Makale Yaz
tatanga054
Bu haberi yazdır
Küçültme operasyonu!
 May
09
 2017

Galatasaray Taraftarı olarak bulunduğumuz durum üzüntü verici bir durum bizler için. Burası Başakşehir, Osmanlıspor kulübü değil. Bu diğer kulupleri aşağlamak için değil Galatasaray gibi büyük bir kulübün yönetilememesi ve başarısızlık durumunda her zaman kendilerine değil de suçu başkalarına yüklemekle geçti.

Dursun Özbek'in Felsefesi; Bir açıklama yapılacaksa bu yöneticiler tarafından gerçekleştirilecek, hatırlarsınız ki Hamza Hamzaoğlu bir patlama yaşamamıştı ve bu patlama sonucunda açık bir konuşma yapmıştı ve yönetim bu konuşmadan rahatsız olup bu açıklamalar üzerinden Hamzaoğlunun görevine son vermişti.

Şimdi gelecek teknik direktörlerin söz sahibi olmalarını ve profil olarak futbolun patronu benim ve benim işime karışılmasını istemiyorum gibi karakteri olan teknik adamlarla çalışmak istemeyen bir yönetim.

Ki artık teknik direktörlerleri göndermekle kalmadılar artık futbolculara sıra geldi. Şimdi Sneijder takımı içeriden yöneten, sahada etkin bir karakter olarak gösteriliyor ve teknik direktörün hamlelerine ve takım içindeki hamlelerinden memnun olmayan yönetim şimdi Sneijderi göndermemin peşinde. Sneijder gidince takımdaki gruplaşma ve birbirini fitnelemek son bulacağı görüşündeler.

Takımın içerisinde bir problem olduğu aşikar. Bu 2-3 sezondur olan birşey ve futbolcuların arasındaki problemler olduğunu ve bu problemler yüzünden Galatasaray'ın takım ruhunu kaybettiği görüşündeyim. Bunun tam açıklaması da DİSİPLİNSİZLİK!

Daha önce Başarı! Hırs! Güven Fatih Terim başlığında bir makale yazmıştım. Galatasaray'ın Fatih Terim döneminde en son şampiyonluğu aldıktan sonra yani Mancinin getirildiği sezon Galatasaray kötü başladı ve Galatasaray'ın içeriden Fatih Terim üzerine oynanarak gönderilmesi sonrası Mancini, Prandelli ,  Hamzaoğlu, Denizli, riekerink ve Tudor şimdi bu teknik direktörlerin olduğu dönemleri kıyaslama yapsanız Fatih Terim sonrası Hamzaoğlu ve riekerink derim.

Bu teknik Direktörlerin gelmesiyle Galatasaray'ın inişli çıkışlı dönemlerini hepimiz hatırlıyoruz ve Galatasaray'ın yönetilemediğini de görmekteyiz. Fakat halen inatla görevi bırakmak istemeyen yöneticiler olduğu sürece Galatasaray toparlanamayacak! O, bu, şu, şunların demesiyle İçeriden içeriden Galatasaray'ı bitirecekler!

Galatasaray'ın çözüm noktası neresi?

--- Yönetimin Değişmesi fakat bırakmayacaklardır!

--- Dursun Özbek devam etmek istiyorsa Yönetimdeki İsimleri Değiştirmeli! Abdurrahim Albayrak ve Transferde yetkili isim kim ise ilk başta onu değiştirmesi gerekmektedir! Nerede ucuz maliyetli adı sanı belli olmayan, sözleşmesi bitmiş kariyerini noktalayacak yer arayan futbolcuları getirerek Galatasaray'a maliyet açısından zarara sokarak bu borç bitmez!

--- Anadolu takımlarında başarılı olmuş Tudor, Abdullah Avcı, gibi Galatasaray'ı kaldıramayacak hocaları getirmekten vazgeçilmeli! Galatasaray'ın sadece lig'e değil UEFA avrupa ligi ve Şampiyonlar Liginde ilerleyebilmesi için Galatasaray'ı ayağa kaldıracak bir teknik direktöre ihtiyacı var!

--- Her sene olduğu gibi önden önden transfer yalanları ile taraftarı motive etme çabaları! Balotelli haberleri çıkartılırken aslında ADEM BÜYÜK gibi Galatasaray'a yaramayacak futbolcuların getirilmesi ile hüsran olan transferler!

--- Özellikle belirtmek istiyorum ki elimizde Sinan Gümüş gibi yetenekli, istekli ve genç futbolcumuz varken hemen ondan vazgeçebiliyoruz! Satılsa avrupada bir takımda başarı sağladığı zaman pişman olacağınız kararları vermekten vazgeçin!

--- Sneijder her şeye karışıyor diyerek gönderilecekse kaptanlık için trip atan Sabri Sarıoğlunu ne zamana kadar oynatmayı düşünüyorsunuz?

--- Sneijder ile ilgili değil bu sorun! Tamamen Sneijderi göndermek için kurgulanmış bir senaryo! Birkaç yalan haberle sırf yüksek maliyetinden kurtulmak ve taraftarın tepkisinden çekindikleri için göndermenin yollarını aramaktır bu.

--- Galatasaray'ın şuanki kadrosunu herkes biliyor.

1.) Serdar Azize 4.5 milyon euro verdiler ne değişti?

2.) Melonun yerini doldurmak için getirdikleri De Jong daha çok zarar verdi!

3.) Takıma baktığınızda yedek oyuncular arasında katkı sağlayacak kim var?

4.) Galatasaray'ın en büyük iç sorunlarından birisi bana göre Galatasarayın kalitesinde futbolcu sayısının az olması. Chedjou, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Cavanda, halen gönderilmiyor. Üstüne her yıl Sabri Sarıoğlunun sözleşmesi yenileniyor.

5.) Ünal Aysal geldiğinde parayı harcayarak Fatih Terimi getirdi, Takımı kurdu üst üste ligde kupalar kazanarak şampiyonlar liginde çeyrek final oynadık. Galatasaray'ın bundan sonraki çözüm noktası nedir?

--- Başarı istiyorsak başarıya katkı sağlayacak futbolcuların transfer edilmesi. Muslera, Bruma gibi yürekten oynayacak futbolculara ihtiyacı var Galatasarayın.

--- Bu kadro ile Galatasarayın önümüzdeki sezon başarı sağlaması mümkün değil.  Galatasaray yıl geçtikçe geriye gidiyor. Gerilememizin sebebi de İsteksiz futbol. Katkı sağlamayan isimlerle yolların ayrılması ve Muslera, Bruma gibi Galatasaray'a katkı sağlayacak isimlerin transfer edilmesi şar!

--- Başarı bekliyorsak maliyet şart! Parayı harcamadan para bekleyemeyiz! Doğru isimler üzerine durulur ve Galatasaraya üst düzeyde yetenekli futbolcular kazandırılırsa başarılı olacağının görüşündeyim.

--- Dursun Özbek Yönetimi hiç güven vermiyen, ne yaptığı bilinmeyen bir yolda. Bize göre yolun sonu göründü. Fakat onlar Galatasaray'ı daha da küçültmenin peşindeler. Galatasaray'ın kadrosunu Anadolu takımlarından yapılan transferle ve sneijder gibi yıldızları göndererek Galatasaray'ın 4.lük ve 5.lik için oynamasına göz yumacaklar.  Türlü türlü dümenler çevriliyor ve Galatasaray Taraftarını her sene olduğu gibi oyalıyorlar!

                                                                                            Saygılarımla                                                                  UAGALATASARAY10                                                             (TATANGA054)





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...