Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Yeni sene yeni umutlar...
 Mar
07
 2017

  Renktaşlar bu sezon malumunuz hayal gördük gerçekleşmedi, Galatasaray kötü oynadı puanlar topladı, kritik maçlarda puanlar bıraktı, biraz hakemler işe el attı vesaire. Diyeceğim o ki GalataSaray bizim canımız ciğerimiz, taraftar olarak iyisinde de kötüsünde de yanında olmak boynumuzun borcu. 

  Malumunuz UEFA GalataSarayın hesaplarını incelemeye aldı, verilen sözler yerine getirilmediği için ceza aldık. Takımın durumu mali açıdan , Beşiktaş takımında beğendiğim bir kaç durumdan bahsedeceğim, Fikret Orman Beşiktaş'ın başına geldiğinde takım mali açıdan çökmüş, feda meda zor ayakta duruyordu. Orman sözleşme yaptığı oyunculara çok az rakamlar veriyor, sattığı oyuncuları hem pahalı satmak istiyor hem de sözleşmelerine özel maddeler koydurarak sonraki satışlardan gelir elde etme amacı güdüyor. Allah üst yanda adam Beşiktaş'ın parasını kendi parasından daha dikkatli harcıyor. En sevdikleri M.Gomezi bile şartlarına uymadığı için almadı. Sözüm ona bizim de böyle şeylere ihtiyacımız var, bizim sorunumuzu Podolski'yi yok pahasına satmak çözmez, amaç maaş yükünden kurtulmakmış. Kiralık verdiğimiz oyuncuların yarı parasını biz ödüyoruz, GalataSarayın parasını harcamak bu kadar mı kolay. Yönetimi eleştirdiğim noktalar olsa da beğendiğim konularda var. Dursun Özbek'e bu konularda güveniyorum, adam Allah var mali açıdan bişeyler yapmaya çalışıyor. Ama başarmak, başaranı kısmen de olsa örnek almakla olmaz mı. Bu saatten sonra GalataSaray olarak sözleşme yapacağımız zaman ince eleyip sık dokumak durumundayız. Şu büyüklükte bir klüp dünyanın hiçbir yerinde yok, deplasmanı olmayan bir takımız biz, Dünyanın heryerinde taraftarımız var. Transfer çalışmaları artık avrupadaki modası geçmiş yıldızlara değil, liglerinde istikrar sağlamış takımların en az 25-30 maç oynamış oyuncularını almak olmalı. Yeni sezonda ilk 11'e en az 2-3 tane yetenekli genç oyuncu adapte etmeliyiz, artık çöp oyunculara verecek paramız olmamalı, alıyoruz alırken katlandığımız maliyet yetmez gibi bi de gönderirken tazminatlarına katlanıyoruz. Orta alanda ön libero mevkii bizim yıllardır en çok sıkıntı çektiğimiz mevkii, buraya Melo çare olmuştu satıldı gitti, bu bölgeye aldığımız oyunculara ödenen paraları toplasak (Linderotlar vs ile başlayıp, Ceyhunlara, Tolgalara, De Jonglara kadar) o bölgeye 10 yıl çare olacak adamlar alınırdı. Gelecek sezon için şimdiden 1-2 direkt 11 oynayacak genç oyuncu belirlenmeli ve haziranda alınmalı. Tudor sistem bilen bi hoca, takımı gençleştirip sistemini adapte etmesi için kamp gerekiyor.  

  GalataSaray kötü gittiği sezonun ardından en çabuk toparlanan klüptür. Yeni sezonda inşallah avrupada yolumuza devam edersek, eski GalataSarayı izlemek istiyorum. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...