Makale Yaz
samiyenruhu
Bu haberi yazdır
2016 model Barcelona istemiyor muyuz?
 Şub
18
 2017

    Rikerink gitti Tudor takımım başına geldi. Kayseri maçından sonra Rikerink'in artık takımdan gönderilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Rikerink yönetiminde ki galatasaray çok mu kötüydü. Hayır ben böyle düşünmüyorum. Rikerink'in takımdan gönderilmesi gerektiğini savundum zira bu takım maximumuna ulaştı. Sorunlar ayan beyan ortada olduğu halde bir adım dahi ileri gidilememesi  sabırları taşırdı.

    Hollandalı hoca tipik pas futbolunu sahada futbolcuların oynamasına izin verdi. İzin verdi diyorum zira bu oyunda sneijder'in etkisi olduğu kesin. düşüşte olan hollanda milli takımının tıpkısın aynısı. top sizde iken zevk aldığınız ikiye birler çalımlar denediğiniz göze de hoş gelen bir taktik yaklaşım ile ileri uçtaki futblculara özgürlük sağlayan  bir sistem. Hollanda bu futbolu ispanya ve barcelonadan kopyaladı hatta birçok takım dahi pas oyununa dönmüştü bir ara. 

Galatasaray'ın bu sistemde attığı birçok golü özetlerden izleyin tıpkısınn aynısı ikiye birler ile barcelona ve hollanda golleri. Benim açımdan çok büyük beklenmedik bir gelişimdi bu. 

Peki sorun ne? Sorun tamda da bu. Galatasaray sadece bunu yapmak istiyor, futbolun diğer doğrularını kendine artı olarak katma derdinde değil. zaten futbolcularda diğer doğrularla uğraşıp ekstara kendilerini zorlamaktan imtina ettikleri ve Rikerink'in otoritesinin bunu yapmaya veya fazlasını takıma katacak kapasitesi olduğuna taraftarı ikna edemedi ki netice ortada. 

Barcelona 2015 yılına kadar pas futbolunun yanı sıra pres ve alan daraltma futbolunu oyunun içinde tutuyordu. Barcelona top rakipte iken 25-30 sn gibi bir süreden fazla topu ayaklarında tutmalarına izin vermezdi. oysa son 2 yıldır barcelona sadece top ayağına alınca topu iyi oynama avantajı ile başarı arayan dolayısı ile bireysel yetenek futboluna yaklaştı. neticesi kendi kapasitesindeki hatta altında olup bu kapasite açığını ekstra takım oyunu ile kapatan takımlara karşı oldukça başarısız. 

Bu görüntü tesadüf değil. Aynısı Galatsarayda da mevcut. Rakip az yetenekli ve dişli ısıran bir takım ise büyük sorun yaşıyoruz. hemen hemen bütün kritik ve zorlu maçları kaybettik. Barcelonanın bu sene yediği golleri yayıncı kuruluşun sitesinden izleyin göze çarpan bir kısmı defansta oyun kuramayıp önde basan rakibe karşı yaptıkları hatalar neticesinde. Bu hastalıkta aynen galatasarayda mevcut zira top bende kalacak diye defansta topu pas pas çevirip size önde basan rakie karşı mutlaka hata yapılıyor stoperlerin popescu gibi olmadığı müddetçe bu kaçınılmaz.

Hava topu, kondüsyon sorunu, yalncıktan pres yapıyor gözüküp rakibin yeteneksiz futbolcularının  dahi her birinin sahada çalımbaz gözükmelerini sağlayan o yalan savunma ve daha birçok problem üzerinde hiçbir gelişim sağlanmadı. Sadece pasa dayalı futbolda beşiktaş kalitesindeyiz  hatta bence iyiyiz, fakat sadece proteinle beslenirseniz hastalıklar kaçınılmaz olur. Başarılı yemeklerde tek malzeme olmaz.

TUDOR HOCA HAKKINDA İLK İZLENİMİM;

Galatasaray antrenmanlarını izledim ve ilk farkettiğim şey Chedjou oldu. Oynamamasına rağmen kendine baktığı ve güçlü kaldığı belliydi. İçimden eğer kadro şansı verirse çalışana formayı veriyor demektir dedim. Bu iyiye işaret. umarım galatasarayın pas futbolunu bozmaz ve sadece lazım olan ekstra takviyeleri takıma yükler. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...