Makale Yaz
sporadami
Bu haberi yazdır
Şike Değil, Şike ve Çete Soruşturması
 Ağu
14
 2011

Bütün futbol kamuoyunca bilinçli veya bilinçsiz göz ardı edilen bir konu var. Spor kanalları, spor basını ve tüm yorumcular ağız birliği etmişçesine yapılan soruşturmayı hep şike soruşturması olarak dillendiriyorlar. Oysa soruşturma salt bir şike soruşturması değil. Soruşturmanın bir de çete organizasyonu ayağı var ki asıl önemli ve vahim olan kısmı bence bu kısım.

 

Şike ve teşvik priminde suç konusu ve sağlanan avantajlar bellidir. İşlenilen suçun belirli bir çerçevesi, sınırı vardır. Ama inanılmaz rantların olduğu spor dünyasında kuracağınız bir çete organizasyonu ile yapacaklarınızın sınırı, haddi hesabı yoktur. Suç konusu ve niteliği sınırsızdır. Hele de bahsedildiği gibi bu suç örgütü silahlı ise.

 

Unutulmamalıdır ki soruşturmayı bu noktaya getiren dinlemeler ve yapılan teknik takip sadece 10 aylıktır. Bu suç organizasyonunun başı olduğu iddia edilen Aziz Yıldırım ise on üç (13) yıldır iktidardadır. Peki bu suç organizasyonu ne zamandan beri vardır. Eğer polis bu teknik takibini bundan 5 yıl önce veya 10 yıl önce yapsaydı benzer delillere ulaşılabilirmiydi.

 

Belki de bu organizasyon Aziz Yıldırım göreve başladığı gün kuruldu. Emniyet ve savcılık bu organizasyonun derinliği kadar, ne zaman kurulduğu ve ne zaman faaliyete başladığı konusunda da çalışma yapmalı. Aziz Yıldırım liderliğinde böyle bir suç organizasyonu var ise Aziz Yıldırım’ın 13 yıllık iktidar döneminde Fenerbahçe’de gerçekleşen tüm illegal ve faili meçhul olayların bu organizasyonla bir ilgisi olup olmadığı araştırmalıdır.

 

Son sözüm federasyona. Sayın Federasyon Başkanı hiçbir mesnedi olmadan 2006 yılındaki Denizlispor Fenerbahçe maçından dolayı Galatasaray hakkında yorum yapabiliyor. Ancak ne hikmetse kuvvetli suç şüphesi ile tutuklu bulunan Aziz Yıldırım’ın kurduğu suç organizasyonunun ne zamandan beri faaliyette olduğu ve hangi sezonlarda bu suç örgütünün Fenerbahçe’ye avantaj sağladığı konusunda hiçbir yorumda bulunmuyor.

 

Ben de Sayın Federasyon Başkanına ve kurullarına soruyorum? Aziz Yıldırım’ın kurduğu iddia edilen bu suç organizasyonunun ne zaman kurulduğu belirsizdir. Bu belirsizlik ortamında Aziz Yıldırım’ın başkan olduğu tüm dönemler yani Fenerbahçe’nin 13 yıllık Aziz Yıldırım dönemi şaibe altında değil midir? Şaibenin menfi veya müspet yönde ortadan kaldırılması için federasyonun ve kurullarının bir çalışması var mıdır?

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...