Makale Yaz
uagalatasaray10
Bu haberi yazdır
Eski günlere dönmek için...
 May
26
 2017

       Galatasaray Yönetimi 2 senedir yapacağım dedikleri şeyleri gerçekleştiremeyen, transfer'de gereksiz paralar harcayan oysa ki yönetime seçilmelerinin en temel noktası bu borcu azaltmaktı. Bu geldiğimiz nokta iyi bir tablo değil. Güven vermeyen bir yönetimin elinde Galatasaray yönetiliyor.

Taraftar: Galatasaray yönetimi geldiği günden bu yana taraftar ile barışamadı. Aksine bazı yöneticiler Taraftarı kötüledi. Bizler başarılıyız ve bunu taraftar görmüyor ve Galatasaray'a onların gözünde en çok zarar veren taraftar. Ne olursa olsun Stad dolsun para gelsin diye bekliyorlar. Ama yanlış. Özbek yönetimi taraftarı karşısına aldı. Yapamayacağı şeylerin sözünü verdi. Ama hiçbiri gerçekleşmedi. 

Yönetim: Galatasaray Yönetimi içerisinde çok değişiklikler oldu. Galatasaray'da bu yönetimdeki değişiklikler fikir ayrılıklarına sebep oldu. İçeride sanki 2 grup yönetici var! Galatasarayın futbolcularında değil yöneticilerinde de çatlaklar var! Bu çatlaklar ileride kendisini gösterecektir.

Takım Ruhu: Fatih Terim döneminden sonra takım olma bilincini kaybetmiş futbolcular. Galatasaray forması için oynayanlarda var para uğruna oynayanlarda. Futbolcular arasında maaş krizi yaratan isimlerin gönderilmesi gerek. Bu tarz konular Galatasaray'ın içeriden sorun yaşamasına sebep olan şeyler. Bu konuya bir kaç şey eklemek gerekirse;

    - Yasin gibi isimler Galatasaray'a zarar verir. Maaşına zam yapılmayınca takımına küsen, maçlarda yeteri kadar performans göstermeyen, bazı maçlarda çıkış gösteren böyle isimler vazgeçilmez değildir. Futbolculara vazgeçilmez olmadıklarını göstermek gerek! En büyük sorun benim fikrimce burada. 

    - Muslera çok gol yemiş olabilir. Ama bu sadece bir kalecinin hatası değildir. Musleranın daha önceki sezonlarını herkes hatırlıyor. Şu bir gerçek ki Galatasaray'da yüreğiyle oynayan tek isim Muslera ve şuana kadar Galatasaray'ın en iyi transferlerinden birisi. 

    - Galatasaray'ın eski günlerine dönmesi gerekiyorsa, bunu yapmak için daha önceden de yapıldı ve sonuçları olumlu oldu. Galatasaray'ın eski günlerine dönmesi için Muslera hariç herkesin gitme adayı olması. Özellikle artık Galatasaraylı, Galatasaray'a gönül vermiş, Galatasaray'da emekli olsun vs. vs. böyle değil. Galatasaray'da formanın hakkını veren isimlerin kalması gerek! Sabri Sarıoğlu belki çok iyi biri ama artık vazgeçilmeli iyiniyetlilikten! Hakan Balta, Sabri, Semih Kaya olmuyor bu isimler daha ne kadar devam edecekler! 

     - Çok yanlış transferler gördük. Artık yapmayın bu hatalar Galatasaray'ın borcunu arttırıyor. Her yeni gelen yönetime zorluk oluyor. Türkiye'nin en iyi scout ekibine sahibiz. Ama para olmayınca Scout ekibini önemsemiyoruz. Artık scout ekibinin önerdiği isimlerden çok hocanın önerdiği isimlere yoğunlaşılıyor bununda sonucunu görüyoruz. 

     - Dursun Özbek için son şans belki de bu. Ya Galatasaray'ı ayağa kaldıracak ya da Galatasaray'ı batıracak! Beklentimiz çok düşük! Yazılan isimlerin çoğu ya sözleşmesini uzatacak ya da Galatasaray'a gelmeyecek! Her sene olduğu gibi. Çıkan haberlerin çoğu medyanın yazıp çizmesi. 

     - Galatasaray'ı gençleştireceğiz dediler, Elimizdeki genç isimlerinde kıymetini bilmiyoruz! Sinan Gümüş'e daha çok forma şansı verilmeli. Bu çocuk Galatasaray Formasını hak ediyor. İlk 1!'i hak ediyor! Özellikle Semih Kaya'ya verilen Şanslar koray Güntere verilseydi şu anda Koray En iyi Stoperlerden birisiydi.

     - O yüzden artık vazgeçme zamanı! Muslera hariç herkes gidebilir! Bu takımın takım ruhunu yakalaması için o giydiği formanın hakkını veremeyen isimlerin GİTME VAKTİ! Vazgeçin artık! Yönetimin yapacağı en doğru hamle;

    Musleranın kalması ve Sneijder Selçuk, kalacak ise bu isimlerin oynayacağı taktiğe göre gideceklerin gönderilmesi, ve bu takımı ayağa kaldıracak kemik kadronun oluşturulması. 

    Galatasaray'ın şu an ki durumu Avrupa ligine de gitsek bu kadro ile Galatasaray bir başarı sağlayamaz! Kadro kötü değil ama istikrar yok! Yedek kulübesinde katkı sağlayacak bir isim yok! Selçuk'u Sneijder'i forma rekabetine sokacak bir alternatif isim yok!

     Şu anda Sneijder'da Selçuk'un alternatif ismi yok! Galatasaray'ın bu isimleri göndermesi mümkün değil. Fakat bu böyle isimlerden performans bekliyorsak bu isimlere alternatif isimler olması zorunlu. Çünkü her maç oynayan isimler ve 1-2 maç bu isimleri dinlendirecek bir alternatif isim yok! Sneijder ve Selçuk kadar etki yaratan isimlerin kazandırılması lazım. 

    Forma savaşı yok! Sadece aldığım paraya bakarım futbolumu oynarım mantığı ile sahaya çıkan ve kaybeden bir GALATASARAY var! 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...