iyi niyeti ile oynuyor ama Riera sol bek degil. Hele hele rakip Essien ve Di Maria ise. Gerci o bölgede ne hikmetse fazla sorun cikmadi.

Gelelim zurnanin zirt dedigi yere!

Wesley Sneijder

Fatih hoca ne düsünüyor bilemem ama böyle devam ederse bu kadar kaliteli bir yildiz yok olup gidecek. Simdi Renktaslarim bu adam ne yapti diyecektir. Böyle adamlar sabir ister, özgürlük ister, rahatlik ve güven ister. Bazen 89 dk görünmezler ve hic beklenmedik bir yereden bitirici bir assist veya bir gol yaparlar. Örnegin Mesut Özil. Dün bir assist disinda sadece top kaybetti ama Mourinho ondan istedigini aldi. Dün gece daha iyi anladim Sneijder neden Mourinho döneminde yilin en iyi oyun kurucusu secildi. Bu adamlari anlamak ve onlara inanmak gerek. Böyle her macta 45de alirsan takimin ona saygisi azalir ve güvensizlik baslar. Bunlari ben biliyorumda Fatih hoca bilmiyormu? Yapma hocam!!! Cok büyük teknik adamsin ve önemli isler yaptin. Ama büyük teknik adam böyle silahlari oynatamiyorsa kim oynatsin? Eger takim cok ofansif oluyor ise ozaman Mersin maci icin mi geldi bu adam yoksa hoca ceyrek Finallerde rakip olarak 3.sinif kosmayan bir takimmi bekliyordu?

Sneijder her kötü gidisatin günah kecisi. Inanin 10 dakika gecti mac 1-0 ve arkadaslarla ortak konumuz (Sneijder 45de garanti cikar)

Alinma nedeni nedir bari birisi anlatsin! Sahada kosmayan yoktu. Ve en ilginc olani. Galatasaray iyi oynuyordu. Tamam ilk Schalke macinda anladik. Sol taraf felc olmustu ama dün gece böyle birsey yoktu. Iki basit gol disinda hersey tikir tikir isliyordu. 

Bana artik bu hazir degil hikayeleri samimi gelmiyor. Dün gece oyundan cikmasi gereken ilk isim Burak olmaliydi. Evet gercek bu Burak cikmaliydi. Bekle al 60larda oyundan. Bir santrofor oyunda tutmak sadece bizim anlayisimdizda ofansif futbol oluyuor. Barca defansif oynuyor bize göre. Nedenmi? Real Madrid dünyanin en iyi alan savunmasi yapan Takimi. Böyle Takimlari kisa pas yapan ve tekinik kapasitesi yüksek adamlar zorlar. Yanlis anlamasin kimse! Burak mükemmel bir sezon geciriyor ama böyle maclar taktik savasidir. Kim bir mac önce kac gol atti demez.

Amrabat hem suratli hemde bire birde etkili ve neden en azindan 25dk Burak yerine tercih edilmez? Hocaya yakismiyor ezberci Stratejiler!

Sneijder ilk yari fazla görünmedi ama attigi kosular ve tek top özelligi en fazla Drogba ya yaradi. Drogba ilk yari ceza sahasina cok yakin oynadi ama ikinci yari orta sahadan destek gelmedigi icin kayboldu. Hatta bir ara gelip Musera dan topu almaya basladi. 

Hayir anlamadigim eger adam hazir degil ise baslatma ve son yarim saat al oyuna. Gelecek tepkileri engellemek icin baslat sonra adami ilk yari biter bitmez yerin dibine sok. Hic ama hic yakismiyor hocaya bu tür basit oyunlar. 

Mesele yildizlari kosturmak degil. Önemli olan bu adamlardan yeterli derecede faydalanmak.  Ama hocamizin en büyük sorunu bu. Kimse kusura bakmasin her hocanin zaaflari vardir. Hoca yildizlar ile pek uyumlu degil. Kimse Drogba ve Hagi gibi örnekler vermesin. O adamlar yine ayri. Drogba ve Hagi yildiz degil Lider oyunculardir.

Sneijder sorunu fiziksel sorun degil. Hoca ona daha fazla güven asilamasi gerekiyor. 

Yoksa yapilan bu tür transferlerin daha cok acisini cekeriz biz. Neyse umarim bu sezon bir mac dahi olsa Sniejderi 90dk sahada görürüz. Düsünsenize bu adam frikik ustasi ve hala bir tane frikik atmadi 20-30 Metreden. Bu bile herseyi anlatiyor. 

Ama tekrar söylüyorum bir Galatasarayli olarak tekar 13-14 yil gerileri gittim ve bu güzellikleri bize yasatan Hocamiza, Futbolculara, Yöneticilerimize ve bu güzel ayilenin babasi Baskanimiz Ünal Aysala tesekkür ediyorum.

Son sözümde bazi kendini bilmezlere. Dün gece oyundan ciktiktan sonra alkislamak yerine Mesut Özili isliklamak gecenin en büyük ayibi oldu. O an yine bircok güzellikler yok oldu gitti. 

Mesut Almanya Milli Takiminin ve Real Madridin önemli silahlarindan ve bizler gurur duymak yerine kendimize ihanet ediyoruz. Görevi ve tercihi ne olursa olsun Özil bu Ülkenin cocugudur ve Ülke Futbolunu farkli bir sekilde temsil eden bir degerdir.

Saygilar...

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...