Makale Yaz
oddokhan
Bu haberi yazdır
1.90'lık defans...
 Oca
15
 2017

Artik sokaktaki 6 yasindaki bir cocugun bile gordugu bildigi bir gercek var ki o da su; Galatasarayin defansi evlere senlik…Pozisyon bilgisi sifir , birebirde etkisizler , hava toplari berbatkere berbat…Taraftarlar ne kadar elestirse de Ahmet Calik transferi kesinlikle hayat kurtarici , can suyu etkisi yapmistir. Semih ten de Hakan dan da daha etkili daha saglam bir defans oyuncusudur Ahmet. Ancak hala yanina 1.90 li boylarda ve ozellikle hava toplarinda cok etkili sert bir defans oyuncusu daha alinmali ancak bu sekilde yeni bir ikili ile defansin gobegindeki bu zaafiyeti ortadan kaldirabiliriz. Ancak gobegi kapatmak ne yazik ki saglam defans yapmak icin yeterli olmuyor. Bek oyuncularimiz da ne yazik ki bu sene resmen surunuyorlar. Carole ve Sabri nin savunma yonleri cok cok zayif. Bunda tabii ki onlerinde oynayan ve savunmalarina yardim etmeyen Bruma & Yasin in de etkisi yadsinamaz. UEFA nin nefesi ensemizde oldugundan ne yazik ki bu bolgelere takviye de yapamiyoruz. O halde kendi icimizde cozumler uretmeliyiz. Tavsiyem su ki olasi bir Maicon , Hugo vs transferi yapilirsa sayet yaninda da sert bir Ahmet Calik monte edilmesiyle orjini sol bek olan ve savunma yonu Carole e gore cok daha guclu olan Hakan oraya yerlestirilip sag beke de daha once 1-2 kez orada oynamis ve hucuma cikmasa da savunmada o bolgede basarili isler yapmis olan Semih yerlestirilebilir.

Yani Muslera nin onunde; Semih – Maicon – Ahmet – Hakan

Dizilisinde bir defans hattinin mevcut savunma duzeninden cok daha basarili olacagini dusunuyorum.

Gelelim orta sahaya ; Su bir gercek ki Sneijder kadro da yokken Selcuk eski Selcuk gibi oynuyor. Ayni sekilde Sneijder da Selcugun olmadigi zamanlarda orta sahada bir maestro ya donusuyor. Fakat ikisi bir aradayken ikiside takima en ufak bir yararlari yok. Sneijder resmen yuruyor sahada. Selcuk ise kosuyor ama tehlikeli ara paslarini gectim 5 metre yanindaki bosta duran arkadasina bile top atmaktan aciz. Sahsi gorusum sakatliktan doner donmez Tolga yi ortaya DeJong un yanina monte edip Selcugu kizaga cekmek.

Geri dortlunun onundeki tandem de ; Tolga – De Jong

Ileri ucluye gelecek olursak alternetifler belli…Bruma ve Garry…yedekler de Yasin ve Sinan gibi gorunuyor. (Sahsi fikrim sag kanada Garry monte edilecek ise solda Bruma degil Yasin in oynamasi gerektigi ancak su anda Bruma yi kesebilecek bir hocamiz yok ne yazik ki basimizda).

Hatta JOR bey biraz yaratici dusunebilen bir hoca olsaydi Linnes i bazi maclarda hucumun saginda gorevlendirip o pzisyonda ki form durumunu da gorebilirdi. Ancak o kadar kabiliyetli degil bizim hocamiz maalesef ki. Orta da beyin gorevi ise Sneijder de olacak. (Selcuk , Sneijder in yedegi olarak dusunulmelidir bu pozisyonda).

Hucumda ise her ne kadar Podolski yi Eren e tercih etsemde aslinda ikisinin de takim icin cok yetersiz oldugu kanaatindeyim. Buraya da genc ve pozisyon bilgisi iyi bir golcu alinmasi gerektigini dusunuyorum.

Muslera-Semih-Maicon-Ahmet C-Hakan B - Tolga-DeJong - Garry – Sneijder – Bruma - Podolski





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Ocak (1)
  2016
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...