Sakin kalmamız lazım
Sabri’ye Servet’e ‘Ben baskı yemem, TT Arena’da daha da rahat kartlarımı gösteririm’ diyen zihniyete soruyorum  
Webaslan.com
Sakin kalmamız lazım
ANT İPEK İLE SORU CEVAP

- Sn. İpek, yaklaşık 2 haftadır yazı yazmıyordunuz, bunun sebebini öğrenebilir miyiz?


"Bursaspor maçında soğuk almışım, akabinde ne yazık ki zatürre oldum ve yaklaşık 1 hafta hastanede yatmak zorunda kaldım. Bu süreçte Cim bom’un maçlarını stattan olmasa da televizyondan takip etme şansım oldu. Bu süreçte 24 vatan evladımızın şehit düşmesi ve Van’da yaşanan deprem ve depremin yıkıntılarından dolayı Yüce Türk Milletimize tekrar başsağlıkları dilemeyi bir borç bilirim."

- Futbolla ilgili düşüncelerinize nereden başlamak istersiniz?


"Hakemlerden...

"Sezon başından beri ilk kez Pazar günkü Kayseri maçında aleyhimize verilen kararlarla dolu bir maç yönetmediler, biz de bunca eksiğimize rağmen 5 yıl aradan sonra Kayseri’den 3 puanla döndük. Bu sezon maçlarımıza verilen hakemler genellikle biz puan kaybını yaşadıktan sonra ya hakemliği bırakıyorlar ya da cezalandırılıp devre arasına kadar maç alamayacaklarını öğreniyorlar. Olan bizim puanlara oluyor. Sabri’ye Servet’e ‘Ben baskı yemem, TT Arena’da daha da rahat kartlarımı gösteririm’ diyen zihniyete soruyorum. Bu sene sırf eyyam olsun diye Süper Lig’de tuttuğunuz ve Bank Asya’ya düşürme cesaretini gösteremediğiniz Fenerbahçe aleyhine Kayseri, İBB ve Mersin maçlarında penaltı çalamadınız? Çalmadığınız yetmezmiş gibi neden sözleşmişçesine rakip 3 oyuncuyu da itirazlarında haklı olmalarına rağmen sarı kartla cezalandırdınız? Fenerli Bekir Lugano’dan boşalan ‘ben topa her yerimle vurabilirim, ben Fenerli hakkı yenmiş devamlı mağdur olan oyuncuyum’ tavrının yeni sahibi midir? Eğer bu sorulara verilecek cevabınız varsa merakla bekliyorum."

- Çifte standarttan bahsediyorsunuz, vereceğiniz başka örnek varmı ?

"Keşke olmasa ama onlarca var… 7 Aralık 2011 Çarşamba günü Euroleague’de Siena maçımız var, günler torbaya girdi sanki aynı akşama Arena’da Fener’le futbol maçı koydu TFF. Fenerbahçe tesadüfe bakınız ki İnönü’ye de hafta arası misafir oldu… Ama her ne hikmetse şehrin en büyük 2 takımı ile kendi evlerindeki maçları hafta sonu oynayacaklar. Fikstürü belirleyen TFF nasıl oldu ise Fener’i hafta sonları deplasmana çıkarmıyor. Ve bu rezalete hemen hemen kimse ses çıkarmıyor. Sağ olsun Levent Tüzemen gibi ‘doğrucu’ yazar olmasa bu konulara hiç değinilmeyecek basınımızda. Bakın günümüz futbolunda olanları dikkatli bir şekilde gözlemlediğinizde neyin niçin olduğunu çok net bir şekilde görebilirsiniz. Sadece Galatasaraylıların değil futbola gönül veren herkesin sağduyulu olması ve "daha adil bir oyun" için çabalaması gerek…"

- Anladık yine sinirlenmişsiniz siz, biz en iyisi Cim bom’a dönelim…


"Cim bom’a dönecek olursak, söze bu sene bize en çok lazım olan şeyle başlamak istiyorum… ‘Sakinlik.’ Dikkat edin saha kenarında ve içinde sakin kalmayı becerdiğimiz tüm maçları kazandık, hem de çok rahat bir şekilde. Pazar günü Cüneyt Çakır her ne kadar Amrabat’a sarıyı 73. dakikada göstermiş olsa da rakip oyuncuların yaptıkları sert müdahalelere ilk dakikadan itibaren tepki verdi ve Antep, Antalya maçlarında olduğu gibi rakip oyuncular ‘nasilsa kart görmüyoruz, daha da sert oynayalım’ diyemediler. Cim bom’da oldukça rahat kazandı 3 puanı…"

- Genel olarak oyun şablonumuz hakkındaki düşünceleriniz?

