Makale Yaz
geveze
Bu haberi yazdır
ARDA TURAN MESELESİNE SELAM OLSUN
 Kas
15
 2017

Selamlar sarıya ve kırmızıya,

Gel gelelim şu arda turan meselesine. Eminim birçoğunuz yazıyı okurken tepkili olacaksanız da rica ederim, önyargılarını bir kenara bırak da oku. Güzel renktaşım.

Evet medya onu dövüyor, çünkü medyanın kimi neden dövdüğü belli. Arda haber değeri taşıyor ve karşılık veriyor. Bu nedenle medya onun sayesinde haber yapıyor. Peki halk neden dövüyor. Medyanın gazına geldiği için. Zavallı canım taraftarım. Şimdi hepsi medya kaynaklı tepkilere bakalım.

1- Arda takımı karıştırıyor: Ya hu nedense Arda sadece bizim milli takımı karıştırıyor. Barcelona ya ilk gittiği aylarda bir İspanyol yazar: “Ardanın takım içinde ayrı bir neşesi ve karizması var. Takım arkadaşları onu çok seviyor.”diyor. Adamın adı Atletico’nun yeni stadında özel bir taşa yazılıyor. Bu taşlarda o takımda önemli işlere imza atmış kişiler var. ( Diyeceksiniz ki taraftar taşı kirletti de Aguero nun ve efsane Hugo Sanchez in de taşını kirlettiler. Barca ya gitmesini bazı taraftarlar kabullenemedi, saygı duyarım… Bu da ne kadar sevdiklerini gösterir ayrıca.) Adam Atletico da oynarken rakip topçular Rakiticle Ronaldo ile arkadaş oluyor. Atleticodaki tüm takımın en iyi arkadaşı oluyor. Atleticoda 10 numara giyiyor. Barcelona da Pique si Neymar ı Messi si adamı seviyor. Galatasaraydan gitmeden önce tüm takımın sevdiği bir adam. Kimse ile takışmıyor. Şu ana kadar ne kendi takımından ne de rakip takımdan ne Türkiye de ne de Avrupa da kimseyle kavga etmiyor. AMA NE HİKMETSE ARDA MİLLİ TAKIMI KARIŞTIRIYOR ve mikser oluyor. Bir düşünün belki de bizim yönetim sisteminde bazı yanlışlıklar vardır, belki de hatalı olsa da suçlu değildir. Belki de bu yanlışlıkları dile getirdiği için yöneticilerle çatışıyor. Olamaz mı?

2- Arda milletle kavga ediyor ve hesap sormaya kalkıyormuş. Medyaya göre kimden? Türk halkından. Ben hiç böyle bir laf duymadım adamdan. Sosyal medyada küfür eden bir iki kişi ile takışmıştır belki ama küfür yiyince herkes sabırlı olamaz. Benim gördüğüm bu adam Medya ile kavga etti ve Fatih terimle kavga etti. Ne futbolcularla, ne taraftarlarla kavga etmedi. (Bu medyayla kavga eden herkesi kutlarım.) Fatih Terimle kavgası ise iki tarafın da hatalı olduğu bir durum. Ayrıca birçok oyuncu hocası ile yer yer uyumsuzluk yaşayabiliyor. Bundan dolayı adamı neden asıp keseyim.

