Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Baros Gerçeği
 Eyl
10
 2012

Son günlerde Webaslan üyelerinin Baros üstünde çok fazla düşünüp taşındığını gitse mi kalsa mı diye ikiye bölündüklerini görüyorum.Bu noktada bence ne gitsin ne kalsın... Baros birilerinin kendisi hakkında gidip gitmeyeceği yönünde karar beklemesin Baros kendisi bir karar versin.

Kendi futbolunu bu takıma mı kabul ettirecek yoksa bu takımın futboluna göre mi oynayacak?Baros'un formunu en çok etkileyen faktör bu. Baros futbola bakış açısı dar bir forvet. 2000'lerin başında olsak ideal bir forvet olurdu her takım için. Ancak değişen futbola uyum sağlayamıyor Baros.Neden mi? Gelin biraz derinlemesine bakalım Baros'a

Sene 2008:Galatasaray Forvetleri: Sekan Çalık, Ümit Karan, Shabani Nonda, Milan Baros.Serkan gol atamıyor, Ümit ağır, Nonda yetmiyor. Tek forvet Baros bir çok maçta ve attığı gol sayısı : 20 . Doğal bir sonuç ve gol kralı. Takımda tüm toplar ileri uçtaki Baros'a gidiyor ki Lincoln,Hasan Şaş,Kewell,Arda gibi direk ayağına top konduran 4 yetenekli asist futbolcusu var etrafında. Ki bence tartışmasız en başarılı sezonudur Baros'un tüm kariyerinde. Gereğini yapmıştır ve takım tek düzgün forveti olan Baros'a göre oynamıştır. Taktik Baros'un üstüne kuruludur.Ama gelgelim Galatasaray koca sezon sadece 18 maç kazanabilip 39 gol yiyip 61 puanla 5. olmuştur. Neden?Baros'a top taşımaktan hali mi kalıyor takımın?

Sene 2009:Galatasaray Forvetleri: Baros, Nonda (Jo ve Dos Santos sonradan gelerek çok az sayıda maç oynamıştır) Tek başına bir Baros etrafı; Elano, Arda, Keita, Kewell gibi oyuncularla çevrili ve teknik direktör Reijkaard zorunlu olarak Baros'a dayalı  bir 4-3-3 oynatmakta. ve Baros 17 maça çıkıp 11 gol atabiliyor. Ligin 2. yarısı ortalarda yok. Sakatlıkla boğuşuyor. Ancak yine de çıktığı maça göre gol sayısı yüksek. Gelgelelim Galatasaray ligi 3. bitirebilmiş. Topladığı puan 64 yenilen gol 35. Pek bir değişiklik yok. Aynı kafa devam.

Sene 2010:Galatasaray'ın Forvetleri:Anıl, Baros, Stancu. Milan Baros 17 maçta 9 golle sezonu kapatıyor. Gol sayısında düşüş var ve yine zoraki tek forvet takımda forvet yok. Sakatlıklar vs...Ve sistem çöküyor. 46 gol yenmiş 46 puan anca alınabilmiş sıralama 8.lik kaybedilen maç sayısı 16. Baros'un kurtarıcı olmadığı anlaşılıyor.

Sene 2011:Galatasaray'ın Forvetleri:Baros, Sercan, Necati, Elmander, Mehmet Batdal. Ligin çoğunu Elmander sırtlanmasına rağmen Baros 28 kez sahaya çıkmasına rağmen gol sayısı 8'de kalıyor. Neden? Baros'un formu mu düştü? Yo. Yine aynı futbolu oynuyor aslında. Ama artık takım Baros'a oynamıyor. Baros tek çare değil takım için. Selçuk, Melo, Emre Çolak, Engin, Aydın, Eboue takım halinde gol kovalayan bir Galatasaray var. At pası Baros'a gol olsun anlayışı geride kalmış durumda.Sonuç? 23 Galibiyet 77 puan ve şampiyonluk. Kaybedilen maç sayısı 3. Kurtarıcı forvet? Elbette ki Necati Ateş. Baros gibi bir adam varken transfer edilen, yedek olması beklenirken formayı kapan Necati ön planda.

Takım kendisi bir gol makinasına dönüştüğü için bu haliyle Baros, Galatasaray'ın futbol anlayışına uymuyor arkadaşlar. Yoksa Baros bugün bir Anadolu kulübüne gitse yine 20 gol atar. İleri uçta tek başına armut piş ağzıma düş paslarla kral olur. Olmaz değil. Bitirici forvet olur. Ama şampiyonluğa oynayan avrupada başarı bekleyen bir takımın forveti malesef olamaz. Çünkü Baros'un oynadığı bir 11, Baros'a göre oynamak zorunda.

Baros'tan Elmander gibi top kapmasını bekleyemezsiniz.Baros'tan Necati gibi yeri gelince 30 metreden şut çekmesini bekleyemezsiniz.Baros'tan Umut Bulut gibi pres yapmasını bekleyemezsiniz.Baros'tan Burak Yılmaz gibi doğru yerde doğru zamanda olmasını bekleyemezsiniz.Baros bildiğini okur. Defansa sırtını yaslar "hadi bana pas atın" diye bekler. Top kısa düşerse gidip almaya tenezzül etmez. Rakip defanstan hızlı koşmaz, atılan pasın ayağına düşmesini bekler. Topu kaybedeceğini anlayınca penaltıyı aklına getirip yere atlar. Altıpas içinde değilse yüzünü kaleye dönmez. Rakip ataktayken olduğu yerde durur hareketlenmez. Vardı eskiden böyle forvetler. 90'lar ve 2000'lerin başında çok ideal forvet tipiydi bu. Yorulmaz diri kalır ama takım onun için oynamaktan dimağı durur. Bir zamanlar Moldovan vardı Fener'de yaşı yetenler hatırlar, Galatasaray'da Ilie vardı, Bulgarların Kostadinov'u vardı... O tip bir forvet Baros. 5 tane asist yapacak adamın olur maç boyunca 50 tane gollük pas atarsın maç başına 1-2 tanesini gole çevirir gol kralı olur. Ama işte o 5 tane asist yapan adamın defansif yönü olmazsa Galatasray'ın geçen 3 senesi gibi kevgire de dönersin. oynadığın maçların anca yarısını kazanırsın.

Galatasaray'da şu an Baros'a uygun bir şablon yok. Selçuk ayağa teslim pas atıyor ama koşarsan alırsın o pası. Geçen sezon kaç tane gördünüz Selçuk'un Baros'a pasını? Bir bildiği var adamın atmıyor kolay kolay. O pası alabilene atıyor. Emre Çolak, Aydın, Engin, Melo bunların hepsi topu alıp kaleye gidebilen çocuklar bunlarla beraber koşmazsan ileride o pası alamazsın ki. Bizimkiler topu alıp çizgiye iniyor. Baros hala pası ilk istediği yerde duruyor. Yürüsene Baros pası alacağın yere gitsene Baros diye diye dilimizde tüy bitmedi mi geçen sene?Baros'u seven arkadaşlarımız emin olsunlar ben de seviyorum Baros'u ama Baros Galatasaray'ı çok sevdiğinden değil. Aldığı para tatlı geldiğinden duruyor bu takımda yoksa Necati bile ben yedek kalmak istemiyorum diyip Eskişehir'e giderken Baros gibi kariyerli bir futbolcu neden dursun yedek kalacağını bile bile ? Çalıştırın saksıyı biraz. Evet Baros iyi forvet ama artık Galatasaray Baros'a ihtiyacı olmayacak kadar iyi bir takım. Hepinize  sevgi ve saygılar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...