Makale Yaz
aschilius
Bu haberi yazdır
Artık Yeter !!!
 Eki
09
 2017

Merhaba renkdaşlar,

Belki biraz fazla uzatacağım bu yazımda ama medyada gördüğümüz konuşmalar ve yapılan tespitler neticesinde bir kaç kelam etme ihtiyacı duydum. Keşke buralardan sesimiz yazdığımız insanların kulaklarına gitse de, en azından insanların kendileri hakkında neler düşündüklerini öğrenseler!!!! 

Bir yabancı mevzusu patladı gidiyor. Bir önceki yazım ''Titreyin'' de bu konuya değindim. Fakat bugünkü olay artık farklı bir mecrada bence. 

BUGÜN YAŞANAN OLAY EGO SAVAŞLARI !!!!!! 

Bana hiç kimse Emre Mor gibi bir adam varken 6 aydır topa vurmayan Arda'yı oynatan bir zihniyeti savunamaz. Bu Emre Arda'dan iyidir demek değil fakat en azından adam daha hazır!!! 

Sen Serdar Aziz'e şans vermeyip 100 milyonluk ülkedeki son stoper olan TOPAL'ı oynatıyorsan bunun adı EGO'dur. Her demde fb ye ve GALATASARAY'a salladığı için inattan oynatmıyor adamı. Kim kaybediyor? ÜLKEMİZ. 

Bir federasyon başkanımız var EVLERE ŞENLİK. Neden bırakmıyor koltuğu? EGO'dan.. 

Sen federasyon başkanı olarak bir kulübün futbolcusu için bu ülkeden gitmeli diyebiliyorsan (MELO) o zaman sana dümdüz söven ARDA'yı da kovacaksın bu milli takımdan. 

SEN DEĞİLMİSİN SAHTE EVRAK İLE BJK Yİ AVRUPADAN MEN ETTİREN ??????

Bu adamlar Ülke futbolunu yönetiyor arkadaşlar!!!!!!!!! 

Lucescu efendi, 4 milyon € ya imzayı atarken bilmiyor muydun yabancı kuralını? 

Ama doğru, İspanya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya liglerine bakarsan hepsinde yabancı sınırı var zaten (!) 

Yine söylüyorum; BIRAKIN LİGİN KALİTESİ YÜKSELSİN, GÜZEL GOLLER GÜZEL MÜCADELELER İZLEYELİM. Stadlar dolmaya başladı neden? Bence adam akıllı yabancı getirildiği için. 

En büyük soruna geldik. ALTYAPI!

Ben 14 sene futbol oynadım. Bırakalı 7 sene oldu. Totalde ilk başladığım zaman 21 yıl önce. O gün sistem nasılsa bugünde aynı. TORPİL TORPİL TORPİL. 

İyi olan bir çocuk için neden birileri araya girmek zorunda? Neden birileri Elinden Tutmak zorunda? 

NEDENİ ŞU, FEDERASYON ALTYAPI KAYNAKLARINI BAŞKA YERLERE HARCIYORDA ONDAN!!!! 

Ben 14 sene içerisinde bir amatör maç izlemeye gelen federasyon görevlisi ya da profesyonel hocayı 2 ya da 3 kez gördüm. Çünkü altyapı sahipsiz, ilgilisi yok, kulüplere maddi destek yok. Şampiyon olana bir ödül yok, kısacası o ufak yeşermeye çalışan filizleri besleyen ilgi alaka gösteren yok !!!!! 

Ama torpilin varsa, adamını bulursan hooooooop prof. altyapıya. Bu işler böyle olursa, sen nasıl ülke futbolunu yaşatacaksın??? 

Devşirme adamlarla mı? Bence Almanya bugün bize dava açsa %100 haklı. Adamlar çocuklara yatırım yapıyor, ilgileniyor belli bir seviyeye çıkarıyor, sonra biz '' Vatan Millet Sakarya'' mantığıyla adamları ikna edip Milli takımımıza almaya çalışıyoruz. Bu mu Federasyon'un görevi? İstiklal MArşı okuyamayan genç yetenekleri yurt dışından buraya getirtmek mi? 

Önce EGO'nuzu asın duvara, sonra koltuk sevdasından vazgeçin, PRİM pazarlığı yapmayın, yaptırmayın!!! Bu ülkede futbol mahallede başlıyor eyyyyyyyyyyy FEDERASYON! Amatör kulüplere yatırım yapın, biraz aşağılara da bakın artık!!! 

İnanın bir süper amatör maçı izleyin, oynayanların 22 adamdan 14 ü profesyonel ligden gelme!!!! Yeni çocuk nasıl çıkacak A takıma ??? Amatör adam prof.lisansı olmadan üst liglerde oynayamıyorsa, prof. adamda, prof.olduktan sonra amatöre dönmemeli !!!!! Bunu kanunla yasayla engellemeli federasyon!!! Madem o kadar paraya ihtiyacı var, adam gibi oynasın sıksın kendini kalsın üst liglerde. Değilse de bıraksın futbolu. 

Bizim ülke futbolumuzda amaç ticari. Yayın ihalesi nasıl yükseltilir? Milli takıma adam başı 500 bin € prim nasıl verilir? Hangi kulübün hangi heyette kaç adamı var? 

BUNLARI BIRAKIN ARTIK YETER!!!!!!! 

100 milyonluk bir ülkede futbolcu çıkmaması İMKANSIZ!!!! 

Bu kadar futbolu seven bir ülkede, çocukların ilk öğrendiği oyunlar ALman kale, dokuz aylık, mahalle maçları ise, üstüne düşmelisiniz alt liglerin!!!!! 

YOKSA YABANCI SINIRINI FALAN BIRAKIN YOKSA A2 TAKIMLARI OYNAMAYA BAŞLAR SÜPER LİGİNİZ'DE !!!!!! 

Gelen hoca hep ''Adam yok ben kimi alayım?'' diyor. Ulan arkadaş biride demiyor ki '' ALT YAPILARA YATIRIM YAPALIM, 10-15 SENE İÇİNDE ALTIN JENERASYON ÇIKARALIM'' Belçika bunu yaptı, İspanya yapmaya başladı. Almanları hiç söylemiyorum. 

Demekki istenirse yapılabilir. Ama önce futbolu İŞ ADAMLARINDAN temizlemek lazım. Elin Finansçısı , elin Gazcısı, elin Turizmcisi geliyor neymiş ''FEDERASYON BAŞKANI OLACAM'' ne için? Zengin ya ondan. Çok zenginse açsın bir kulüp, 2.amatör kümeden başlasın bakalım görsün bu ülkede futbolcunun çıkabilmesi için neler lazımmış? 

SİZ MUTFAĞA GİRMEDEN, YEMEK YAPMAK İSTİYORSUNUZ !!!!!! 

Sırf paranız pulunuz var diye ülke futbolunun içine sıçamazsınız!!!!!! 

Hiç bir katkınız olmadığı gibi BİR DE KÖSTEK OLUYORSUNUZ, belkide yüz binlerce çocuğun hayallerini çalıyorsunuz .

BIRAKIN ARTIK YETER!!!!!!!!!! 

Saygılar,

Serkan.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Ocak (1)
  2018
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...