3- Sosyal Medyayı çok kullanıyor. Bu konuda insanlar haklı (medya haklı değil ama… bakmayın onların göstermelik tepkilerine, inanın medya müdürleri her sabah keşke Arda instegramdan bir şey yazmış olsa diye uyanıyor.) ama halkım bu konuda haklı. Hatta daha ileri gideyim çok ve gereksiz kullanıyor. Hatalı olsa da bu konuda suçlu değil. Çünkü buna itiliyor. En formda olduğu dönemde milli takıma alınmıyor adam “Hocanın kararıdır, saygı duyarım “ diyor. Konuyu kapatmaya çalışıyor ama medya kaşımaya devam ediyor. Bilal Meşe gibileri paracı, pirimci diyerek adamı kaşımaya çalışıyor. Sessiz bir şekilde bağırıyorlar buradan “CEVAP VEEEER ARDA, CEVAP VEEERRR”. Neden çünkü medyaya malzeme lazım. Bir taraftan Terim, bir taraftan Arda olayı kapatmaya çalışsa da medya kaşıdıkça kaşıyor. Evet adamlar kavgalı ve hoca takıma almıyor. Bırakın öyle kalsın. Ama öyle olmuyor. Evet şu özel hayatı ile ilgili açıklaması bence de saçma. KAP a bildirim yapar gibi ayrıldı. Komik oldu ama emin olun bunu yapmasa sürekli bunu da kaşıyıp dururlardı. Unutmayın bu ülkede bir spor yazarı “Çok sex yapıyor, formu bu yüzden düşük” diye yazmıştı. O zaman Galatasarayımızda idi ve adamın burada kız arkadaşı vardı.

4- Hazır bahsetmişken şu Arda pirimci meselesine de değineyim. 2016 yazında adamı pirimci yaptılar adam kendini savunmaktan helak oldu. Sonra milli takımı bıraktığını açıkladı ve ondan sonra Fatih Terim çıktı dedi ki: “Hayır Arda kendisi için, tek bir konuşma dahi yapmadı. Burak ı sordu ve çalışanların pirimini sordu.” Peki neden 6-7 ay boyunca bir yetkili çıkıp bu açıklamayı yapmadı. Belki adam sakinleşirdi. Beklediler, beklediler, adam patladı. Sonra çıkıp kendisi için tek kuruş konuşmadı dediler. Bu haksızlık değil mi? Çamur atıyorsunuz, izi kalacak bari attığınız çamuru geri alın. Bunu dahi yapmıyorlar. Bu adam çalışanlara pirim verilmediği için gidip takım arkadaşlarıyla para toplayıp onlara dağıtan adam. Emin olun milli takımdan aldığından fazlasını ülkede hayır kurumlarına dağıtarak, yardım kuruluşlarına bağışlayarak, öğrenci okutarak veren bir adam. Ve Terim de açıkladığına göre adam pirimci değil. Ha diyeceksiniz ki ona mı kalmış milleti savunmak haklısınız ama demek ki, önceki kaptanlarından abilerinden öyle görmüş. Kurum kültürü diye bir gerçek vardır.

5- Bu kadar para alıyor, milli takıma ne veriyor meselesi. Yahu unuttuysanız hatırlatayım. Bu adam parasını ispanyada kazanıyor. Ve hatta bu parayla ülkemizde yatırım yaparak katmadeğer sağlıyor. O yüzden kazandığı bizi ilgilendirmez. Ne verdiğine gelirsek, adam formsuz bunu kendisi de kabul ediyor. Gücü yetmiyor ama millet kurtarıcı olarak sahaya sürüyor. Evet bir şey veremiyor ama vermek istemediği için değil gücü yetmediği için veremiyor.

6- 2016 Avrupa Şampiyonası meselesi: Emin olun o kupada ne yaparsak yapalım şansımız yoktu. Belki guruplardan çıkardık o kadar. Evet kötü oynadılar ama Arda zaten formsuzdu. Kendi takımında 1 yıl top oynamamıştı neredeyse. Yani Arda’nın kötü olmasının nedeni kampta yaşananlar değildi. Milli takımın kötü olmasının nedeni kampta yaşananlar değildi. Siz olimpiyat kamplarında neler dönüyor bilir misiniz? Tasvip etmesem de ne partiler yapılıyor o olimpiyat köylerinde. Sosyal medya da sporcular kendilerine sex gurupları kuruyor. ( Bir olimpiyat sporcusu anlattı bunları ) Ama adamlar ertesi gün kalkıp çatır çatır madalya mücadelesi veriyorlar. Yani o milli takımın birçok oyuncusu o sezonu zaten formsuz geçirmişti, kampla alakası yoktu. Kampta yaşananlar hata olsa da bunda sorumlu o kültürü o çocuklara taşıyanlarda. Milli takım kampları hep öyle olurmuş. Ben Alpaylardan, Sergenlerden, Hakan Ünsallardan, Okanlardan çok dinledim o hikayeleri. Yeri gelir gece otururlarmış, kağıt (kumar değil) oynarlarmış, zevkine… Yanlış ama o kültürü onlara aşılamışlar abileri.

