Makale Yaz
omerpasa
Bu haberi yazdır
Paniğe Gerek Yok
 Eki
08
 2012

Kimse merak etmesin. Rakip takımlar da sevinmesin. Bu takım en kötü bu kadar olur. Daha fazla kötüye gitmez.

Neden bu kanıdayım, açıklayayım: Eric Gerets’in ilk sezonda şampiyon yaptığı kadroyu bir düşünün. Kadromuz çok kaliteli değildi. Her futbolcu maksimum performans gösterdi ve 83 gibi rekor puanla şampiyon olduk. Aynı kadro sonraki sezon 56 puan topladı. Aradaki uçurum kadronun kaliteli olmamasından kaynaklanıyordu. Çünkü herkes kapasitesinin üstüne çıktı ilk sene. Sonraki sene aynı performansı gösteremediler. Bugünkü kadroyla kıyasladığımda böyle bir şeyin olması pek mümkün görünmüyor. Sezon sonu geçen seneki puanla bu seneki puan arasında uçurum olması bana göre imkansız. Çünkü elimizde kaliteli bir kadro var. Hani bazı takımlar için “ölüsü şampiyonluğa oynar” derler ya işte bizde o durum var. O yüzden takım bazen kötü gidebilir. Bu iki sezon önceki gibi 8. olacak kadar kötü durumlara düşeceğimiz anlamına gelmiyor. Beklentiler yükseldiği için en ufak bir puan kaybında herkesin morali bozuluyor. Buna gerek yok. Takım oyun olarak da kalite olarak da gayet iyi. Peki problem nerde?

1.      Kontrollü oyun oynayamıyoruz. Bizim kontrollü oyunumuz sadece atak yapmak.

2.      Defansta konsantrasyon eksikliği var. Yediğimiz kontrataklar çok tehlikeli oluyor.

3.      Elmander ve Ujfalusi defansı ve forveti ayakta tutan, lider oyunculardı. Onların yokluğu takımın işleyişini etkiliyor.

4.      Melo’nun fiziki yetersizliği Selçuk’un da oyununu etkiliyor.

Melo fiziksel açığını kapatırsa, elmander takıma girerse, kontratağa çözüm bulunursa bu takım açık ara farkla şampiyon olur.

Biz kapanan takımlara karşı zorlanıyoruz.(Braga,Ordu,Eskişehir)

Açık oynayan takımlara karşı gayet iyi oynuyoruz.(Manchester United)

İmparator kapanan takımlara karşı kilidi açacak formül bulmalı.

Riera kesinlikle sol bek oynamamalı. Necati’nin gidişiyle birlikte Baros (mademki bir yerlere gönderilemedi)mutlaka bu takımın içine girmeli. Bu hamleler kilidi açma adına oyuncu alternatiflerini genişletecektir en azından.

Yazımı yeteneğiyle, kalitesiyle, yaptılarıyla takımımızın şu ana kadar ki bireysel olarak en başarılı performansını gösteren Muslera’ya teşekkür ederek bitiriyorum. O olmasaydı şu an lider olmayabilirdik. Eskişehir maçında yediğimiz goldeki atlayışları gözümün önünden gitmiyor.

Teşekkürler Muslera!!!

Sen her zaman  “1”numarasın…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...