Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Porto Maçı ve Belhanda
 Eki
04
 2018

Öncelikle Fatih Hoca’nın ilk 11 tercihi; eldeki malzeme ve oyuncuların form durumuna bakıldığı zaman %100 doğruydu. Sinan’ı santrafor pozisyonunda oynatmak en doğru karardı. Fizik gücü, gol vuruşu ve patlayıcı özellikleri düşünüldüğünde bence en doğru deplasman santraforu Sinan Gümüş’tür. Sinan gol pozisyonlarında elinden geleni yaptı ancak golü bulamadı.

Ndiaye’nin yokluğunda Donk ve Fernando önlerinde Belhanda ile birlikte göbeği çok iyi kapattılar. Yalnız faul olmayan bir pozisyonda Donk’a çıkan yanlış bir sarı kart Donk’u ve oyun direncimizi biraz düşürdü.

Stoperde Maicon ve Serdar ikilisi gol yediğimiz korner pozisyonu hariç yüksek konsantrasyon ile gayet iyi oynadılar.

Muslera çok başarılı kurtarışlar yaptı.

Belhanda orta sahada takımın pas trafiğini elinden geldiğince yönetti.

Yeri gelmişken söyleyeyim bu maçtan sonra adam dostane şekilde gitmiş Porto’lu bir oyuncuyla forma değiştirmiş aynı coğrafyanın insanı Brahimi ile sohbet ediyor ve gülüyor. Bu ayıp bir şey mi kardeşim? Millet resmen bu adama çatacak yer arıyor. Adam her yenildiği maçtan sonra ağlamak veya yas tutmak zorunda mı? Ayrıca futbol olarak bütün takım elinden geleni yapmış, Porto deplasmanında galibiyeti kaçırmış, oyunda rakiple aramızda hiçbir gerginlik yaşanmamış. Neymiş Belhanda gülüyormuş. Ortalık ayağa kalkıyor. Elin Faslı oyuncusu tribündeki taraftarla aynı duyguları yaşayabilir mi? Örneğin, zamanında kaptanlığımızı yapan Song, meşhur sulu derbide saha olayları yaşanırken Ümit Özat’la sahanın ortasında sohbet ediyordu. Ne yapmasını bekliyorsunuz? Adam tribüne çıkıp kavga mı etsin?

Gelelim Belhanda’nın futboluna, artık her maçtan sonra “Belhanda neden ilk 11 oynuyor?” “Böyle 10 numara olur mu?” “Neden bir maçı tek başına kazanamıyor?” benzeri yorumlar izlemekten ve okumaktan bıktım artık. Ben futbolunu çok mu beğeniyorum? Hayır. Galatasaray’ın 10 numarası olarak daha golcü, şutör özelliği alan ve asist sayısı yılda 15-20’yi bulan bir oyuncuyu hangi taraftar istemez? Ancak, elimizdeki oyuncuların kıymetini bilmemiz ve göndereceksek de parlatarak, kar ederek göndermemiz gerekiyor. Belhanda bu takımın bir elemanıdır. Kulüp 8,75 milyon € bonservis ödemiş ve artık alınmış bir kere. Sürekli oyuncularımızı eleştirmek, karalamak ve bu adam bir işe yaramaz demek Galatasaray’a finansal olarak değer kaybettiriyor. Sürekli elimizdeki oyunculara bok atarak değerlerini düşürdüğümüzün farkında değil miyiz acaba?

Kaldı ki Belhanda konuşulduğu kadar berbat bir oyuncu değil. Belhanda klasik bir 10 numara değil önce bunu anlayalım. Hiçbir 10 numaranın vermediği bir defansif katkısı var. Topu öne doğru götürmede takıma çok yardımcı oluyor. Orta alandaki pas alış verişini yönetiyor. Yeri geliyor defans arkasına tehlikeli toplar gönderiyor. Ön tarafta top tutabiliyor. Ayrıca Belhanda olmadığı zaman takımın sahada ne oynadığı belli olmuyor. Son iki sezonda Belhanda’nın oynamadığı 11 maçta 5 galibiyet ve tam 6 mağlubiyet almışız. Zaten geçen sene ve bu sene ligde toplamda 9 mağlubiyetimiz var. 6 tanesinde Belhanda hiç oynamamış. Yani Belhanda’nın sahadaki varlığında kıymeti anlaşılmıyor, olmadığında anlaşılıyor.

Yaptığı hatalar yok mu? Var. Ben hiç kızmadım mı? Kırmızı kart gördüğü Trabzon ve Fener maçlarında deliye döndüm, seri küfürlerimi mahalleye duyurdum. Belhanda’nın böyle pis huyları var. Ben de isterim ederini bulup satılsın da yerine daha iyisi gelsin. Becerebilirse yönetim yapsın.

Ama hem Belhanda’nın özelliklerini taşıyan hem Sneijder gibi şut atan golcü bir 10 numarayı takıma kazandırmak şu anki finansal yapıyla bence sadece hayal. Gerçekçi olalım arkadaşlar biz Real Madrid, Barca, Liverpool, Man City vs seviyesinde bir klüp değiliz. 100 milyon € verip adam transfer edemiyoruz. 8-9 milyon euroya da bu kapasitede belki biraz daha iyi bir oyuncu alınabiliyor. Beşiktaş Talisca’yı alabildi mi? 20 milyon adamın bonservisi ve şu ana kadar ligimizde bu tutarlarda bonservis ücreti ödenmiş değil. Bu kur farkıyla da bir daha ödenmez. Belhanda’nın verdiği katkıdan daha fazlasını ben de isterim ama olmuyorsa ne yapalım? Bedelsiz olarak adamı zararına gönderelim mi? Bunu mu istiyorsunuz? 9 milyon euro içeri mi girelim hem de FFP bizi sıkıştırmışken.

Yaptığınız eleştirilerde biraz mantıklı olun. Takımda ilk önce tepki çekecek oyuncu varsa bu Belhanda değildir. Feghouli oynamıyor bile, kadroya giremiyor, adam kendini kasmıyor ama Belhanda kadar konuşulmuyor. Zaman zaman da olsa diğer tepki çeken Eren, Maicon, Ahmet vs gibi oyuncular bile Belhanda’dan daha çok taraftara yaranıyor. Çok iyi bir oyuncu olmadığını ben de kabul ediyorum ama bu kadar eleştiri fazla artık. Fatih Terim aptal mı? Elinde sanki David Silva var da adam Belhanda’yı yakışıklı bulduğu için oynatıyor.

FFP ensemizdeyken elimizde var olan oyunculardan maksimum verim almamız gerekiyor. Maalesef Belhanda’nın daha önünde olup da şu an orta sahada onun yerine oynayabilecek bir oyuncu kadroda yok. Medyadaki yorumcuların gazına gelip de bu oyunculara bilenmeyin. Hepsi Galatasaray’ın oyuncusu ve Belhanda’nın da takıma çok olmasa da katkı verdiği kesin. Ekşisözlük yazarları gibi hiçbirşeyi beğenmeyip her b.ku eleştirmeyin. Biraz yapıcı olun.

Okuyup da anlayabilenlere teşekkür ediyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...