Makale Yaz
halilatik
Bu haberi yazdır
2017-2018 Sezon Planlaması
 Haz
20
 2017

Sevgili Galatasaraylılar ;

Sezonu 4. Sırada bitiren takımımız 19.06.2017 Pazartesi  günü itibariyle kiralıktan dönen birkaç oyuncu grubu ve Milli formayı giymeyen oyuncular ile birlikte sezonu açtı.

Geri dönen Kiralık oyunculardan hiçbirisi Galatasaray düzeyinde olmadığı için birkaç antreman sonrası yönetim veya hoca tarafından kendilerine kulüp bulmaları istenecek ve muhtemel zararına satışla ya da tabi yine maaşlarının bir kısmı bizden gitmek kaydıyla kiralık olarak gönderileceklerdir.

Öncelikle sezon yapılanmasının iyi analiz edilmesi gerekiyor.  Takıma mutlak suretle yazıda ayrıntısını paylaşacağım 7 adet nokta transfer lazım.

Tudora güvenelim mi!!! Geçen yıl  5 puan fark varken Karabükspor’dan büyük umutlarla adeta koparılarak getirilen Tudor bu takımın patronu olmaya ne kadar layık.   Geldiği günden beri kendi sahamız ya da deplasman farketmeden yarıştığımız tüm takımlara boyun eğdik.  Futbolun sadece koşmaktan ibaret olmadığının bir ispatıdır aslında bu durum. Ayrıca Podolskiyi Kobeye hazırlaması ne kadar da ironi bir durum aslında. Havlu atılan dönemde Eren ve Sinan daha fazla forma şansı bulmalıydı. Hoca bence soru işareti .

İkinci önemli konu ise bu takımın birleştirici, ateşleyici, güvenilir yönetici profilininin olmamasıdır. Bu sinerji olmadığı zamanlarda kulüp olarak her zaman çok zorlanıyoruz. Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst gibi yöneticilere acilen ihtiyacımız var. Çünkü sahada puanlarımız tek tek gasp edilirken tepki verecek, verdiği tepki etki edecek yöneticilere ihtiyacımız var.

Ayrıca taraftarın takıma olan desteği ve güven duygusunu aşılaması  çok önemli. Başkana, yönetime, vizyona takılmadan arma için, forma için maçlara gelip desteklersek,  Sahamızdaki maçlarda 35-40 bin seviyelerinin altına düşmezsek belki bu sayede kayıp puanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Sezon yapılanmasını mevki olarak ele alacak olursak ;

Kalede Muslara ve Cenk olacak. Erayın mutlaka gönderilmesi lazım. 3. Kaleci olarak altyapı kalecimiz ile yola devam edilmesi gerekiyor.

Sağ kanat ; Linnes yedek soyunacak. Önünde mutlaka ondan bir gömlek üstün bir oyuncu olması lazım. Ajaxta rotasyon oyuncusu olması nedeniyle teteyi ayrıntılı analiz etmek gerekiyor.  Bonservis bedelinde ise 2-3 milyon seviyelerinin üzerine çıkılmaması gerekiyor. Sabri’yi tekrar arayacak duruma gelirsek problem o zaman başlar.

Stoper ; Maicon ya da acerbi olabilir. Bence Maicon olmalıdır. Maksimum bonservis bedeli 5-6 milyon olmalı. Yanında Serdar, Ahmet ve Semih sırası ile partner olabilir. Hakan Baltaya teşekkür edilmeli ve Koray Günter mutlaka Bundesligaya  20 maç üzeri oynama garantisi ile kiralanmalı.

Sol kanat ; Carole üst seviye bir oyuncu değil ancak iyi futbolcularla belli seviyelere gelebiliyor. Oraya Clichy ilaç olur. Beni en çok heyacanlandıran transferlerden birisi gelirse Clichy olur.

Orta Saha ; De jong kesinlikle gönderilmelidir. Verim alamadık ve alamayız. Selçuk forma rekabetine girmeli ve yerinin garanti altında olmadığı hissettirilmelidir. Sneijder iyi futbolcularla bu ligde bence şov yapar. Kesinlikle gönderilmemelidir. Tolga yedek olabilir. Tolganın yerine mutlaka Melo tipinde İmbula, Asomoah vb. bir defansif orta saha monte edilmeli, Belhanda da rekabet için mutlaka takıma kazandırılmalıdır. Bonservis bedelinin 4-5 milyondan fazla olmaması gerekir.

Kanatlar ; Bruma gidince mutlaka ihtiyaç hasıl oldu. Rodriguez ve Yasin solda oynamayı tercih ettiklerinden Sağ kanada Visca türünde skor üreten bir oyuncu mutlaka bulunmalıdır. Sinan ile dönüşümlü oynayabilirler.

Forvet te ise Gomis gelirse nokta transfer olur. Eren de onu destekler.

Renkdaşlar kısaca kalacaklar (14); Muslera, Cenk, Linnes, Ahmet, Semih, Serdar, Carole, Tolga , Selçuk, Sneijder, Yasin, Rodriguez, Sinan ve Eren olmalıdır.  

Transferler  (7) ; Sağbek, Clichy, Maicon, İmbula tarzı bir oyuncu, Belhanda, Visca tarzı bir oyuncu, Gomis 7 transfer ile birlikte toplam 21 kişi ile müthiş bir takım olabiliriz.

28 kişilik listenin geri kalanını altyapıdan ekleyebiliriz.

Tudorun sezon içerinde yapacağı hatalara rağmen bu tür bir yapılanma, taraftar desteği, 2-3 yönetici desteği ile bu takım ligi şampiyon tamamlar. Avrupa Liginde ise en az çeyrek final görür. 

Başkanım iyi niyetinden şüphem yok ama bu işten gerçekten anlamıyorsun. Lütfen en azından Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüstü ikna et. Bu kadar harcama boşa gitmesin. Her yıl 5-6 transfer olmaz. Takımı doğru isimlerden kuralım. Ruhumuzu geri çağıralım. O zaman şampiyonluklar yakın meşaleleri yakın diyebiliriz.

Bu arada Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik etmek istiyorum. Bayram tadında bir sezon geçirmek dileğiyle…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...