Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Herkes bu takıma destek versin
 Şub
05
 2018

Merhaba Arkadaşlar,

Pazar günü yaşadığımız hezimet ile ilgili diyecek çok şey var. Balık baştan kokar misali yönetimden başlayarak eleştirilerimi sıralayacağım.

YENİ YÖNETİM: Göreve gelir gelmez yaptığınız ilk icraat orta sahamızın dinamosunu gönderdiniz. Bu ligde bu Ndiaye tarzında başka bir oyuncu yok ki Galatasaray’da da olsun, defansif anlamda oldukça agresif ayrıca hücuma kalkarken yaptığı driplingler ile oldukça farklı bir oyuncuydu. Oyunu iki yönüyle oynayabilen en enerjik futbolcumuzu Cenk’in 22 milyon ettiği bu ortamda, zıpkın gibi adamı 16 milyon euro gibi komik bir rakama sattınız. Adam 1 idman yapıp stoke city’nin ilk 11’inde hemen oynadı ve ilk asistini yaptı haftasonu. Paran ve hazırlığın yoksa neden seçime girdin Mustafa Cengiz? Çekersin bankadan krediyi ödersin takımın borçlarını en önemli oyuncunu da satmazsın hem de orta sahanın diğer çok önemli oyuncusu fernando sakatlanmışken. Sizdeki nasıl bir zihniyettir arkadaş. Ndiaye’nin gidişiyle şampiyonluk şansımızın azaldığını bir önceki yazımda zaten söylemiştim. Sivas maçında eksikliğini herkes hissetmiştir herhalde, 16 milyon iyi para diyen avanaklar şampiyonluktan elde edeceğimiz gelirin farkında değiller. Ayrıca, alınan yeni sol bek Nagatomo vasat bir futbolcu. Fifa’da oyuncuların özelliklerine göre puanları olur ya; Latovlevici 61 puan, Nagatomo 63 puan. Birbirinden vasat 2 sol bekimiz var artık tebrikler yeni yönetime, alkışlar!

Bu arada, tepki çekmemek için basında çıkıp çok güzel yalan söylüyorlar. Neymiş Ndiaye kendi gitmek istemiş de yönetim satmak istememiş. Bırakın bu yalanları kardeşim, çulsuz çulsuz geldiniz para bulamadınız oyuncu sattınız. Koskoca galatasaray’ı Anadolu takımına çevirdiniz. Ndiaye kendisi söyledi ingiltere’den klüp böyle istedi ben ayrıldım diye. Burada belli ki Fatih Hoca’ya ve bütün yönetime tembih edilmiş: “Ndiaye kendi gitmek istedi diyelim yönetim olarak taraftarın tepkisini çekmeyelim.” Bu bariz bir şekilde görünüyor, yoksa Ndiaye neden yalan söylesin ta İngiltere’den.

FATİH TERİM: Ben şahsen hocayı çok seviyorum. Hatta hayranıyım diyebilirim. Ama sivas maçını kaybetmemizin en önemli sebebi Fatih Terim’dir. İlk 11 tamamen yanlış tercihlerle dolu ve maç içinde müdahaleler de yanlış.

Defans 4’lüsünde Denayer’in oynamaya başlamasının sebebi nedir? Vasat Osmanlı hücumcuları karşısında iyi performans göstermesi mi? Yoksa her hava topunda zamanlama hatası yapması mı? Zayıf fiziği mi? Serdar’a göre denayer’in tek artısı daha hızlı olması. Serdar varken Maicon ve Serdar oynar arkadaş stoperde bu 1. Yediğimiz ikinci golde adamın önüne fiziğini koyamıyor maçın kopmasına sebep oldu.

İkincisi tolga ve donk ile orta sahayı kurmanın mantığı nedir? İkisi de kreatif olmayan, sadece mücadele eden (ama aslında edemeyen), kapasiteleri Galatasaray’ın çok altında olan 2 vasat futbolcu. Fernando’nun yokluğunda bu takımın ideal orta saha tandemi Selçuk-Tolga olmalıdır. İkisini de hiç beğenmesem de Selçuk’un artıları donk’a göre çok fazla. Pasları daha iyi, frikik kullanabiliyor ve oyun görüşü çok daha iyi. Donk tartışmasız maçın en kötüsüydü ve uzatmalarla beraber tam 99 dakika sahada kaldı tam bir skandal.

Forvet arkası 3’lüde Belhanda’nın yer almaması artık hocanın takıntısı haline geldi. Yasin’in katkısı nedir ki bu adam oynuyor devamlı sol kanatta. Bu takımda feghouli ve rodrigues kanatlarda belhanda da ortada oynar. Belhanda’nın performansı belki beklentimizi karşılamıyor ama yerine oynayan oyuncu Yasin!

Gelelim oyuna müdahelelere. İlk yarı berbat oynadığımızı düşünürsek ikinci yarıya en az 2 oyuncu değişikliği ile başlamamız gerekirdi. Ne savunmaya ne hücuma hiçbir katkısı olmayan Donk ve sahada varlık gösteremeyen Yasin’in oyundan çıkması yerlerine Belhanda ve Selçuğun girmesi gerekiyordu. Sivas golü attığı için koruma psikolojisi ile ikinci yarıya başlayacaktı. Belhanda ve Selçuk ile topu çok daha olumlu kullanarak bir atak sürekliliği yakalayabilirdik. Eğer galibiyet golü gelmeseydi de Sivas Çanakkale geçilmez savunması yapacaktı. Son 15 dakika bütün riskleri alarak Eren-Tolga değişikliği yapsaydık kesinlikle galip gelecektik.

