Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
İmparator olmak herkesin harcı mı ???
 Şub
27
 2017

Demek ki neymiş ? İyi teknik direktör olmak ile büyük takım teknik direktörü olmak aynı şeyler değilmiş. G.Saray gibi bir takımın teknik direktörü olacaksan çok şey öğrenmen lazım daha. İgor Tudor u Riekerink gibi kendini teknik direktör diye yutturan bir sahtekarla aynı kefeye koymasam bile büyük takım teknik direktörü olarakda göremeyiz sanırım.

 Futbolcu kalitesi farklı şey futbolcuları fit durumda tutabilmek ayrı. G.Saray kadrosundaki oyuncu kalitesi bu ligde asla hiç kimsenin altında kalmasa bile en az 1 senedir yapılan yetersiz idmanlar, takım organizasyonu defoları, bireysel özgüven eksikliği ile kalite kaybımız kesin. Bununda baş değil tek sorumlusu takımı bir türlü ehil ellere temsil edemeyen yönetimdir. Eğer ikinci bir sorumlu arıyorsanız da Riekerink gibi kişiliksiz bir kuklaya teknik direktör muamelesi yapan beyin özürlü sözde taraftardır.

İgör Tudor un teknik adamlığına saygı duymakla beraber en az 5-6 yıl daha büyük takım teknik direktörü olacak kapasite görmüyoum. Saygı duyuyorum çünkü adamın kafasında futbola dair bir düşünce var en azından. Son 1 seneye bakarsak buna bile şükür ederim. Ancak büyük takım hocası olamaz diyorum çünkü, büyük takım kendi silahlarını rakibe dayatan, her şartta kazanmaya oynayan takımdır. Oysa hoca rakibe önlem almaktan, gol yeme korkusundan takımına top oynatamıyor.

G.Saray tam 7 puan geride ve sahasında lider ile oynuyor. İnsanın aklına ne gelir ? Baskı kuracak, ısrarla gol arayacak, kabus gibi rakibin üzerine çökecek. Peki sahada oynanan oyunun bununla bir alakası var mı ? Uzaktan yakından ilgisi yok. Eski, kurt hocalar "maç soyunma odasında kazanılır ya da kaybedilir" derdi.  İşte işin sırrı burada yatıyor. G.Saray maçı soyunma odasında kaybetmişti zaten. Büyük takım , mutlaka kazanması gereken bir maçta, 40 bin taraftarının karşısına tam 3 stoper ile santrayı geçmeyen 2 bek oyuncusu ile çıkar mı ? Bu da yetmez gibi 2 orta saha oyuncusu orta alanı geçmemeye programlanmış robot gibi oynatılır mı ? Sneijder bu kadar rakibini kovalayacak ise o kilit pasları, etkili şutları kim verecek ? Podolski yi, Bruma yı, Yasin i kim oynatacak ?

İşte birileri ne kadar inkar etse bile, ne kadar tahammül edemese bile Fatih Terim bu nedenle imparator oldu burada. Elindeki kadroyu mazeret üretmeden, ona buna bahane bulmadan takır takır futbol oynatmak her babayiğidin harcı değildir. Herkes şapkasını önüne koyup düşünecek. Fener e ,Beşiktaş a sahayı dar eden takım bu takımdan daha mı kaliteliydi ? Şampiyonlar liginde çeyrek final oynayan kadro çok mu üst düzeydi ? Kusura bakmayın ama Fatih Terim ve Lucescu yu izleyen adama böyle Tudor u filan hoca diye yutturamazsınız.

Takım mutlak kazanması gereken maçta gol pozisyonuna bile giremiyor. Efendim neymiş, iyi mücadele etmişiz, çok koşmuşuz, pozisyon vermemişiz. Eğer sizin iyi futbol anlayışınız buysa teşekkürler ben almayayım. Şans golü olmasa maçın hakkı berabereymiş. Ben ne yapacaktım o 1 puanı, geçin bunları. Arkadaş çok bir şey istemiyoruz ki. Çıksın G.Saray takımı sahaya rakibi baskı altına alsın, her an gol için bastırsın, elinden geleni yapsın. Sonra ister yensin ister yenilsin, eli kızarana kadar alkışlamayanın, sesi kısılana kadar bağırmayanın canı çıksın. Kardeşim biz kazanmaktan, kupa almaktan ziyade büyük takım olmanın zevkini yaşamak derdindeyiz. Banane ne kadar koştuğundan, rakibe ne kadar pozisyon vermediğinden. Koşuyor diye Tolga ,De Jong gibi kazmaları izleyeceğime gider veliefendide koşan beygirleri izlerim.

Selçuk zaten neredeyse stoper oynuyor. DeJong kazmanın teki. Sneijder adam kovalamaktan top oynayamıyor. Bruma ayağına aldığı her topu rakibe veriyor. Chedjou, Semih ve Hakan topu ileri vurmaktan bile aciz sürekli Muslera ya gönderiyorlar, o ileri vuruyor. Podolski sahada hiç yok. Eğer herhangi bir 3. lig topçusunun atacağı o golü kaçırmasa oynadığını anlamayacağız. Takım gol yiyor, oynadığı oyunu bilen Selçuk sakat numarasına yatıyor. Yerine giren top düşmanı Tolga. Sneijder ilk defa lokum gibi bir top atıyor. Kaleciyle burun buruna kalıp boş kaleye at diyor. Ama o top Tolga kazmasına gidince kontrol bile edemiyor zavallı. Eğer hoca Tolga yerine Josue tercihi kullansa maç da, oyun da, skor da farklı olacak. Ama Tudor bu defanstan taviz verir mi ? Yazık gerçekten G.Saray a ve G.Saray lılara yazık. Biz ne böyle hocaları ne de böyle yönetimleri hiç hak etmedik.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...