Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Küçük takımların büyük hocası...
 Mar
18
 2017

Trabzon da yine hüsran. Herşeyden evvel İgor Tudor un hakkını teslim edelim. G.Saray ın 1 sene teknik direktörsüz, futbol aklı, antreman tarzı, oyun sistemi, saha dışı lideri olmadan geçirdiği ya da heba ettiği süreçten sonra nihayet bir teknik adamı var artık. Belki büyük takım hocası değil, belki iyi bir teknik direktörde değil ama en azından futboldan gelmiş, futbol ile ilgili bir birikimi ve fikri olan hoca var takımın başında. Şu yönetime bakın bizi nelere şükür ettiriyor artık.

Tudor en başta korku dünyasında yaşıyor. Adam için büyük takım filan yok. Büyük takım çalıştırmayı hiç bilmiyor. Maça G.Sarayı da tıpkı Karabük ü çıkardığı gibi gol yememek, savunmak, beraberliği kurtarmak üzere çıkartıyor. İlk yarı rakip kaleye uğramadık bile. İkinci yarı 2 yi de yedik, değişen bir şey yok. Rakip 10 kişi kaldı, isim değişikliği yaptı ama sistem aynı. 3 savunmacı bizim kale önüne demir atmış beklemekte. Maç elden gitmiş, ikinci forveti almak aklına geliyor nasıl olduysa. Kelimenin tam anlamıyla tipik bir Anadolu takımı teknik direktörü yani.

Tudor u da Tolga gibi oyuncuyu kadrosunda tutan diğer hocalarıda asla anlamayacağım. Adam futbol topuyla düşmani ilişkiler içinde. Evet çok koşuyor ama onu bile boş koşuyor. Tolga topu rakipten alsa ne olur ki ? Gider çaldığı topu daha müsait durumdaki rakip oyuncuya teslim eder. Adamda teknik filan yok ama daha vahimi beyinde yok. Şutları zaten dillere destan oldu şu kısacık süreçte. Kaybettiği toplar hep tehlike hep tehdit. Böyle adamı her kim izleyip aldırdıysa Floryaya girişini yasaklasınlar. Böyle kazmayı görmeyip de Sabri yi dillerine pelesenk edenler de futbolcu eksperliğine başlayabilirler. Ben bu sene Tolga ,DeJong tandeminde Mustafa Sarp, Barış Özbek nostaljisini yaşıyorum.

Net konuşalım G.Saray Trabzon karşısında tek puanı bile hak etmedi. Adamların yeni yetme 10 numarası Yusuf bizim dünya starı Sneijder i cebinden çıkardı. Ersun Yanal bizim Tudor a cesaret ve teknik adamlık dersi verdi. Adı sanırım Ndoye diye yazılan forvetleri bizim Alman Panzeri dediğimiz, her futbol severinde adını ezbere bildiği Podolski den en az 3 gömlek etkili. Doğrusu ya maça bakarsak Selçuk ve Yasin haricinde formasına layık G.Saray futbolcusu yoktu. Selçuk ve Yasin e üzüldüm o kadar.

Takım o kadar kötü ki, bütün sezon oynamayan Cavanda bile sırıtmadı hiç. Oyuna sonradan giren Sinan öyle bir gol kaçırdı ki ben Yasin olsam futbol hayatımın biteceğini bilsem bir daha pas filan vermezdim bu adama. Kalede Muslera vardı ama eğer Cenk olsaydı da skor hiç değişmezdi. Hoca korkak, futbolcular berbat, yönetim rezalet ve bu takım bu ligde hala 3. ise bu forma düşündüğümüzden bile çok büyük arkadaş. 

Son olarak bu sezon kaçıncı olacağımız, Avrupaya gidip gitmeyeceğimiz bile umrumda değil artık. Ama şu İgor Tudor bir şekilde gerçekleri görsün ve Fener maçına Tolga ile De Jong un olmadığı bir kadro ile futbol oynamak, kazanmak üzerine kurguladığı bir takım çıkartsın. Yani 3 lü mü oynar 4 lü mü oynar anlamam ancak önlerindeki ikili Selçuk ile Josue den kurulu olsun. Sneijder i de oynatacaksa defanstan top çıkartıp sürekli adam kovalama görevinden muaf tutsun ya da hiç oynatmasın adamı.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...