Makale Yaz
tomonari
Bu haberi yazdır
Yönetim hataları
 Haz
21
 2012

Arzuladığımız şampiyonluğa binbir zorluk ve engellemelere rağmen ulaştık ve UEFA tarafından şampiyonlar ligine kabul edildik.Her Galatasaraylı gibi takımımızdan Avrupada başarı bekliyor ve arzuluyoruz.Takımın eksikleri olduğunu cümle alem dahi yönetimde kabul etmiş durumda.

Neyse lafı uzatmıyım şimdi yönetimin hatalı olduğu konulara değinmek istiyorum.

1- Yönetimimizde transferle ilgili bir plan proje yok.Transferde gizlilik en önemli husustur.Ne zaman bir takım bir oyuncuyla ilgilensin medyada yazılıp çizilmeye başlanır ve bu oyuncuyu isteyen büyük bir takımsa,oyuncuyu satacak takım rakam artışına gider.Hiçbir transferimizi gizliden halledemiyoruz.

2-Transferde çok ağır aksak ilerliyoruz.En basitinden aylardır bir Melo olayını çözemedik.Diğer takımlar (Fener,Trabzon veya anadolu klüpleri) dikkat edin oyuncu ve klüpleriyle görüşmeye başladıktan en kötü 2 hafta sonra transferi iyi kötü bitiriyor.Bizde bir oyuncu gündeme geliyor olumlu veya olumsuz sonuçlanması haftaları bazende ayı buluyor.

3-Koskoca GS klübünün bir izleme (scout) ekibi yok.Ne zaman bir oyuncu Avrupada veya ligde parlıyor o zaman aklımız başımıza geliyor.Anadolu takımlarının altyapıları bizim kadar iyi değil ama bir şekilde Bank asyadan veya gurbetçi oyuncuları takip edip düşük bedellerle takıma katıyorlar.

En basit örnekler Emenike,Cernat,Cenk Tosun,Hasan Ali Kaldırım vs vs örnekler uzar gider.

Eskiden böylemiydi?Ümit davalayı,Mehmet Topal'ı,Zeytinburnundan ne kadar ahlaksız olsada Emre'yi bulmadık mı?Veya yurtdışından bir Capone,Perez çıkaramadık mı?

4-En çok kızdığım konu Amrabat konusu.Gs gibi büyük bir klüp aylarca Amrabat peşinden koşuyor.Tamam iyi oyuncu bizde oynamak istiyor ama malesef şu gerçeği kabullenemiyoruz.Kayseri Ali turan olayından beri klübümüze karşı düşmanca bir tavır sergiliyor.

Süleyman hurma gibi 5 para etmez bir adam sanki Amrabat bulunmaz hint kumaşıymış gibi takımımıza ağzına geleni söylüyor,alay ediyor,Uefa'ya şikayet etme tehtidinde bulunuyor buna karşılık hala bizim yönetim dostluk mesajları veriyor.Hepsi bir yana bütün bunları görmezden gelip aylardır bizim taraftar Amrabatta Amrabat amrabatta amrabat.Neden kendimizi küçük düşürüyoruz.Biz Galatasarayız şu Amrabata bir alternatif bulamayacak kadar beceriksizmiyiz?Şu 5 para etmez Hurma'ya Kayseriye bundan sonra verecek çöpümüz bile yok diyen çıkamaz mı?2 çift laf söyleyebilcek baba yiğit yöneticimiz yok mu Amrabat bulunmaz hint kumaşı değil alternatifimiz var diyebilecek.

5-Oyuncuların klüpleriyle görüşmeden önce futbolcularla görüşüyoruz ondan sonra klüplerle görüşüyoruz.Halbuki çok hatalı bir yaklaşım.Olması gereken önce klüple anlaşıp sonra oyuncuyla görüşmek biz ise tam tersini yapıp futbolcu ayartan klüp durumuna düşüyoruz.Sonra medyada borsaya bildirilen transferler başarısızlıkla sonuçlanınca alay konusu oluyoruz.

6-Transferle yetkili yöneticilerimiz çok beceriksiz ve birbirinden bi haber.Yerli piyasadan hiçbir oyuncuyu takıma kazandıramıyoruz.Klüpleri ikna edemiyoruz rakamları aşağı çekemiyoruz.Dürüst olmak gerekirse bunda suçlu rakiplerimiz Fenerbahçe,Beşiktaş.1 milyon bile etmeyecek topçulara akıl almaz paralar verip transfer borsasını lüzumsuz yükseltiyorlar.Ali dürüst'ü ve Bülent Tulun'u görevlendiriyor başkan.Ali dürüst'ün tek yaptığı şey onla ilgilenmedik bunu alamadık bu pahalı geldi onla görüşmüyoruz.Bülent tulun ise kafasına göre iş yapıp Fatih hocaya sormadan oyuncu getiriyor görüşüyor ediyor.

Örnek:

İsmail köybaşı 6 milyon €

Mehmet Topuz 10 milyon €

Hasan Ali 4 milyon €

Rakamlar € cinsinden olduğu için gözümüze çok gelmiyor olabilir ama en basitinden bugünkü kurla 4 x 2.28 = 9 Trilyon para eder.Sıradan bir sol beke kalkıp 9 trilyon para veriliyor.

7-Başkanımız sürekli Tv'de çıkıp sözler veriyor.Bizde taraftar olarak kendisi ciddi işini bilen işadamı sözünü tutar diyip heyecanlanıyoruz ama gelin görünkü malesef verdiği sözleri tutmuyor.Sonra yönetim olarak bir bahane uydurup taraftarı uyutuyorlar.Geçen sene değilmiydi 3 yıldız getircem diyen?25 Haziranda transferler açıklanacaktı aysonuna kaldı?Çeşitli oyuncularla anlaştık dediler topu Fatih hocaya attılar sonra oyuncular çok para istiyor bütçemizi aşıyor dendi.

 

Açıkçası ben transfer konusunda çok ümitsizim.O alınsın bu alınsın diye yırtınıyoruz boşuna yırtınıyoruz çünkü malesef transferde yetkili yöneticilerimiz beceriksiz.Burda suçlu başkandır.

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Haziran (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...