Makale Yaz
serkan6464
Bu haberi yazdır
Biri bonservis mi dedi?
 Ara
28
 2016

                Merhaba  Arkadaşlar,

Galatasaray’ımız  bilindiği gibi ekonomik  olarak   Uefa’nın  belirlediği  65 milyon Euro harcama  şartıyla hareket etmekte,hatta  bu  şart  kulübün  elini kolunu  bağladığı için hareket edememekte.

Yeni  alacağımız oyuncuların bonservisi,maaşı,imza parası, menajer ücreti, derken kulübümüz  için kabul edelim ,hiç de kolay değil bu durum.

Peki  ne  yapılmalı? 

Tabiki de kullanma  imkanı olan parayla en az maliyetle en fazla katkıyı sağlaması muhtemel oyuncular almalıyız .Hatta mümkünse bonservis ücreti ödemeden bunu gerçekleştirmeliyiz.

Buna dair Süper Ligde 2017 Haziran itibariyle sözleşmesi  sona erecek ve takımımıza katkı yapması muhtemel  ve  transferi  imkan dahilinde oyunculardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim:

1-Mehmet  EKİCİ  (Trabzonspor)     Yaş:26   Boy:1.80 cm. Bayern Münih  alt yapısında yetişen  Mehmet ,Trabzonspor’da  şu ana kadar  83 resmi maçta 18 gol ve 18 asisti mevcut ve  oldukça başarılı sayılabilecek bir grafik gösterdi.Tam bir frikik uzmanı olan Mehmet ,orta sahanın ortasında ve on numara pozisyonunda görev yapabiliyor.Şutları ve pasları çok etkili.Takımızda ilk 11 de banko oynayabilecek  bir oyuncu bence,ama bu o kadar da kolay değil.Oyuncunun  sözleşmesinin bitecek olması  Fenerbahçe ve Beşiktaşın’da ilgisini çekiyor.Umarım  Sarı Kırmızı formayla görürüm onu.Transfer gereklilik puanı olarak da 5 üzerinden 5 veriyorum  ve alın şu adamı diyorum.

2-Tunay TORUN  (Kasımpaşa)   Yaş:26  Boy:1.78 cm. Almanya  patentli bir diğer oyuncu olan Tunay,Kasımpaşa’da genellikle  sağ kanatta görev yapsa da, ihtiyaca göre sol  kanat  ve forvet arkasında da görev  alabiliyor.Birebirde oldukça etkili ve hızlı bir oyuncu.Zaman zaman dalgalı bir performans gösterse de Tunay, Kasımpaşa’da  92 resmi maçta 12 gol ve 18 asistlik bir katkı sağlamış durumda.Hiç fena değil bence.Kanatlarda oynayan Bruma ve Yasin’in  cezalı ve sakatlık durumunda takıma kattı verebilir.Hatta formsuz oynayan olursa  formayı kapabilir,hiç belli olmaz.Ama ben yazıyı kaleme alırken adı ciddi şekilde Beşiktaş  ile anılmakta.Bakalım ne olacak.Transfer gerekliliği olarak 5 üzerinden  4 diyorum Tunay’a.

3-Hugo RODALEGA (Akhisar)  Yaş:31   Boy:1.81 cm. Kolombiyalı oyuncunun Premier Lig’den  Akhisar’a  gelmesine oldukça şaşırmıştım doğrusu.Bu sene  skor anlamında tutuk  kalsa da(Tolunay Hocadan dolayı bence), geçen sezon tam bir rüya gibiydi. 37 maçta tam 21 gol.Muslera’ya  30 metreden gelişine vurarak  attığı  gol hala  gözümün önünde. O  kalenin arkasında o golü izlemeyi çok isterdim.Hepimizin malumu oldukça  teknik ,müthiş deparlı,birebirde  bakkala gönderemeyeceği  oyuncu da yok  ve çok uzun olmasa da çok şık kafa golleri atmakta Rodalega.Asıl mevkisi santrafor olan oyuncu bana göre  ileri uçta her yerde görev yapabilir.Yaşı dolayısıyla eleştirebilirsiniz belki de.2 yıllık bir anlaşma ile  ilk 18 için müthiş bir oyuncu olur .Transfer  gereklilik puanım  5 üzerinden  4.

4-Ömer ŞİŞMANOĞLU (Beşiktaş)   Yaş:27   Boy:1.86     Ülkemizde bi hayli takım gezen  Ömer,Beşiktaş’ta  rüştünü ispat edip bi türlü formayı kapamadı.İlk 18 e dahi girmekte zorlanıyor.Çok çok ekstrem bir oyuncu olduğunu ben de düşünmüyorum  ama;kariyer  istatistikleri  fena sayılamaz.Antalyaspor’da  40 resmi maçta 20 gol,Eskişehirspor’da 25 maçta  10 golü  mevcut.Genelde de kritik goller atmakta.Asıl mevkisi  santrafor olan oyuncu, sağ –sol forvet  ve hamle oyuncusu  olabilir.Beşiktaş sözleşme yenilemezse muhtemelen  Konyaspor,Akhisar,Gençlerbirliği  vs.takımlardan biriyle yoluna devam edecek.Takımımızda direkt oynayacak oyuncu olarak  görmesem de, geniş kadromuzda yer alabilecek bir oyuncu olabilir.Transfer gerekliliği  puanım  ise  2.

5-Serdar GÜRLER (Gençlerbirliği)   Yaş:25   Boy:1.75 cm.   Fransa  altyapısı bulunan oyuncu,bu sene oldukça etkili oynuyor.Ligin ilk yarısı itibariyle  16 maçta 7 gol 2 asisti bulunuyor. Hızlı,teknik,bire birde etkili,deli fişek bir oyuncu.Sağ  ve sol kanatta değerlendirmek mümkün.Özellikle önde olduğumuz maçlarda dk.70’de oyuna alıp hamle yapılacak biri.Sakatlık ve cezalar da dikkate alınırsa oldukça fazla forma şansı bulabilir.Geniş kadromuzda  olsa iyi olur dediğim bir oyuncu Serdar.Transfer  puanım ise 5 üzerinden  3.

6-Andre CASTRO  (Kasımpaşa)   Yaş:28   Boy:1.81 cm.   Porto’dan çıkma oyuncunun  ayrıca  La liga tecrübesi de bulunuyor.Defansif orta saha ve orta sahanın ortasında görev yapabiliyor.Hırslı,çalışkan,azimli bir oyuncu.Şut ve paslarını da oldukça  etkili.Kasımpaşa’da  115 resmi maçta  13 gol  11 asisti bulunuyor.Mevkisi  göz önüne alınırsa hiç fena değil bu sayılar.İlk 11 de takımızda  oynayabilir mi  emin değilim ama 18 de olması gereken bir oyuncu.Transfer edilirse Lig,Avrupa(Şampiyonlar Ligi inşallah)) ,Türkiye Kupası derken  oldukça yoğun maç  trafiğinde  bize katkı sağlayabilir.Transfer gereklilik puanıma gelince Castro için 5 üzerinden 3  veriyorum.

Emek vererek yazdığım bu yazımı ,vakit ayırarak okuduğunuz için çok teşekkürler.

 

ŞAMPİYON  OLMAK  ÜMİDİYLE.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...