"Terim takımdaki zorunlu eksikler sayesinde daha doğruyu bulmaya başladı. Eboue’nin en verimli oyununu sağbekte oynayacağını defansif özelliklerinin hücum özelliklerinden çok daha iyi olduğunu Sabri`nin cezalı olduğu Kayseri maçında gördük hep beraber. Keza sezon başından beri defalarca dile getirdiğimiz gibi Semih’in Ufjalusi’nin ideal partneri olduğu da bu maçta gözler önüne serildi. Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru ‘Derin Galatasaray’da gençler bir türlü forma bulamazken antrenmanda Servet ile girdiği ikili mücadele sonrası hakkını ‘yalnız başına ve haklı’ bir şekilde aradıktan 1-2 hafta sonra Kayseri’ye satılan Cem Sultan’ın da ortanın sağında Yekta’dan da Aydın’dan da daha iyi oynayacağını sırf ben değil tüm Galatasaraylılar gördü."

- Peki Servet için ne diyeceksiniz?

"Servet saha içindeki mücadeleci yapısı ve sezon içi devamlılığı ile takıma katkı sağlayan bir oyuncu. Bakın Terim eğer inat edip kendisini Antalya maçında sahaya yedekten de olsa sürse idi Servet Gaziantep maçında o hatayı yapmayacaktı. Zira Servet oynadıkça açılan, form tutan ve kenarda kaldığı süre arttıkça geri dönüp form tutması da o ölçüde uzayan bir oyuncu. Diğer bir deyişle eski sembol ismimiz Emre Aşık’ın tam zıttı. Emre son yıllarında ardı ardına oynadığı maçlarda hata yapıp, belirli bir süre dinlendikten sonra çıktığı maçlarda harika bir oyun sergilerdi. Bu sebepten dolayı Terim Servet ile ilgili ‘tamam mı devam mı’ kararını vermeli. Kullanacaksa oyuncusunu Gökhan’ı kesinlikle devre dışı bırakmalı ve Ufjalusi’nin partneri olarak Servet’i belirlemeli. Eğer bu görüşte değilse Ocak’ta 31 yaşında olacak Servet ile yollarımızı ayırmalıyız."

- Peki diyelim ki Servet ile yollar Ocak’ta ayrılacak. O zaman en yapmalıyız?

"Ya Sivasspor’dan Murat Akça veya Adanaspor’dan Anıl Karaer’i geri almalıyız. Sağ bek hariç defanstaki 3 mevkiiyi 2020 yılına kadar rahatlatmak istiyorsak bunu sadece Semih Kaya ile yapamayız."

- Kayseri karşısında Ayhan ilk 11’de idi, Emre ve Aydın’da sonradan oyuna girdiler. Bu konu hakkında görüşleriniz?

"Ayhan’ı haksız bir şekilde eleştiriyor Galatasaray seyircisi. O sebepten dolayı deplasmanlarda oynatmak ancak Terim gibi futboldaki tüm detaylara hakim bir hocanın akıl edebileceği bir şey. Beni şaşırtan Ayhan ve Yekta’nın ilk 11’de olması değil, göbekte değil daha kenarlarda oynamaları idi. Selçuk, Melo bazı maçlarda biraz daha önde veya köşelerde oynayabilirler. Bakın Lampard yıllardır Chelsea’de, Gerrard da Liverpool’da devamlı ilk 11 oynuyorlar ama takımdaki sakat-cezalı durumuna göre mevkileri değişebiliyor. Anlaşılan Terim’in göbekte Ufjalusi - Melo - Selçuk 3’lüsünden vazgeçmeyeceği ama Ayhan’ın sol içte Yekta’nın da sağ kanatta ne kadar verimli olduğuna da dikkat etmesi gerek kanımca."

- Bu keyifli söyleşi için teşekkür ederiz Sayın İpek. Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?


"Bu sezon ligde kopma yaşanması zor gözüküyor, zorunluluktan oynatacakları play-off heyecanlı geçsin diye sanırım puan farkları bir şekilde oluşamayacak. Yine de sükûnetimizi korursak play-off maçlarının ortasında şampiyon olacağımızdan adım gibi eminim…Yeter ki sakin kalalım. En iyi kadro ve teknik yönetim ve şampiyonluğu en çok isteyen ve hak eden camia biziz."


Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler