Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Masabaşı Oyunları!!
 Eki
30
 2017

  Biz Galatasaray taraftarları masabaşı oyunları pek bilmeyiz. En fazla bilardo ya da masa tenisi.. Ama federasyon ve kurulları iyi bilir ve gayet iyi uygularlar.

  Geçen hafta derbiden önce yazdığım yazıda da belirttiğim gibi hakem katliamları başladı. Son 2 haftaya kadar yabancı sınırıyla vurmaya çalıştılar ve beceremediler, son 2 haftada da hakemler ve kareografi üzerinden vuruyorlar.

  Derbide eyyamcılar kralı zırt bırt saçma düdüklerle hızımızı kesti bu da fenerin işine geldi, yetmedi ilk faullerinde oyuncularımıza kolayca çıkan kartlar fenerlilere ilk yarının sonunda zoraki çıktı. Hakemin bizim için yaptığı tek iyi şey Denayer'e çıkmayan kırmızı olurken 2 penaltımızı ve rakibe sarı ve kırmızı kartları veremedi.

  Şimdi de hamsispor maçında taraflı yönetimle bir başka tetikçi çıktı karşımıza. Ama bütün suçu hakeme atıp bizim yapamadıklarımızı atlamayalım, maç boyu doğru dürüst hücum yapamadık. Denayer gibi vasat bir stoperin Serdar sağlıklıyken ne işi var ilk 11'de. Vasat adamı Manchester aslanı, Galatasaray'ın evladı, kiralık aşk diye göklere çıkardılar, Mehmet Demirkol kafa topuna çıkamayan vasat bir stoper Galatasaray'ın stoperi olamaz dedi diye linç edenler objektif ve gerçekçi düşünsünler lütfen. Maicon_Serdar ikilisiyle bütün hava toplarını uzaklaştırıyorsun, pozisyon vermiyorsun ve bir anda bozuyorsun. Denayer denen amatör topçu geçen hafta da derbide eksik bırakacaktı az daha.

  Tudor takımın başına geçtiğinden beri evet her derbide bizi doğradılar, ince ince de değil, kalın kalın doğradılar ama Eyy Tudor bu kaçıncı derbi maç ve senin korkak, ezik derbi performansın yüzünden kaç derbide sadece 1 gol atabildik. Derbi derken bjk, fener, ts ve başakşehirden bahsediyorum. Bu takımlara karşı 6 maçta 1 gol atabilmişiz ve 10 gol yemişiz. Amacın ne? Anadolu maçlarının genelinde 3 puan ve derbilerin hepsinde beraberliğe yatarak mı şampiyon olmayı planlıyorsun? Kimin içine siner 1 derbi kazanamadan şampiyon olsak? Derbilerde ortasahayı kalabalık tutuyorlar, senin takım boyun oluyor 50 metre, adamlar 30-35 metrede oynuyor, daha az yoruluyor. Fernando'ya baskı yapan her takım bizden puan alırsa 2 haftaya kalmaz liderliği kaptırırsın Tudor efendi..

  Rakibin as kadrosunun yarısı sakat veya cezalı, sen hala korkaklar gibi defans yaptırıyorsun. Adamın forveti sadece Galatasaray maçlarında gol atabiliyor, buna rağmen yeniliyorsun. 8 puan fark 2 maçta eridi bitti. Ben bu korkak futbolla Başakşehir ve bjk maçlarında 2 puanı bile alamayız diye düşünüyorum. Tudor'un acilen hangi takımın başında olduğunu hatırlaması gerekiyor.

  Dursun Özbek ne işe yarar?

Kardeşim maç sonunda yöneticiler hakemleri açıkça eyyam yapmakla itham etmelerine rağmen yine de her maçta doğranıyoruz. Allah var geçen seneden bu zamana çok büyük ilerleme kaydeden Dursun Özbek, bunlar laftan anlamıyor, sen de kulüpler birliği başkanısın, önce git uefaya her maça bir hakem gözlemcisi ve mhk'yı teftiş için bir müfettiş talep et, düzenle bir basın toplantısı, uefadan hakemleri denetlemeleri için her maça bir gözlemci talep ettik, bundan sonra taraflı maç yöneten ya da bariz hata yapan hakemler uefa organizasyonlarında görev alamayacak de. Hakemlere verilen notlar da incelensin, üst üste 3 maç vasat not alan hakemin lisansı iptal edilecek de. Sonra çekil kenara, çekirdeğini, kolanı al ayaklarını uzat izle maçları..

  Senelerdir sabrede sabrede sabır taşı çatladı, birileri istediği gibi at koşturacak diye biz futboldan zevk alamaz olduk. Şike yaptılar ses yok, ırkçılık yaptılar ses yok, hakmelerle şampiyon oldular ses yok, rakipşerin boğazına yapıştılar ses yok. Önceden gollere deliler gibi sevinirdim son yıllarda sadece gülümseyebiliyorum, eminim benim gibi birçok kişi vardır.

  Galatasaraylıysan yalnızsındır. Bir fenerliye Serdar'ın elinin kapalı olduğunu ve penaltı olmadığını ya da Janssen'in golünde faul olduğunu anlatamazsın, 2 penaltının verilmediğini, sahada hakemin doğradığını söylersin o da sana koskoca maçtaki tek Galatasaray lehine olan hatayı, yani Denayer'e çıkmayan kartı söyler, başka haklı olabileceği bir pozisyon yok çünkü. Ali Ece, Mehmet Demirkol gibi gerçek ve tarafsız yorumcular 2 haftadır Galatasaray doğranıyor demesine rağmen anlamazlar, bu fenerlilerden bi cacık olmaz, tarafsızlık yetisi yok adamlarda. Aynı şeylerin daha beterini bjkliler için yazabiliriz, fenerlilere ek olarak bunlar sentetik, ya da selülozik tiner kullanırlar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...