Makale Yaz
kutlugs
Bu haberi yazdır
Transfer politikası - Seferovic
 Oca
01
 2017

Evet ilk yarıyı bence kapatabileceğimiz en iyi yerde kapattık. Şu bir gerçek ki fb ve bjk ye oranla bu kadar zayıf bir kadroyla ve yetersiz bir hocayla bence burada bitirmemiz bir başarıdır. Yetersiz hocaya diyorum fakat istek ve arzusu diğer eksiklerini kapatabilir nitelikte olması biz taraftarın gözünde pozitif bir etki bıraktığı da aşikar. Bundan dolayı yanına iyi bir yardımcı antrenör alınarak yola devam edilmesi kanısındayım en azından sezon sonuna kadar.

Gelelim kadro yapılanmasına. Bence gönderilecek futbolcular adına yapılan adımlar gayet olumlu gözüküyor. Sightorsson, Hamit, Chedjou, Jem, Salih, Umut G., Emrah bunlar para kazanılamasa da yıllık ücretlerinden kurtulabilme adına gönderilmesi gereken oyuncular. Bun lardan bir tek Ontivero ismi mantıksız geliyor çünkü forvet ve kanat oynayabilme özelliği ile iyi bir alternatif olabileceği kanısındayım çünkü yedek kulübemiz gerçekten çok zayıf durumda. Bir de Podolski artık miladını doldurduğu için para da ediyorken mutlaka satılmalı. Böylece 1 ve ya 2 bonservis ücretli oyuncu alabilme şansımız olur.

Gelelim transfer politikasına. En az 4 mevkiye oyuncu alınması gerektiği düşüncesindeyim. Stoper, sağ bek, sağ-sol açık ve santrafor. Stoper için Ahmet Çalık gerçekten çok iyi bir transfer olur. Milli takımda dahi çok sakin hava t oplarına hakim ve ayakları da geriden oyun kurabilecek düzeyde düzgün bir oyuncu olması ve de genç olması pozitif bir transfer olacağı hissi uyandırıyor. Sağ bek içinse hem stoper hemde sağ bek oynayabilen bonservisi elinde olan Caceres ismi gerçekten iyi olur diye düşünüyorum. Medyada Alex Vidal ismi dolaşıyor keşke olsa ama olması çok zor diye düşündüğüm için Caceres ismi daha yapılabilir bi transfer gibi görünüyor. Açık için Bruma ayarında bir oyuncu bulmamız zor gibi. Yasin de son maçlarda gerçekten çok iyi bir performans gösterdi fakat Sinan yoklara oynayınca iyi bir alternatif alınması gerekmekte. Nakoulma’nın bonservisi elinde olması alternatif oyuncu olması bakımından iyi olabilir.  Keşke sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Shaktar’daki Taison alınabilse. Hem kanatlarda hem da 10 numara oynayabilme özelliği olan çok iyi bir oyuncu. Rennes’teki Ntep de geleceği parlak bir oyuncu. Onun da sözleşmesi sezon sonu bitiyor. CSKA ‘da oynayan Zoran Tosiç, Wolfsburg daki Caligiuri, A.Madrid den Cerci,  Schake den Kolasinac (hem sol bek hem açık), Espanyol’dan Piatti, PSV’den Narsingh sezon sonu sözleşmesi biten iyi kanat oyuncuları. Forvet için de en azından bu sezon için en iyi aday Eto’o gibi gözüküyor. Eğer alınabilirse sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Frankurt daki Seferoviç çok iyi bir transfer olur. İsviçre Milli Takımında ilk 11 oyuncusu olan Seferoviç ideal bir santrafor. Hem sırtı dönük oynayabilen hem adam eksiltebilen hem de defansın arkasına koşu yapabilen hem de pres yapabilen bir oyuncu olması pozitif yanları. Şu durumda yapılması gereken ve alternatifleri düşünüldüğünde aşağıdaki isimler mantıklı transferler olacağı kanısındayım.

Defans : Ahmet ÇALIK

Alternatif Defans : Krykas papadoupulos, Caceres

Sağ Bek : Alex Vidal

Alternatif Sağ bek : Caceres

Sağ-Sol Açık : Taison

Alternatif Sağ-Sol Açık : Ntep, Narsingh, Zoran Tosic, Piatti

Forvet : Seferoviç

Alternatif Forvet : Eto’o

Bu transferler ışığında ikinci yarıdaki kadro

             Muslera

Vidal  Ahmet  Hakan  Carole

      DeJong  Josue

Taison  Sneijder  Bruma

          Seferoviç

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...