Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Yeniden Yapılanma 3
 Ağu
16
 2020

 

Maalesef takım yapılanmasına başlamadan yapılan transfer hatalarından bahsetmeliyiz. Öncelikle Türk oyuncu rotasyonumuz bu kadar zayıfken ve satmadan oyuncu alamıyorken Mert Hakan ve Caner transferleri kesinlikle bitirilmeliydi. Ki çok düşük maliyetlerle bu transferler yapılabilirdi.Ayrıca şu saat itibariyle Mensah’ı da kaptırdık görünüyor.

Şimdi göreceksiniz ki yönetim beceriksizliğini daha yüksek maliyetlerle telafi etmeye çalışacak.

Sezon bitmeden kafamda iyi bir kesici ön libero, Mert Hakan ve Mensah merkez orta sahasının çok başarılı olacağını düşünüyordum. Ayrıca sol bek olarak Caner’le Yerli oyuncu sayısını artırırdık. Ama şimdi kartları yeniden dağıtmak zorundayız.

Takım kurgusuyla başlayalım;

Kaleciler:

Fatih transferi ile beğenin ya da beğenmeyin kaleci rotasyonumuzu tamamladık. Bence Muslera dönene kadar birinci kaleci olur.

Bekler:

Omar ve Saracci birinci öncelik gibi duruyor. Linnes kesinlikle takımda kalmalı. Çünkü hem sağda hem solda oynayabiliyor. Ki bana göre sol bek pozisyonunda daha etkili. Süleyman Luş ve Şener ile rotasyon tamamlanabilir. Süleyman Luş ile ilgili bir önceki yazımda ayrıntılı açıklama yapmıştım. Bu çocuk Türkiye’nin gelecekteki sol beki yeter ki şans bulsun.

Stoperler:

Marcao ve Boss ideal ikili. Donk her daim hazır. Işık Kaan ve Emin Bayram bence rotasyonda yeterli. Ahmet Çalık ile zaman kaybetmeye değmez. Gönderilmeli. Işık Kaan için bir önceki yazımda ayrıntı vermiştim. Çok çok umutlu olduğum bir oyuncu. Emin Bayram’dan birkaç gömlek daha iyi.

Orta Saha:

Defansif orta saha olarak elimizde Donk dışında oyuncu yok. Seri konusunda görüşümü ilk yazımda belirtmiştim. Seri ile pas oyunu tercihinin yanlış olacağını ve pas oyununun kolaylıkla bozulabildiğini değerlendirmiştim.

Barca ve City maçları da ne kadar haklı olduğumu gösterdi.

O yüzden Seri’den önce çok iyi bir savunmacı ön liberoya ihtiyacımız var. Merkezde ise Ömer, Taylan ve Belhanda ile sezona giriş yapacağız. Bence üçü de yetersiz. Bunların yerine oyunun iki yönünü de oynayabilen bir orta saha transferi yapılmalı. Önlerinde de Arda ya da Emre Akbaba’dan biri formayı alır.

Kanatlar:

Öncelikle Emre Kılıç, Feghouli’yi kesecektir.

O yüzden sağ kanatta ikisi yeterli. Hatta bir önceki yazımda bu sebeple Feghouli satılabilir demiştim. Sol kanatta ise Babel satılacaksa mutlaka transfer yapılmalı. Mevki olarak en çok oyuncumuzun olduğu bölge. Fakat tam anlamıyla budur diyeceğimiz bir oyuncumuz yok. Arda’nın on numara pozisyonunda oynayacağını düşündüğüm için bu bölgede Kerem ve bir transfer yeterli duruyor.

Forvetler:

Falcao, Diagne ve Oğulcan süper lig için yeterli. Ademin yerine Ali Yavuz Kol’un rotasyonda kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Kısaca toparlayacak olursak;

Emre Taşdemir, Ahmet Çalık, Jimmy Durmaz, Babel ve Belhanda gönderilmeli, Yunus, Atalay, Abdülsamed ve Sekidika kiralanmalı ve kesici bir ön libero, iki yönlü orta saha ile hızlı bir sol açık transferi yapılmalı. Bakalım süreç neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. Transfer gündemimizi ve gelen oyuncular ile ilgili düşüncelerimi bir başka yazımda paylaşacağım.

Galatasaray’la kalın, hoşçakalın…

Soru ve görüşleriniz için;

veratis_zone@hotmail.com

Mehmet ÇETİN  

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...