Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Herkes İşini Yapsın Artık.....
 Ara
22
 2019

Bir gariplik var bu sene, ölü toprağı mı desem, vurdumduymazlık mı bilemiyorum. Kulüp genel kurulu, divan kurulu , yönetim kurulu birbirine girdi. Teknik ekip ne halt edeceğini, ne yaptığını, ne istediğini bilmiyor. Takıma takım demek bile ayıp olur, hasbel kader bir araya gelmiş, amaçsız, isteksiz emekliler topluluğu. Kimse arkadaşlıktan dem vurmasın boşa, şayet birbirlerini sevmeyi geçtim nefret eden adamlar görüyorum sahada. Taraftar ne dediğini, ne istediğini bilmiyor, o kadar ki doğru düzgün desteği bile unutmuş, saçma sapan insanlar topluluğu. Şimdi sorarım size şu takımda oynayan adamlardan bu formayı Selçuk tan çok daha az hak eden, tepkiyi hak eden en az 5 adam sayamazmısınız ilk bakışta. Eğer art niyetli, peşin hükümlü değilseniz 5 de sayarsınız 7 de. Şu yazdığımız site bile işi gücü bırakmış, rüzgarda savrulan kütük gibi, editör işi bırakmış herhalde. Yazıyoruz da okuyan var mı muamma. 

Göztepe ye de yenildik, şaşıran var mı ? İşin en acı tarafı sözde spor yorumcusu beyinsizler gidip Tuzla maçını baz alıyorlar. Vay efendim nasıl olurda 3 günde bu kadar değişirmiş takım. Bak beyinsiz kardeşim, bak embesil bey Tuzla dediğin senin 2 lig altında, yabancısı olmayan, bir Ömer Bayram parasına, bir Adem Büyük parasına bile kurulmamış bir takım. Sen normalde o takımla hazırlık maçı bile yapmamalısın. Eğer yaparsan Belhanda yı, Feghuili yi yıldız sanırsın. Sonra seninle aynı kategorinin senden çok düşük siklette bir rakibin gelir sana kaleyi göstermez.

Fatih Terim efendi, gel seninle küme düşelim, gerekirse her maç yenilelim. Gık demem. Ben G.Saray lıyım, hakkın ödenmez hocam. Senle değil 3 yıl 13 yıl mukavele yaparım, gözümü kırpmam. Ama hocam sen Fatih Terim sin, yaşayan efsanesin, İmparatorsun, sen doğruyu konuş, doğruyu anlat, doğruyu yap. Maçlardan sonra yorumlarını dinlerken kulaklarıma, sonra maçı tekrar seyredip gözlerime inanamıyorum. Hocam Göztepe maçı yorumuna bakıyorum, hakemin göstermediği 2. sarı diyorsun, maç kaç dk. oynandı diyorsun, 5. dk. da 2-0 olurdu diyorsun, sonra da kaleye isabetli şutumuz yok diyorsun. Hafta 16, 23 resmi maç oynanmış, sabır diyorsun. Hocam sana istediğin kadar kredi, istediğin kadar sabır bu taraftardan. Ama şu maçta ilk çıkardığın adam sahada ne yaptığını bilen 2-3 oyuncudan biri olan Selçuk ise nasıl olacak bu iş. Belhanda ne yaptı, Feghuili ne yaptı, Babel, Falcao ne yaptı da sahada birşeyler yapmaya uğraşan Mariano, Ömer, Selçuk dışında kim vardı? İyi oynayan, fark yaratan tek oyuncumuz yok ama en azından ne yaptığını anladığımız bir kaç adamdan biri seyirci baskısından oyundan ilk alınan ise bu Fatih Terim olamaz. Bak hocam sen çıkarsın yanlış yaptık dersin, bu sezon çöpe gitti dersin, bu formayı hak etmeyene bundan sonra forma yok dersin ve keser atarsın. Hiç bir gerçek G.Saray taraftarının çıtı bile çıkmaz. Ama hocam şu takımın oynadığı tek 90 dk. yok bu sene eli yüzü düzgün, ne yaptığını bilerek. Çıkıp maç sonu sanki top oynamışız gibi yorum yapmak, taktik, teknik analiz yapmak, hakemden filan dem vurmak sana yakışmıyor.

