Konsantrasyon
En azından Kardemir Karabükspor maçında daha az süre alan isimlere şans verilseydi, bu denli isteksiz bir görüntü meydana gelmezdi. Bazen konsantrasyon, kaliteli ayakların önünde gelebiliyor.  
Webaslan.com
Konsantrasyon
EVREN GÖZ YAZIYOR...
evrengoz@yirmidort.tv

Galatasaray, sezonun en kötü futbolunu oynadı. Kardemir Karabükspor, akıllı oynayarak ve koşarak hak ettiği bir galibiyet aldı. Terim'in ekibinde oyuncuların bu sezon maç seçmeye başladığını görüyoruz; bu çok tehlikeli.

Spor Toto Süper Lig'de uzun yıllardır görmediğimiz bir puan yakınlığı var takımlar arasında. Lider ve diğerleri arasında hiç de büyük fark yok. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kavgası, Süper Lig'de yankı buluyor.

Avrupa'da elbette başarı gerekli, bu takımın Avrupa'daki zaferlerini herkes özledi. Hele ki TT Arena'da şu ana dek bir Avrupa takımına karşı resmi galibiyet alınmadıysa bu büyük bir boşluktur. Ancak sizin rakibi küçümsemenize hiç gerek yok. Günümüz futbolunda Kardemir Karabükspor gelip 3 gollü bir galibiyet alabiliyor, ülkenin en sağlam kadrosundan.

Takımın yaratıcı oyuncu konusunda yaşadığı sıkıntı her geçen gün artıyor. İyi kapanan ve hızlı hücuma çıkan her takım TT Arena'da rahatsız edici olabiliyor. Oysa kapalı savunmaları açabilecek, oyunun şeklini değiştirebilecek bir lider oyuncu olsa durum çok daha farklı olabilirdi. Ayrıca bu sezon sarı kırmızılıların oyunları bazı maçlar statikleşiyor. Yaratıcılıktan ve hırstan uzak dakikalar izlenebiliyor. Geçen sezon bir mahalle kavgası gibi meydana gelen maçlar, bu yıl site sakinlerinin barbekü partisine benzemeye başladı.

Terim'in yedek oyuncular hakkında düşüncelerinin bu kadar katı olması, takımın antrenman performansı hakkında soru işaretlerin doğmasına neden oluyor. Alternatif  oyuncuların Florya'daki durumları Terim'i memnun etmiyor. Çünkü memnun etse biraz daha farklı isimler görülebilirdi ilk 11'de. Örneğin Sercan, Sabri, Ceyhun, Furkan, Aydın, Yekta gibi isimler bu sezon bir hayli az süre aldı. Hatta Ceyhun ve Furkan konusunda henüz fikir sahibi bile değiliz parçalı formayla. Genelde antrenman yeleği ile elde ettikleri performans analiz ediliyor, raporlar sunuluyor ve yeterli görülmüyor.

En azından Kardemir Karabükspor maçında daha az süre alan isimlere şans verilseydi, bu denli isteksiz bir görüntü meydana gelmezdi. Bazen konsantrasyon, kaliteli ayakların önünde gelebiliyor. TT Arena'da daha çok isteyen kazandı. Terim'in ekibinde böyle 90 dakikalık bir boşluk, düşündürücü.

Ancak, Manchester United karşılaşması sezonun belki de en önemli mücadelesi olacak. Bir yanda gruptan çıkmayı garantileyen ve muhtemelen yedek isimlerle sahada olacak Manchester United, diğer yanda her şeyini sahaya koyması gereken Galatasaray. Salı akşamı İngilizlerin bu oyuna olan profesyonel bakışını sahada göreceğiz.

Galatasaray, Manchester United maçından galip ayrılırsa da, Portekiz'den eli boş dönmez. Fakat ligde artık kaybetme kredisi tükendi, Nisan dolaylarında bu kaybedilen basit puanlar aranabilir.


Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler