Makale Yaz
dizzyboy
Bu haberi yazdır
Galatasaray şanssızdı
 Şub
27
 2017

Galatasaray, Rizespor maçında olduğu gibi oyuna takım halinde, top rakipteyken, rakibe baskı yaparak başladı. Herkes alanındaki oyuncuya pres yapmaya çalıştı, hücumdakiler dahil. İlk yarıda yardımlaşma ön plandaydı. Kanat oyuncuları yalnız kalmadılar. Sağdan bindirirken Selçuk, Soldan bindirirken De Jong iki kanat oyuncusuna yardım ettiler. Sneijder ve Podolski orta sahaya gelip yardımcı oldular. Takım boyu kısa tutularak bu yardımlaşma pekiştirildi. Galatasaray’ın gol pozisyonları olmasına rağmen Beşiktaş’ın yoktu. Beşiktaş ileride etkili olamadı. Fakat Beşiktaş savunmasını açmakta zorlandı Galatasaray. Bunun için kanat oyuncularını defans arkasına sarkıtarak onları uzun toplarla buluşturmayı denedi, özellikle Bruma’yı ve Carole'u. Zaman zaman bunda etkili de oldu, fakat çoğu zaman gerçekleştiremediler.

Gole kadar Galatasaray daha etkiliydi. Beşiktaş’ın şans golüyle Galatasaray’ın konsantrasyonu bozuldu ta ki altmışıncı dakikadaki Bruma’nın şutuna kadar.  Bu dakikadan sonra Galatasaray biraz toparlandı. Bir an önce hücumdaki oyuncuları topla buluşturmak, pozisyon bulmak istediler fakat çok fazla pas hatası yapıldı. Carole ile kanatlardan etkili olmak istenildi fakat Carole ilerideki oyuncuları topla buluşturmadı, Podolski’nin kaçırdığı gol pozisyonu hariç. Pas hatalarının en önemli sebebi Galatasaray’ın oturmamış bir takım olması. Geçen sezondan bu yana dört teknik direktör değiştirdi. Her teknik direktör takımı farklı çalıştırdı, oyuncular kendi ve diğer oyuncuların pozisyonlarını, durdukları yerleri ezberleyemediler. Podolski gol kaçırmasa, Bruma daha bencil oynamasa, yardımlaşsa belki de Beşiktaş’ı yenebilirlerdi, en azından berabere kalınırdı. Büyük maçlarda çok gol pozisyonu olmaz çünkü rakipler arası fazla güç farkı yoktur. Pozisyon bulunduğu zaman değerlendirilmesi gerekir. 

Her şeye rağmen Beşiktaş ile başa baş oynandı oyun. Sezon sonuna kadar geçirilecek süre ve sezon başı kampıyla Galatasaray daha iyi olacaktır. Şampiyonlar Ligi veya UEFA Kupası’na katılmak takımın kendini toparlaması için motivasyon kaynağı olacaktır. Bundan sonra şampiyonluk hayal gibi fakat gelecek sezonun planları şimdiden yapılmalı. Tudor’u kötü niyet ile eleştirmekle bir şey elde edemeyiz. Destek olunmalı, oyuncular da hocanın istediklerini yapmalılar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...