Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Provoke edecekler, Dikkat!
 Mar
28
 2018

‘İntikam soğuk yenmesi gereken bir yemektir ama bizim bekleyecek zamanımız yok.’

Rakibi tanımak en az kendini tanımak kadar önemlidir. Büyük bir ihtimalle Trabzonspor karşımıza Onur, sağbek Pereira, solbek (Son maçta sakatlanmıştı oynarsa) Novak, Stoperler Uğur ve Hubocan (son maç Okay stoper oynamıştı ama bu maç orta sahada oynar), Okay ve Kucka ön libero, önlerinde Sosa, kanatlar Olcay ve Yusuf, forvet Burak olarak çıkacaktır. Novak oynamazsa Hubocan stopere Kamil sol beke geçecektir. Abdulkadir ise büyük ihtimalle sonradan oyuna girer. Olcay ve Yusuf maçın ilerleyen dakikalarında oyundan çıkar Abdülkadir sağa, N’Doye sola geçer. Rıza hocadan da Beşiktaş maçındaki gibi orta sahanın ortasından Kucka gibi bir oyuncuyu çıkarıp kanatlara oyuncu alması gibi bir güzellik te beklemeyin.

Oyun stratejileri malum Burak üzerine kurulu. Stoperlerin arkasına atılacak uzun paslar ve Sosa’nın kullanacağı duran toplarla gol arayacaklar. Defansın arkasına atılacak paslara karşı dikkatli olmalıyız. Çünkü Serdar kısa alanda hızlı olmasına karşın uzun mesafede ağır, Maicon hem kısa da hem uzun da yavaş. Ya stoperleri öne çıkarmayacağız yada orta sahadan uzun pas attırmayacağız. Ayrıca bu tip pozisyonlarda Muslera bir libero gibi topa çıkmalı. Fakat Trabzonspor kolay gol yiyen bir takım eğer böyle bir pozisyon olursa gol yiyelim ama kırmızı yemeyelim. Çünkü nasıl olsa atarız. Duran toplarda ise Kucka, Uğur ve özellikle Okay’a dikkat etmeliyiz. Okay’a Donk’la adam markajı versek bence çok iyi olur.

Zayıf yönleri ise savunma oyuncuları. Özellikle bek oyuncularından ve stoperlerin arasına atılacak toplardan çok pozisyon yakalarız. Oyunu orta sahada kurmaya çalışırsak onların istediğini yapmış oluruz. Çünkü Kucka ve Okay hem fizik olarak hem teknik olarak iyi oyuncular. Ben olsam ilk yarım saatte sürekli Garry’nin kanadından oynarım. Çünkü Pereira hem zayıf hem de kolay kart gören bir oyuncu. Üstüne oynarsak ilk yarım saatte Trabzonspor on kişi kalır. Ayrıca genellikle büyük maçlara tutuk başlıyorlar. İlk on beş dakikada yapacağımız baskı ile skoru rahatlıkla bulabiliriz. Defanstan çıkışlarda oldukça zorlandıkları için yapacağımız her baskıda pozisyon bulma olasılığımız fazla. Gomis sağa yada sola deplase olacağına bence sürekli olarak stoperlerin arasına koşu yapmalı. Selçuk ve Belhanda da bu koşuları beslemeli. Çünkü stoperler birbirleri ile uyumlu değil ve aralarında sürekli boşluk veriyorlar.

Son olarak yapılan açıklamalar şunu gösteriyor ki oyunu germek ve olay çıkartmak için her fırsatı değerlendirecekler. Olcay ve Pereira ile her türlü provokasyonu yapacaklar. Özellikle Olcay her fırsattan yararlanmak isteyecektir.

Amaçları kazanamıyorsak yada puan alamıyorsak en azından zarar verelim. Kırmızı kart olur, saha kapatma olur. Artık ne kadar zarar verebilirlerse.

Unutmayın ki sevgili renktaşlar biz bu yarışta sadece rakiplerimizle yarışmıyoruz. Hem saha içinde hem saha dışında hiç olmadığımız kadar dikkatli davranmalıyız. Kulübümüze zarar verecek her türlü davranışlardan uzak durmalıyız. Küfür, saha içine atılacak madde, sahada oyuncularımızın girecekleri tartışmalar belli bir zümre tarafından beklenmektedir.

Ama onlar; ‘Sadece beklemekle kalacaklar ve aradıkları fırsatı asla bulamayacaklar.’

Çünkü biz Galatasaray’ız, bazılarının hayallerinin bile ulaşamayacağı yerlerde, bizim gerçeklerimiz başlar…

Galatasaray’la kalın, sağlıcakla kalın, hoşçakalın…

@verazone (twitter’dan haberleşmek isten renktaşlar ulaşabilir)





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...