Makale Yaz
nizamhodja
Bu haberi yazdır
OSTERSUNDS MAÇININ ARDINDAN...
 Tem
18
 2017

Sevgili Galatarasay lılar, flaş transferlerden sonra sezona tatsız bir başlangıç herkesi üzdü.Ama şunu unutmamak lazım, GS çok ciddi bir dönüşüm içinde. Herşeyden önce Sneijder in başını çektiği futbolcuya dayalı Florya Çiftliği düzeni artık rafa kalkıyor. Tudor veya bir başkası farketmez, GS bu düzeni yıkmak zorundaydı ve bunu yapıyor, bu dönüşüme ve değişime zaman ve kredi vermek lazım, 1-2 sezonu kaybedebilirsin ama geleceği kurtarmak adına bunun yapılması lazım, bu konuda gaza gelmeyelim, mantıklı olalım.

Gelelim maçın teknik analizine. Maç öncesi bazı dezavantajlar olduğu açıktı. Rakibin hazır olması, suni çim, hava şartları, GS takımının henüz hazır olmaması vs vs.Bunların çoğu haklı mazeretler olsa da futbol bir sonuç oyunudur. Bir Teknik Direktöründe takımını en iyi formatta bu maça hazırlaması ve çıkartması şarttır.Maalesef sezon öncesi halen çok sıkıntılı konular masada,

1.     Son 2 sezon olduğu gibi GS ın en önemli sorunu takımın, coşku, özgüven, takım olma, yardımlaşma konularındaki eksikliği. Kim oynarsa oynasın bu ruhsuz görüntüyü TD ve Yönetim el ele verip çözmeli, yoksa Neymar ile Messi yi de alsanız takım olmadıktan sonra bir cacık olmaz.

2.     Bence bu maçta sorun defansif olmaktan ziyade ofansifti. Bunun öncelikli nedeni orta sahada Tolga ve Selçuk un felaket performansı ve ileriye top taşıyamaması+alışık olmadığı 10 numara pozisyonunda Sinan ın bitikliği, Rodrigues ve Yasin in kötü futbolları idi.

3.     Riekerink in en fazla eleştirildiği yönü maçı okuma becerisinin zayıflığı idi. Enteresandır şu ana kadar Tudor bu konuda Riekerink i bile aratıyor. Tamam yedek kulübesinde önemli alternatifler yok ama ofansif anlamda hiçbirşey üretemeyen takımda bir formasyon değişikliğine dahi gitmemesi ve işlemeyen sistemde ısrarı inanılır gibi değil. Ama bence en önemli sorun , yönetimin Tudor un yanına ona katkı verecek bir ismi koyamamasıdır. Sahi Ayhan Akman kulübede oturmak dışında ne yapar, ben maç içinde Tudor ile konuştuklarını dahi görmedim.

4.     Dk 68, skor 0:0 ama GS ofansif anlamda verimsiz. Hoca fizik olarak hazır değil diye Gomis-Eren değişikliğine gitmek üzereyken GS golü yiyor. O Dk da yapması gereken ki bence 2.Yarı başında yapmalıydı, Yasin veya Rodrigues i çıkartıp Sinan ı kanata atıp Eren i de alarak çift forvete dönüp başka gol yese bile gol atma anlamında rakibi zorlamasıydı. Zira atılacak 1 gol çok çok önemliyid, 3 ü yesek bile 2:0 da turu geçerdik, şimdi 2:0 yapsan ancak maçı uzatırsın.

5.     Maçın en kötüler sırası ile: Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Rodrigues.

 İyi değil ama vasat diyebileceğim tek kişi Ahmet Çalık

Yine de enseyi karartmamak lazım. Bu görüntüden 1 hafta sonra rakibi 3 farklı yenecek bir takıma dönüşmek çok zor olsa da Östersunds GS ın Ali Sami Yen de TT Stadyumunda vasat bile oynasa perişan edebileceği kapasitesi son derece sınırlı bir takım.

Kalın sağlıcakla..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...