Bunun yerine yapılan ilk değişiklik Tolga’nın çıkması ve Eren’in girmesi oldu. Bu sayede orta sahayı tamamen kaybettik. Donk orta sahada hiçbir varlık gösteremedi. Tolga en azından daha çok mücadele ediyordu. Eren girince tamamen doldur boşalta ve şuursuz ataklara döndük dakika 60’da. Daha sonra Belhanda oyuna girdi ama çıkan oyuncu Feghouli! İnanılır gibi değil gomis’ten sonra gol atmaya en yakın oyuncu oyundan çıktı. Bir de arada linnes göründü kulübenin önünde sonra yerine oturdu hiç anlam veremedim. En son değişiklik ise Yasin-Sinan oldu ve Sinan da hiçbir katkı vermeden maçı tamamladı. Sivasspor penaltı ve korner dışında koca maçta sadece direkten dönen 1 pozisyon daha buldu.

Sonuç olarak bütün rakiplerin berabere kaldığı haftada biz daha beterini yaparak mağlup olduk. Hocanın acilen oyuncu tercihlerini gözden geçirmesi gerekiyor. Donk, Yasin, Denayer kulübeye dönmeli Selçuk, Belhanda ve Serdar ilk 11’e monte edilmelidir. Fernando gelince de Tolga’nın yerine oynamalıdır. Maç içerisinde form durumuna göre kulübedeki oyuncular değerlendirilebilir. Kupada falan bunlar oynayabilir.

OYUNCULAR:

Donk’un kapasitesi zaten belli, Galatasaray’da oynayabilecek bir oyuncu değil. Benim kızdığım nokta sahada ortaya koyduğu mücadele. Sen zaten ilk 11 için düşünülmüyorsun. Orta sahada 1 sakatımız var 1 oyuncu da satılmış. Sen 11’de oynama şansı bulmuşsun, yapman gereken canını dişine takman ve her topa baskı yapman. Libero oynuyorsun ama sanki Pirlo’sun topu ayağına isteyip uzun toplar atma hevesindesin ama oyunun savunma tarafında hiç yoksun. Rakibe uzak oynuyorsun. Sahada adım atmadık yer bırakmaman lazım. Artık zorunluluk dışında oynayamazsın, tabi Fatih Terim akıl tutulması yaşamaya devam etmezse.

Selçuk rakı içmeye devam aslanım. Ohhh yarasın koçuma bir büyük daha söyleyin beyefendiye yanına peynirle kavununu eksik etmeyin. Profesyonel futbolcu sezon ortasında asla içki içemez ve içmemeli. Futbolculuk 24 saatlik bir iştir, sadece antrenman yapıp maça çıkmakla olmaz. Beslenmene, uyku düzenine yani bedenine çok iyi bakmalısın. Ben fitness yaparken bile alkol almıyorum bu adam profesyonel futbolcu hem de GS kaptanı rakıları götürüyor. Ayağını denk al Selçuk.

Nagatomo için ilk maçtan eleştiri yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak görünen o ki takıma bir katkı değer sağlayamayacak. Fiziği çok zayıf bifouma’nın her omuz darbesinde sendeledi. Ayakta durmaya çalışıyor ama fizik yapısı buna müsaade etmiyor. Hücuma katkı olarak maç boyu tek olumlu hareketi Gomis’e çıkarttığı yerden pastı bunun dışında hiçbir şey yapamadı.

Mariano’nun da maç boyunca yaptığı tek isabetli orta son dakikalarda Sinan’ın dışarı vurduğu toptu. Bu maç özelinde nagatomo’dan daha iyi bir performans ortaya koyduğunu söyleyemem.

Gomis maç boyunca istediği topları alamadı. Alamadı ama oyuna katılmaya da hiç çalışmadı. Arkası dönük aldığı toplarda hiç olumlu bir servis yapamadı.

Belhanda oyuna girdiğinde fark yaratan oyuncu oldu. Orta sahada topu kullanabildi ve oyuna hareket getirdi. 20 maçlık periyotta gol katkısı zayıf olsa da mevcut kadroda kesinlikle yer alması gereken bir oyuncu.

Muslera artık yan toplara çık ya yeter utanmıyor musun her maç kornerden gol yemekten. Her maçta aynı golü yiyorsun çık ve yumrukla şu topları. 1.90 boyun var kollarını kaldırınca 2 metreyi geçiyorsun bir de zıplasan neredeyse 3 metreye müdahele edebilirsin. Kullan artık şu ellerinin avantajını. 9 tane gol yedik bu sene duran toptan. Her korner penaltı gibi oldu artık yeter be!

HOCAM İLK 11’İNİ DÜZELT. KADRONDAKİ EN İYİ OYUNCULARI SAHAYA DİZ. GERİSİ ARTIK ALLAHA KALMIŞ. TARAFTAR DA BİLSİN Kİ FERNANDO VE NDİAYE YOKKEN ŞAMPİYONLUK ÇOK ZOR. FATİH TERİM BU MAÇ İÇİN HATALIDIR. İLK MAÇINDAN ALIN GÖRÜN İŞTE FATİH TERİM’İ BU ADAM HOCA FALAN DEĞİL DİYE BOŞ KONUŞMAYIN. HOCA DA KENDİNE BİR AYAR ÇEKECEKTİR. HERKES BU TAKIMA DESTEK VERSİN.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...