Makale Yaz
seto06
Bu haberi yazdır
RUH aranıyor..
 Kas
24
 2016

Dün gece istanbul'da herkesi taraflı tarafsız gurulandıran bir maç oynadı BJK. Maç sonunda biran gözlerimi kapadım ve 2000'lerdeki ve son 2013-2014 yıllarında oynadığımız şampiyonlar ligi grup ve üst tur ve hatta çeyrek final maçları aklıma geldi. Ne vardı o gün takımda da bize ve herkese güzel futbol izletiyorlardı. Oyuncu kalitesini konuşmaya gerek yok burda, sahada 11 aslan oluyordu ve rakibi ıssıran, kafasını kaldırmadan yıldırım gibi çöken bir oyuncu topluluğu vardı. Sahanın her cm2 de mücadele vardı, herkes hatırlar kopenhag maçının ilk yarısını, 3-0 öndeydik ve dakika 44-45 hala ileride kaleciye defansa pres yapan, son topa kadar mücadele eden bir takım vardı.

Dün ki maçta benim olduğu gibi çoğu Galtasaray taraftarının canı acımıştır. Birileri mücadele ediyordu her ne kadar rakipte olsa yılmadılar, bizim Real maçlarında olduğu gibi. 2000 de 0-2 ilk yarı bittiğinde biran bile tereddüt yoktu, dönecekti o maç, 2013 te olduğu gibi 0-1 di ilk yarı, ve ikinci yarı neydi o topçulardaki hırs.... Anlatılmaz yaşanırdı sadece.. dünde Bjkli oyuncularda aynısını yaptı, sadece mücadele etti belki ilk gol daha erken gelse, 4-3, belki 5-3 yapabilirlerdi. Ama futbol bu adeleti yok. 

bizim takımda ki en büyük eksiklik, HIRS-RUH eksik. Korkak çekingen bir oyun tarzı var. Topu çok eveleyip geveliyoruz, top rakip orta sahaya geçince sıfırız yokuz...çok acı verici değilmi. Dün Benfica ilk yarı nasıl oynadı, BJK çokmu kötüydü hayır, adamlar akıllı artık modern futbolda bunu gerektiriyor, geniş geniş 60-70 m değil dar alanda 30-40 m top oynadı. Maç özetine bakın adamların savunması ilk yarıda orta sahadaydı nerdeyse, kaleden 40 m ötede oynadılar, buda daha fazla oyuncuyu dar alanda oynatıp topu çabuk kazanmak. bizde bunu yapabilen takım yok şuan, ama artık olmalı, bizim topu alıp kaleye götürmemiz dakikaları alıyor. koskoca fener maçında 1 şut nedir abi ya ayıp ayıp. 

biz taraftar olarak yenildi diye kızmıyoruz, kızdığımız nokta mücadele yok, atraksiyon yok, futbol ne diye sorduklarında açın abi video izleyiz biraz 2011-2014 sezonlarında nasıl oynamış Galtasaray.. 

teknik adam seçerken klub olarak ne istiyoruzu bir çözmek lazım. Büyük takımsan büyük oynayacaksın. Şuan galatasaray küme düşmeye oynayan takım gibi top oynuyor. bizim istediğimiz ıssıran parçalayan, mücadele eden, yenilse bile ah ulan o golde kaçmazki diyelim maç sonunda. ama bakıyoruz son maçlara tartışılacak pozisyon bile yok...

umarım mücadele eden bir takım kurulur. yıldız olmasın çok pahalı adamada gerek yok, mücadele edin sadece mücadele....





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...