Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Mono Kafa Mono Mantık
 Şub
21
 2017

Yönetimimiz taraftarın sesine kulak verip Riekerink Bey’in görevine son verdi. Yerine sosyal medyada taraftarlar arasında çok popüler olan Igor Tudor’u getirdi. Peki Tudor gelince takım olarak büyük bir fark yaratabilecek miyiz? Bu soruya cevabım kesinlikle hayır.

Riekerink’in göreve başladığı şartları düşününce ağlayıp sızlamadan elinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyorum. Şu an tüm hakem hatalarına rağmen yarışın içindeysen bunu Riekerink’e borçlu olduğumuz kesin. Lakin Kayseri maçında kendi sahamızda alınan mağlubiyet bu değişikliği zorunlu hale getirmişti. Futbolun içinde bunlar var, artık Riekerink devri kapandı ama kendisi benim gözümde hep önemli bir futbol adamı ve gerçek bir beyefendi olarak kalacaktır.

Igor Tudor’un da kötü bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum. Kendisi disiplinli ve çalışkan bir isim. Hoca olarak takımın başında çıktığı Rize maçının ilk yarısı sonrası tüm taraftarlar oyundan ve skordan memnun bir şekilde Tudor’a övgüler Riekerink’e ise lanetler yağdırıyordu. İkinci yarıda gördük ki aslında takımda değişen bir şey yok. Fizik olarak diri rakipler 60 ıncı dakikadan sonra bizi ezmeye başlıyor. Sneijder ve Bruma olmadan rakip kaleye bile gitmekte zorlanıyoruz. Defansımızda bir tane elle tutulur oyuncu yok. Hal böyle olunca Tudor’un Bruma’yı kadroya almaması, takımın en iyi oynayan oyuncusu Linnes’i çıkarıp Semih’i sol beke koyması gibi saçmalıklar bir anda göze gelmeye başladı.

Renkdaşlar bizim artık şunu kabul etmemiz lazım elimizdeki kadro gerçekten yetersiz ve yaşlı. Muslera, Sneijder, Bruma, Podolski dörtlüsünden biri bile sahada değil veya formsuz ise eli yüzü düzgün takımları yenmemiz tesadüflere kalıyor. Dahası bu dörtlü oynarken bile topsuz oyunda çok ciddi zafiyetlerimiz var. Rakibe basan, top çalan bir tek De Jong var o da yaşı nedeniyle sert takımlara karşı çaresiz kalıyor.

Şimdi size sormak istiyorum Tudor Bruma’yı Beşiktaş maçında kadroya almayabilir mi? Ya da yedek bırakabilir mi? Eğer maçı kazanmak işitiyorsa bunları yapamaz. Peki Burma gene nazlanıp oynamam derse ne olacak. Olası bir Beşiktaş mağlubiyeti ilk iki hedefimizden kopmamıza ve taraftarın takıma desteğinin bitmesine neden olur. Kötü gidişatla beraber sezon sonu Tudor’a yol görünür. Sonrasında yeni hoca yeni masallar başlar.

Eğer yönetim taraftara kulak vermek istiyorsa hemen istifa etmeliler kimse bu yönetimi ve başkanı beğenmiyor. Dahası liselilerin topundan bıktık usandık. Yönetim sürekli önceki yönetimlere sallıyor ama kendi icraatları da ortada. Geldiklerinde mutlaka yaptıracaklarını vaat ettikleri eski dönemlere ilişkin mali denetim yalan oldu. Bu konuda soru bile almıyorlar. Bu devran böyle gitmez bunu bilmeliler. Koskoca Galatasaray liselilerin oyuncağı olmaktan eninde sonunda çıkacaktır işte o gün yedikleri haltların hesabını yargı karşısında verecekler.

Beşiktaş maçı ne olur derseniz nefesimiz yeterse maçı alacağımızı düşünüyorum özellikle ilk yarıda en az iki gol bulmamız galibiyetin anahtarı olacaktır. Bu maçı alırsak camia olarak şampiyonluk için kenetlenme şansımız var ama uzun vadeli çözümler üretemiyoruz bu kafayla kalıcı başarı sağlamamız mümkün değil.        





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...