7- Bilal Meşe Olayı, Hata evet kimsenin kimseye vurmaya hakkı yok. Yalnız kimse medyayı mağdur edebiyatına itmesin. Hiç sordunuz mu Arda nın “Arap” diye şakalaştığı ve abisi gördüğü bu adama neden böyle yaptığını. 2016 hezimetini bu adamın üstüne pirimci diye yıkmak isteyenlerin oyuncağı mı oldu acaba bu Bilal efendi. Açıp rahatlıkla kendisi için bir şey istemediği gerçeğini öğrenebilecek kadar yakınken neden Ardaya sormak yerinde gazetesinde paracı diye etiketledi adamı. Bunları da bir sormak lazım. Ve gerçekler ortaya çıktıktan sonra neden bir özür dilemedi.

8- Siyasi tercihini açık etmesi: Evet onunla farklı görüşte olanlar sövdüler, aynı görüşte olanlar sevdiler. Ne kadar acı. Ama ülkenin gerçeği bu. Kendi fikrimize uymayanı linç edebiliyoruz. İyi de neden? Sanatçı ya da sporcu… Herkes fikrini dile getirebilir. Dünyanın gelişmiş toplumlarında yaşıyoruz bunları. Buyurun İspanya da adam Hem Bağımsızlık referandumuna destek veriyor hem ispanya milli takımı ile maça çıkıyor. Eleştirenler var ama kimse anasına bacısına sövmüyor. Arda nın hatası maalesef bizim toplumun buna hazır olmadığı gerçeğini dikkate almadan fikirlerini açıkça dile getirmesi. Ne yaparsın bu da adamın karakteri…

9- Peki gerçek hatayı nerede yaptı: Neymar gibi bir adam olduğunu bile bile Barcelona ya gitmekle yaptı. 2016 nın eylül ve ekim aylarında Arda fırtına gibiydi. Hatta daha sezonun ilk çeyreğinde kariyer rekoru kırdı, neden? Çünkü Neymar olimpiyatlarda idi ve şans buluyordu. Neymar döndü ve takımdan kestiler. Ne kadar iyi olursanız olun Neymar dan iyi olamazsınız. Yok iniesta nın yerine oynayacakmış, 8 numara pozisyonuna alternatif olacakmış. Joker oyuncu olacakmış. Bu şekilde kandırdılar ve Barcelona nın yolunu tuttu. Halbu ki o safkan kanat oyuncusu ve topla kanatta buluşmalı. Başka yolu yok. Eeee Barcelona nın bir kanadında Neymar diğerinde Messi var. Kim giderse kanat olarak o takıma ona geçmiş olsun. Evet şimdi Neymar yok ama Arda formdan düştü bir kere.

10- Sonuç: Sonuç olarak zannetmeyin ki ne Ardanın şu an başarılı olduğunu savunuyorum ne de Galatasarayımıza gelmesi yönünde algı yapıyorum. Evet başarısız hatta şu haliyle takımımda görmek istemem. Asla istemem ama ben futbol açısından bakarım. Şu an futbolu kötü, bu düzelmeyeceği anlamına gelmez. Fakat kimse de kusura bakmasın, adamı da linç edemem. Hele bu medyanın gazıyla , Erman Toroğlu gibi ağzı bozuk insanların gazıyla hiç linç edemem. Ben de eleştiriyorum ama futbolunu. Saygılarımla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...