Makale Yaz
alitemur
Bu haberi yazdır
Planlama nerede?
 May
29
 2017

Yöneticilerin hangi alanda olursa olsun olmazsa olmaz özellikleri aranır. Vizyon sahibi olması bu kapsamda öngörülü becerikli zeki ve akıllı bir kaynak yaratması gerekir ki planlama ve yönetim becerisi söz konusu olabilsin. Fakir edebiyatı yaparak başarı beklemenin hayal olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.

Bir başkanın futboldan anlamasına gerek yok yöneticilik vasfı ve kabiliyeti olması yeterli. Anlayan kişileri getirir yeterli imkan ve olanakları tanır yaslanırsın arkana. Bu kişinin kardeşi olmadığı çok açık. Eğer borcun çoksa gelirini artırmak ve tasarruf sağlamak için gayret gösterirsin. Gelirini artırabileceğin en büyük kaynağın marka değerin anlamında futbolsa futbola yoğunlaşırsın. Futbolda başarılı olmak zorundasın ki gelirlerin artsın. Kısa vadede bunun için olmazsa olmaz öncelikle doğru hoca seçimidir. Tudor reekering bilmem kim. Nasıl bir ütopya hayaliyle bu hocalarla başarılı olma aymazlığına düşebilir bir kulüp. Başarılı olmak zorundasın hata payın çok düşük olmalı ama hocan tudor. Bir hocadan beklentinin en az futbolcuların bir nebze performansını artırıyor olabilmesi beklenir. Şenol Güneş buna güzel bir örnektir. Şahane bir hoca mı hayır. Ama ufacık bir vasfı bile takımını iyi oynatıp şampiyon yapabiliyor. Tudor gibi bir hocanın ki bir çok problemi de var ikili ilişkilerde başarılı bir takım yaratmasını beklemek nasıl bir aymazlıktır. Iyi bir hoca oyuncu gelişimi antrenman taktik oyuncu seçimi transfer gibi hususlar göz önüne alınırsa başarı için olmazsa olmazıdır bir takımın.

Kısacası oyuncu olarak kim gelirse gelsin bu vizyon bu yönetim bu hocayla başarıyı beklemek hayal ötesi bir konu. Her sene aynı hikaye baştan sona okutulur. Taraftarın gönlünü alacağız kulübe yakışan transferleri yapacağız falan filan hala 70 80 lerin kafası transfer yap bitti oyuncu oynar şampiyonluk gelir tam bir aziz yıldırım zihniyeti yani zihniyetsizliğin doruk noktası. Taraftarın gönlünü alacağına adam gibi planlama yap hoca getirin getiremiyorsan yapamıyorsan yapabilecek adamları görevlendir. Tüm planlama futboldan anlayan adamlar ve doğru hoca seçimiyle kendiliğinden şekillenir zaten.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...