Makale Yaz
bilgeturk
Bu haberi yazdır
Tudor başarılı olur mu?
 Şub
17
 2017

Futbolculuğunun zirve kısmı İtalyada geçmiş biri olan İgor TUDOR için 'İtalyan ekolünden gelme' ifadesi yanlış olmayacaktır. Daha önce Roberto Mancini ve Cesare Prandelli gibi isimden Galatasarayda başarılı olamadılar. Aynı ekolden gelen birinin bu örneklere bakarak başarılı olamayacağını düşünebiliriz. Bana göre bir teknik adama başarılı ya da başarısız diyebilmek için en az bir kamp ve transfer dönemi geçirmesini görmemiz gerekmektedir. Bu hoca bunların ikisini de görmedi. Yani takımın omurgasının oluşmasında İgor TUDOR'un hiçbir payı yok. Hal böyle olunca kendisinin kurmadığı bir takımla şampiyon olamadı diye hocayı başarısız görmek son derece yanlış olur. Bu hocanın başarılı olup olmayacağına önümüzdeki sezon karar verebiliriz. Ancak tabi oynatacağı oyun ve alacağı skorlar bazı işaretler verecektir. Bu işaretler olumlu olursa şampiyonluk gelmese bile TUDOR ile yola devam edilmesi yerinde olacaktır. 

TUDOR muhtemelen 3-5-2 ve 3-4-3 sistemlerini tercih edecek. Aslında Galatasarayın uygulaması çok zor sistemler bunlar. Yıllarca 4-4-2 ve 4-2-3-1 oynayıp sonra bunlardan vazgeçip felsefesi çok farklı olan bir sisteme geçmek oldukça zor olacak ve kötü sonuçlar da doğurabilecektir. Kısa vadede sistemde küçük oynamalar yapmak ve 2-3 oyuncu değiştirmek daha mantıklı olabilir. Mesela Chedjou ve Ahmeti stopre koyup Hakan Baltayı sol beke çekmek gibi. Takım savunmasına hiç yardım etmeyen Podolskiyi yedeğe çekmek gibi. Sabri yerine ne olursa olsun Linnes i sağ bekte oynatmak gibi. Maça Selçuk Djong ile başlayıp 60 -70 ten sonra Selçuğun yerine savunması güçlü Tolgayı oyuna almak gibi. Oyunkurma özelliği olan ve tekniği yüksek Josueden daha fazla yararlanmak gibi. Bunları çoğaltabiliriz. Takım savunmasına yardım etmeyen kim olursa olsun oyundan alınmalı ya da hiç 11 konulmamalıdır. Artık hiçbir takımı küçümseme olamaz. Eğer takım savunması iyi değilse her takım sizi cezalandırır. Galatasarayda her atakta Bruma, Rodrigez, Podolski ve Sneijder geriye koşamıyor. Bu nedenle bu 4 oyuncudan 2 si bence oynamamalı. Sneijder ve bruma oynamalı. Rodrigez ve Podolski yedek kalmalı. 

Sonuç olarak TUDOR bu ince sorunları görüp neşter vurursa daha dirençli bir Galatasaray izleyebiliriz. Sonuç alır ya da almaz. O kısmı hiçbir sistem ve hiçbir oyuncu garanti edemez ama bu kadar amatör pozisyonlar verilmez ve bu kadar amatör goller yenilmez veya az yenir. 

Hocaya ve takıma başarılar dilerim.

Benim ilk 11 im şöyle : Muslera - Linnes, Chedjou, Ahmet, Hakan - Yasin, Selçuk Djong, Bruma - Sneijder - Eren 

Yedekler: Cenk, Tolga, Garry Rodrigez, Podolski, Carole, Josue, Sabri.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...