Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Projenin adı: Drogba
 Oca
05
 2017

Ağustos ayında yeni transferler ile ilgili Kıssadan hisse adlı aşağıdaki yazıyı paylaşmış ve scout ekibinin beceriksizliğini defalarca eleştirmiştim. Eleştirmeye de devam edeceğim. Ama emin olun yanılmayı çok isterdim.

Kıssadan hisse;

Eren: İyi transfer diyebiliriz ama söz konusu Galatasaray’sa ancak ikinci forvet olabilir.

Tolga: Üç yıl önce dünya çapında olması beklenenlerden fakat sakatlık sonrası ki bir sene hiç futbol oynamadı ne çıkar bilmiyorum. Ya tutarsa hesabı.

Cavanda: Hadi Trabzon’da işler kötü gitti, Lazio da neden kadro dışı kaldı? Fakat kime sorsak, olmaz böyle bir sürat diyor. Disipline edilirse neden olmasın?

Emrah: Ucuz etin yahnisi muamelesi görüyor, olur mu bana sorarsanız Galatasaray’ın topçusu değil ama Yasin de değil.

Serdar: 2011 de alın diyordum, şimdi ise sadece iyi çıkmasını diliyorum. Anladınız siz onu.

Ağustos ayındaki resim bu iken şu an için Eren ancak iyi bir yedek, Tolga sakatlıktan ne zaman kurtulur bilmiyoruz, Cavanda adam bildiğiniz her anlamda amatör daha sahada nerede durması gerektiğini bilmiyor, Emrah oynamadan gitti, Serdar müzmin sakat. Maalesef durum bundan ibaret.

Şimdi altını kalın harflerle çizerek, umarım bu sefer yazdıklarıma kulak verirsiniz diyorum.

Gündemdeki oyuncular;

Mehmet Ekici: Aman diyeyim elimizde yeterince yumuşak orta saha var.

Ahmet Çalık: İyi bir stoper ama bize lider lazım, defansı toplayacak bir lider. Öyle bir stoperin yanında yıldızlaşır. Fakat şu anki mevcut yapıda Semih’ten farkı kalmaz. Fiyatı yüksek olduğu için vazgeçildi.

Vargas: Geçmiş geçmişte kalmış ama bizimkiler sürekli bir parlatma çabası içinde. Bir zamanlar iyi bir oyuncuydu fakat iki sezondur ortalarda yok. Yönetim istedi teknik direktör istemedi. 

Garry Rodrigues: Videolara bakarak oyuncu değerlendirmeyi yaklaşık on beş yıl önce bıraktım, galiba bizimkiler hala bırakmadı. Videolara göre hızlı atletik teknik. Ama izlemediğim için bir yorum yapamam. Bakalım göreceğiz. Bize sıcak bakmasının nedeni Hollanda kökenli olması.

Vitor Hugo: Tüm şartlar seferber edilmiş durumda ama bana kalırsa ağır bir oyuncu.

Domagoj Vida: Avrupa kupasında çok beğendiğim oyunculardan iyi transfer olabilir. Fakat Ahmet için söylediğim Vida için de geçerli bize lider özellikleri olan bir stoper lazım. Vida bu özellikleri sergiler mi onu bilmiyorum.

Sebastian Andersson ve Harold Preciado ise ancak yatırım olur oturup Galatasarayımızın birinci forvetleri bunlar olur diyemeyiz.

Luciano Narsingh: Güçlü ve teknik. Ve niye nedense yine Hollandalı. Psv öncesi umutlar yüksekti. Ama düşüş içerisinde Riekerink çok istiyor bakalım ne olacak.

Benden Uyarması...

Burada dikkat edeceğimiz bir nokta var; Manu ve Barça bu sıkıntıyı yaşadılar şuan biz de yaşıyoruz. Takımı bir Hollandalıya emanet ediyorsanız takımın transferleri de genelde Hollandalı oluyor. Eğer yönetim buna dikkat etmezse ileride bu sıkıntıyı aşmamız çok zor olur. Takım içi bölünme, ayrımcılık ve hak etmeyenin forma giymesi. Hatırlarsanız ne zaman Riekerink Bey topun ağzına geldi Sneijder top oynamaya başladı. Ben uyarımı yapayım da demedi demesinler. 

Benim transfer listem ise;

Ara transfer döneminde transfer yapılmasına karşı olduğum için iki nokta isim ve bir proje önereceğim.

Ömer Ali Şahiner: Şimdi siz kanat diyeceksiniz ama ben sağbek diyeceğim. Yıllar sonra aradığımız sağbek olabilir. Gökhan Gönül’e benzer özellikleri var. Konya da ilk olarak sağbek olarak oynuyordu. Daha sonra kanat oynamaya başladı. Mutlaka alınmalı diyorum.

Diğer adayım ise bence ileride Türkiye’de kendini bitirmezse dünya çapında olabilecek bir oyuncu.

Okay Yokuşlu: TT Arena da bizim tüm orta sağımıza karşı tek başına durdu. Fiziği ve kondisyonu oldukça iyi. Oyun zekası ve yetenekleri de üst düzeyde. Tam bir box to box. Umarım alırlar diyorum başka bir şey demiyorum.

Daha birçok isim sayılabilir ama devre arasında transfer çok ciddi risktir. O yüzden ligi tanıyan ve ne vereceği az çok belli iki oyuncu ismi önerdim.

Projem ise hepimizin çok sevdiği Drogba. Ben yönetimin yerinde olsam sezon sonuna kadar oyuncu olarak Drogba ile anlaşır. Önümüzdeki sezon da takımı teknik direktör olarak ona emanet ederim. Deneyimi yok diyebilirsiniz ama Riekerink Bey'in de çok deneyimi olduğu söylenemez. Artı Drogba gibi bir ismin oyuncular üstündeki etkisi Riekerink Bey'den çok daha fazla olacaktır.

Neyse diyorum sevgili Galatasaray ailem yine dinlemeyecekler ama neyse…

Hoşçakalın…

@verazone





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...