Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Beceremedin Tudor
 Eki
23
 2017

Ligin ilk 8 haftasında Anadolu takımları ile oynadığımız karşılaşmalarda ortaya konan futbol genel olarak hepimizi tatmin etti. Ancak asıl zorlu periyoda şimdi giriyoruz. Pazar günü oynanan derbiyi kazanarak bu periyoda giriş yapsaydık takıma/taraftara büyük bir özgüven ve moral aşılamış olacaktık, feneri saf dışı bırakacaktık ve diğer rakiplerimize korku salacaktık. Bize zor rakip kolay rakip fark etmez biz yeneriz mesajı verecektik.

Maç kadrosu açıklanmadan ben umutluydum. İçinde bulunduğumuz şartlar bizi favori gösteriyordu. Kadrolar cumartesi gününden dışarı sızınca Tudor’un iyi giden takımı çomakladığını gördüm. 3’lü savunma nereden çıktı, 8 maçtır oynamadığımız bir düzen, bir tek konya maçının ilk yarısında fernando yu stoperde oynatarak benzeri bir oyun ortaya koyduk ilk devre ve sonuç alamadık. Fener maçı yine 3’lü savunma. Arkadaşım sen ruh hastası mısın? Şimdi bana skor taraftarlığı yapma diyecekler olan Tudor aşıkları var o zaman bana mantıklı açıklama yapın. İyi oynayan takımın düzenini en önemli maçlardan birinde bozmanın ne anlamı var?

·         Fenerin orta sahası çok kalabalık. Ozan, Josef ve Dirar ile göbeği kapatıyorlar hatta guilano da geliyor. Kalabalık ve defansif ama yaratıcılıktan uzak bir orta sahası var. En yaratıcı oyuncusu Guilano o da kanatta oynatılıyor ve vasat oynuyor. Valbuena’nın bireysel çabası, kontralar ve duran toplar fenerin tek gol umudu.

·         Fener formsuz ve Aykut Kocaman her zaman deplasmandaki derbilerde takımını korkak oynatan geride rakibi bekleten bir teknik direktör.

·         Fener formsuz. 8 maçta 17 gol atıp 12 gol yediler. Her maç gol yediler. Roman ve Neto vasat stoperler hata yapmaya müsaitler. Hasan ali ve Isla da çok fazla hücuma çıktıklarında seni tehdit edemeyecek bekler.

Tudor çıkarttığı kadroyla fenerin ekmeğine yağ sürdü. Nasıl yaptı açıklayalım.

·         Önceki maçlarda 2 stoperle geride kalırken ve hemen önlerinde gayet güvenli bir defansif duruşumuz varken arkayı 3 kişiyi eklemek bizi hücumdan 1 kişi eksiltti.

·         Sol tarafta sadece tolga ciğerciyi oynatarak sol kanadımızı etkisiz hale getirdi. Tolga top getirebilecek bir oyuncu değil sadece yaptığı presle katkı sağlıyor.

·         Belhanda ve Feghouli’yi Gomis’i desteklemeleri için hemen forvetin arkasına doğru çekti. Fenerin kalabalık orta sahası içinde o karambolde ikisi de kayboldu maçın içinde. Feghouli ve Belhanda en kötü maçını oynadı, tüm yaratıcılıkları yok oldu.

·         Sağ taraftaki tüm koridoru sadece Mariano kullanmak zorunda kaldı. Feghouli çizgiye hiç gelmedi. Oysaki Rodrigues oynarken her rakibin sağ tarafını deldik o kanattan.

·         Sadece Tolga ve Mariano ile kanatları kullanmaya çalıştı bu ikili önlerindeki Belhanda ve Feghouli’den yardım alamayınca etkisiz kaldılar.

·         Serdar’ın sakatlanmasıyla takım normal formasyonuna geri döndü. Ancak takımın kafası karıştıkça karıştı, 3’lü başla sonra 4’lüye dön vs. Latovlevici oyuna girdikten sonra daha derli toplu bir görüntü verdik. Ancak hat safhadaki gerginlikten ötürü bu sefer de oyunumuzu oynayamadık.

·         Takımın gergin olmasındaki baş sebep yine Tudor. Rakip fener diye sen takımın kimyasını neden bozuyorsun? Her maç 4-2-3-1 formasyonunda oynayan takıma bir anda bu maçta 3’lü oynayacağız dersen, futbolcunun beyninde ister istemez Tudor fenerden çekiniyor algısı oluşur.

·         Madem yanlış bir oyun planı ile sahaya çıkıyorsun maçı içinde değiştir hemen taktiğini serdar çıktı latovlevici oyuna girdi. Fener orta sahayı kalabalık tutuyor senin oradan gol pozisyonu üretmen çok zor. Oyunu geniş alana taşıması gerekiyordu. Örneğin Hasan Ali ve Valbuena’nın önlü arkalı oynadığı bizim sağ kanadımızı hiç değerlendiremedik. Feghouli çok içerde kaldı onu sol tarafa gönderip Rodrigues’i belhanda’nın yerine oyuna alsaydı en azından sağ kanattan içeri orta gelirdi. Feneri anca öyle çözerdik ceza sahası dışına seken topları ndiaye, fernando ve tolgayla toplar ve rakibi daha çok hataya zorlardık.

Bunların hiçbirini düşünemedi. Oyun kitlendikçe kitlendi. Hakemin skandal kararlarıyla ilgili konuşmak istemiyorum. Aleyhimize ağırlıklı olmak üzere maçın kaderine etki edecek çok hata yaptı. 2 penaltımızı vermedi bunlara diyecek birşeyim yok, burada Tudor’u eleştirirken bunları da söylemek lazım.

Ama şunu da kabul etmek gerekir ki, 10 kişi kaldıktan sonra bile fenerin aciz futbolunu görünce, bu takımı 50 bin taraftarımızın önünde, daha kaliteli kadromuzla neden yenemedik diye sormadan edemeyeceğim. Hakemin penaltı vermesine ihtiyacımız yoktu bizim. Tudor giden tekere çomak soktu ve takımın kimyası bozuldu. 3’lü savunma oynatma takıntısından vazgeçmezse bu takım şampiyon olamaz. Çok net OLAMAZ!!!

3’lü savunma ile oynayacaksan da kadronun elverişli olması lazım. Bizde o da yok.

Bir kere stoperlerin 3’ünün de ayağının iyi olması lazım. Maicon ve Denayer tamam ama Serdar için aynı şeyi söyleyemem. Sol ayaklı bir stoperin olması lazım. 3 stoperin de hızlı olması lazım, Maicon çok ağır. Sağ ve sol beklerinin çok tempolu, savunma ve hücuma maksimum katkı sağlayabilecek adamlar olması lazım. Sol bekimiz Latovlevici! Ne üçlü savunması??

TUDOR!!! 3’LÜ SAVUNMADAN VAZGEÇ. HER MAÇI FARKLI OYUN ANLAYIŞI İLE ÇIKIP İCAT ÇIKARMAYI BIRAK. İCAT ÇIKARINCA İYİ HOCA DEMİYORLAR. BİR TANE OYUN PLANIN OLUR LİGDE EN AZINDAN HERKESE ÖYLE OYNARSIN. TAKIMIN KAFASINI BULANDIRMAYI BIRAK. 4-2-3-1 DİYE DİZ BIRAK ÇIKIP OYNASINLAR GERİSİNE KARIŞMA.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...