Makale Yaz
kutlugs
Bu haberi yazdır
Sneijder krizi...
 Mar
18
 2017

Öncelikle Tudor geldikten sonra takımda hissedilen azim, hırs, her topa basan mücadele gibi farklılıkların oluşması şahsım adına maçları izlerken böyle oynasınlar kaybetsinler düşüncesi hakim bende. Gerçekten takım gerçekten bir takım görüntüsü çizmeye başladı fakat daha önce de bazı yazılarımda belirttiğim üzere takımda çok büyük sorunlar oluşturan ve artık bu kriz haline gelen bir SNEİJDER faktörü takımdaki olumlu havayı bile bozacak durumda maalesef.

Taraftar olarak birkaç maç hariç yürüyerek top oynayan bu tarz oyuncuların artık günümüz futbolunda yeri olmadığını idrak etmemiz lazım ve bu tarz oyuncuların arkasında duruyor görüntüsünden vazgeçmemiz lazım. Nasıl bir dönem koşmadıkları ve sadece kendileri için oynadığı için haklı olarak tepki gösterdiğimiz (Burak, Selçuk..)  gibi Sneijder e de bu tepkinin gösterilmesi lazım. Gerçi öncelikle bu problemi hocalar çözmesi lazım ama biz taraftar olarak öyle bir hava oluşturuyoruz ki bu oyuncuların arkasında durarak bu da hocanın radikal kararlar almasında etken olduğu kanısındayım. İnşallah Tudor Hoca bu konuda yanıltır beni ve formayı Josue gibi hak eden adama verir.

Gelelim TS maçına. Yenildik ama yine bir duran top faciasıyla yoksa o ana kadar TS nin bir pozisyonu bile yoktu. O kadar eksiğe rağmen Tudor gerçekten (Sneijder hariç) çok iyi bir kadro ile çıktı sahaya. Hatta Cavanda konusunda çok şaşırmış ve delirmiş bu hoca dememe rağmen bence GS miz adına maçın yıldızı olan Cavanda konusunda ne kadar haklı bir karar aldığını göstermiş oldu. Chelsea deki Azpilicueta gibi bir bek oyuncusu nasıl üçlü defansın sağında hızıyla ve top tekniğiyle bir süpürücü rol alıyorsa gerçekten Cavanda da bu konuda çok başarılı olabileceğini kanıtladı bence. Bundan dolayı bence Chedjou nun iyileşmesi ile geri üçlü CAROLE-CHEDJOU-CAVANDA üçlüsü olursa oyunu ileride kurabilme adına çok iyi bir tercih olacaktır.

Orta saha da ise Yasin ve Selçuk gerçekten çok çalıştılar hatta Linnes bile sahanın iyilerinden di ki bence Linnes yerine önce Sneijder çıkmalıydı oyundan ama Linnes maalesef diplomatik olarak Sneijder den daha etkisiz olduğu için günah keçisi seçildi yine. Sahanın en etkisiz isimleri Tolga ve Sneijder di. Tudor un bu hamleleri doğruydu fakat bence ikinci yarıya bu değişikliklerle başlamalıydı.

Ama şu bir gerçek ki Tudor bize her maç yeni bir taktik ve oyuncu seçme resitali sunuyor bu konuda taraftar olarak arkasında durmalıyız. İnşallah şu Sneijder konusunda da radikal bir karar alır ve Josue gibi Rodrigues gibi ondan daha çok oynamayı hak eden adamlara yer verir ilk onbirde.

Şahsım olarak Tudor un 4 maçtır oynatmaya çalıştığı sisteme uygunluğu açısından ve oynatmış olduğu oyuncuların form grafiği açısından en iyi onbirin şu olduğu kanısındayım bu yıl için.

             Muslera     

Cavanda – Chedjou – Carole

Yasin-Selçuk-Josue-Linnes

      Bruma-Rodrigues

            Podolski





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...