Gelelim bizim kağıt üstü süper sahada sıfır bile olmayan takıma. Kalede Muslera da bıktı artık. Bir kaleci bir takımı kaç maç kurtarırsa bir sezonda o kadar kurtardı zaten çeyrek sezonda. Mariano çok rezil sınıfına girmese de vasat bile sayılmaz. Nagatomo için de aynı durum. Luyindama sezonu kapattı ama açmasada olurdu. Marcao ne fizik olarak, ne zeka olarak bu seviyenin oyuncusu asla değil. Donk elinden geleni yapıyor ama malzeme bu kadar. Ahmet Çalık da as stoperleri Luyindama ve Marcao olan bir takım için az oyuncu değil asla. N,Zonzi den daha hızlı, daha çabuk kaplumbağalar gördüm desem inanın abartı yapmam. Evet adam o boyla beklenmedik derece topa hakim, oyun görüşü, zekası var ama el freni gibi mübarek. O boyla tek kafa golü olmamasıda ayrı konu. Seri için yazabileceğim, söyleyebileceğim tek kelime yok. Adam ne oynar, nerede oynar hiç anlamadım. Lemina iyi futbolcu, iyi bir takımda olsa çok daha iyi futbolcu olur. Belhanda zaten adam değil, benim gözümde iyi futbolcu da değil. Yok 10 değil, yok 8 değil, yok 6 değil. Niye söylemiyorsun arkadaş adam futbolcu değil. Feghuili ye en iyi olduğu dönem bile güvenemedim zaten. Tam bu ne biçim oyuncu diyorsun maçı alıyor adam. Tam vay be diyorsun takımın içine ediyor. Emre Mor ne adam olur ne futbolcu. Ancak gider orda burda şov yapar, o tanrı vergisi yetenek keşke Ömer Bayram, Şener Özbayraklı gibi  futbol için atan yüreklerde olsaydı. Babel e kızan çok ama bu kadar kötü takımda elinden geleni yapanlardan diyebilirim. Ömer Bayram G.Saray da iyi bir yedek olması gerekirken bir çok yetersizliğine rağmen sadece istekli ve çalışkan mücadelesiyle takımın as oyuncusu oluyorsa varın siz düşünün vehameti. Keza Adem, Emre Taşdemir, Jimy Durmaz hatta sakatlanan Andone bu takımın yedek kulübesinde şans beklemesi gereken oyuncular sadece. Asla daha fazlası değil. Hem sağ hem sol bekte aynı performans ile görev yapabilen Linnes ise kesinlikle kadroda olmalıydı.

Elbette Falcao yu unutmadım. ama böyle paralar kazanan, öyle karşılanan bir adama ayrı paragraf açmak gerekli. Ne de olsa adam takımdan da, kulüpten de büyük ve apayrı. Değil mi büyük taraftar. Gerçi biz adama çuvalla parayı Real e, PSG e gol atsın diye verdik ama olsun, o Kasımpaşa ve Tuzla ya attı. Hadi anladık, orta gelmiyor, pas gelmiyor, tehlike bölgesinde topla buluşamıyor. O vakit Diagne ne suç işledi de büyük taraftarımız tukaka etti adamı. Bak arkadaş, Falcao Göztepe maçında leblebi gibi 2 top aldı. İlkinde Babel in pasını daha 5. dk. da auta yolladı. İkincisinde ise tam cephede kaleci ile karşı karşıya penaltının 2 metre gerisinden topu kaleciye teslim etti. Bunların dışında rakiplerinden yavaş ya da geç kaldığı için 2 topa vuramadı. 5-6 defa hareketlenmediği, boşa kaçmadığı, doğru yere deplase olmadığı için Ömer, Babel ve Selçuk un pas opsiyonunu yok etti. 4-5 metre koşmadığı için kendisine atılan en az 4-5 top 15-20 metreden koşan rakiplerin oldu ve kalemize atak yedik. Kazandığı tek ikili mücadel yok, tek hava topu yok, pres yok, depar yok, aldığı faul yok. Hadi büyük taraftar şimdi koşun havaalanına karşılayın büyük golcünüzü. Olmaz ise dün Ayhan Akman a, Sabri ye, Semih e yaptıklarınızı bugün Selçuk a filan yaparsınız.

Elbette bu takım bu durumdaysa eleştirmek herkesin en doğal hakkı. Ancak eleştiri dediğin de yol gösterecek, yanlışı doğruyu ayırd edecek. Teknik ekip yani Fatih Terim hatalı. Futbolcular rezalet durumda. Fizik yok, teknik yok, taktik yok, hırs yok, mücadele yok, futbol hiç yok. Açık konuşalım bu takım bu ligin en kötü takımı. Geçtim pozisyon fukaralığını taç kullanmak bile eziyet. İdmanda ne çalışıyorlar, ne yapıyorlar hiç anlamıyorum. Ligde daha az koşan, daha çabuk yorulan, skora isyan bile edemeyen tek takımız. Eğer oynadığımız oyuna karşı hak etmediğimiz bu kadar puan aldıysak bu emin olun formanın ağırlığından geliyor. Yoksa sahada edilen mücadeleye, dökülen tere ve oynana futbola, ortaya konulan kaliteye puan verilse şimdiden küme düşmüş sayılan Ankaragücü ile Kayseri bizim üstümüzde yer alırdı. Şimdi ben kalkıp hocamıza şunu yap bunu yapma, onu oynat bunu oynatma diyemem. Ancak beni deli eden benim bildiğim Fatih Terim bugün oynattığı, bel bağladığı en az 5-6 futbolcuyu isimlerine, kariyerlerine bakmadan, sonuçlarına aldırmadan çoktan postalardı. Eğer Ankara maçında öylesi gereksiz penaltı yaptıracak ise bırak 18 lik Emin yapsın. Eğer Göztepe maçında öyle gol kaçıracaksa bırak Erencan kaçırsın. Eğer ne oynadığı belli olmayan, 10 mu 8 mi bilinmeyen bir etkisiz eleman oynayacak ise Atalay oynasın. Bırak hocam bu sezon da Yunus oynasın, Mustafa Kapı oynasın,  Mustafa Fettahoğlu oynasın. Kadromuzda Seri , N,Zonzi gibi kiralıklar olacağına Ali Yavuz gibi, Çekdar Orhan gibi gençlerimiz kiraya verilmesin, forma giysinler. Eğer bunu da G.Saray da Fatih Terim yapamaz ise hiç kimse de yapamaz asla.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...