Şampiyonluktan ötesi
Son üç şampiyonluğun geldiği zor şartları düşününce Galatasaray, 2000'den sonra ilk kez rakiplerinin çok önünde bir görünüm ile maratonun son metrelerini koşuyor.  
Webaslan.com
Şampiyonluktan ötesi

Her şampiyonluğun mutlaka bir hikayesi vardır. Ancak bu yıl yaşananlar, mutlu sona ulaşacak takım için sadece bir şampiyonluk ile açıklanamaz.

Ülkemizde 1970'lerin sonlarına doğru iyice artan şiddet olaylarından beri böylesine öfkeli iki kalabalık oluşmadı. Şehrin iki yakasındaki ezeli rekabet, yerini sevgisizliğe bıraktı. Artık kimse maçlardan sonra kızdıramıyor bile. 3 Temmuz'dan beri meydana gelen olaylar gerilimi iyice arttırmış durumda.

TFF'nin aldığı şike kararının tam da şampiyonluk düğümünün çözüleceği günlere denk gelmesi de tam bize özgü bir davranış. Hepimiz genelde işi son güne bırakırız. İyi ya da kötü bir karar verip devam ederiz yola. Ancak şike kararının ardındaki yol pek sakin değil. Yolun üzerinde çok şey var. Memnuniyetsiz bir kitle, hiçbir şekilde tatmin olmadan o yolu işgal edecek.

Galatasaray, bu denli gergin bir ortamda çıktı Trabzonspor önüne. Fakat saha dışındaki faktörler, oyuncuların ayaklarına dek ulaştı artık. Engel olunamadı bu tansiyonun bilerek yükseltilmesine. Çünkü aksi takdirde puan farkı daha da açılabilir, Süper Final projesi tarihi bir hayal kırıklığı olabilirdi. Korkulan olmadı, Galatasaray gerildi, futbol gerildi, puanlar neredeyse eşitlenecekti İnönü Stadı'nda Beşiktaş galip gelemeseydi. Beşiktaş ve Trabzonspor dik durarak neden değerli camialar olduklarını dosta düşmana gösterdiler.

TT Arena'daki Beşiktaş maçı da en az 0-0'lık Trabzonspor maçı kadar zor geçebilir. Aynı dakikalarda Trabzon'dan gelebilecek bir gol haberi, maçın seyrini Galatasaray lehine çevirecektir. Ancak sabırlı olup stresle baş etmek gerekiyor. Bu takım normal sezonu büyük fark yaparak tamamladı. Süper Final'de de sadece 1 maç kötü oynadı. Şampiyonluğun diğer adayı Fenerbahçe ise oynadığı durağan futbol ve temkinli oyun anlayışı ile şampiyondan ziyade takip eden konumunda.

Oysa Terim felsefesi, Galatasaray'a 1 yıldan az bir süre içerisinde sirayet etmiştir. O felsefede beraberliğe getirdiğin maçta durmak bazen mümkün olmuyor. Günümüz futbolunda mantıklı olan budur fakat Terim gibi düşünenler gün sonunda kupalara uzanan taraf olur mutlaka.

Son üç şampiyonluğun geldiği zor şartları düşününce Galatasaray, 2000'den sonra ilk kez rakiplerinin çok önünde bir görünüm ile maratonun son metrelerini koşuyor. Süper Final'deki diğer takımların durumları göz önüne alındığında sarı kırmızılıların şampiyon olmaması futbol adına bir hayal kırıklığından öteye geçmez.

evrengoz@yirmidort.tv



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler