Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Bu Oyunla Şampiyonluk Mu?
 Kas
05
 2016

  Riekerink'in iyi niyetine lafım yok ama teknik direktörlük konusunda sınıfta kaldı. Her hafta aynı hatalar, oyuna müdahalede çok yetersiz. Başakşehir'e yenileceğimizden emindim ama insan biraz kendini geliştirir be kardeşim. Sezon başından beri bireysel yeteneklerle sonuca gidiyorduk,son 1 aydır gol atamıyoruz.

  Takımın yapısı sıkıntılı bi kere.. Forvetin rakip sahaya yerleşip kenarlardan orta yapmaya uygun bi oyuncu, kanatların kontra atağa uygun oyuncular, orta yapmayı bile bilmezler. Orta saha oyuncuların büyük takımda olması gereken hızlı, çevik, kuvvetli oyuncular değil. Beklerin hücumcu değil, Serdar hariç stoperlerin hiçbiri hava hakimiyeti olan oyuncular değil. 10 numaran 2 senedir top oynamıyor, sakatlıktan kurtulamıyor, eskisi gibi şut çekemiyor, bi ortaları iyi.

  Rakipler artık her oyuncumuzu çözmüş, bizim oyuncularda da başka meziyetler olmadığı için marke edilmesi çok kolay bir takım olduk. Takımın boyu çok kısa, oyuncuların hepsi çok ağır. Atağa çıkmaya çalışıyoruz, Bruma en önde tek başına, ona en yakın oyuncu ile arasında 15 metre var. Başakşehir bi ara öyle bir kilitledi ki, o kadar birbirlerine yakın oynadılar ki, aralarındaki adamlara pas vermek için boşluk bulamadı bizim yetersizler.

  Nazifoğlu şampiyon olursak şampiyonlar liginde final oynayan bir takım kuracağız dedi ya, onu bunu boşversin, önce ligde şampiyon olacak bi takım kursun da şampiyonlar ligine gidebilelim. Kimse kusura bakmasın bjk'de bu başkan, bu kadro ve bu teknik direktör varken önümüzdeki 5 sene biz bu kadro yapısıyla hayatta şampiyon olamayız. Yapacak tek birşey var, onlar gibi kadroyu baştan aşağı kaliteli gençlerle, doğru oyuncu grubuyla yeniden kurmak. Öyle 3 oyuncu sadece kontraya, 5 oyuncu pas oyununa, 2 oyuncu sadece kafa hakimiyeti olan, 4 oyuncu 2 metre uzağa pas atmaktan aciz, 10 oyuncu sağından soluna dönene kadar mevsim değişen adamlardan kadro kurarsan %100 başarısız olursun. Her oyuncu çevik olmalı, yere sağlam basmalı, pasları adrese teslim olmalı, adam geçebilmeli, hava hakimiyeti olmalı, gol atabilmeli, en önemlisi zeki olmalı. Bruma gibi yetenekli ama yeterince zeki olmayan oyuncular bize yaramaz. Çalım atmaktan başka hiçbir düşüncesi olmayan bir oyuncu yılda 3-5 maç kurtarır sadece.

  Linnes zeki, hızlı ve çevik bir oyuncu, sezon başında 2 maç oynadı ve birinde üst düzey oynadı, diğerinde hata yaptı diye adamı bitirmenin ne manası vardı. Niye 2 maç sabredemedin, diğerlerine gösterdiğin sabrı gerçekten takıma katkı sağlamaya çalışan oyunculara niye göstermiyorsun. Serdar Aziz'i de milli arada Türkiye'den sağlam bi takımla maç yaparak artık ilk 11'e yazmanın tam zamanı.

  Önümüzdeki fener maçını kazanamazsak ki son 16 senedir olduğu gibi kazanamamak çok çok çok yüksek ihtimal, o zaman Riekerink kendi sonunu daha erken hazırlamış olur, zaten kredisi kalmadı son 3 maçtan sonra. Artık Eren'e daha çok orta gelsin diye sağ kanatta Sabri, sol kanatta Sneijder, ortada Josue'yi mi oynatır, yoksa kontra yapalım diye solda Bruma, Sağda Yasin, ileride Sinan'ı mı oynatır, bir an önce bu takım ne oynayacak karar versin, büyük takıma yakışır bir oyun tarzı ile artık seri galibiyetler alalım.

  Bu sene öne geçtiğimiz halde puan kaybettiğimiz kaçıncı maç oldu, devamı da gelecek oyuna böyle müdahale etmemeyi sürdürürse. Podolski'yi de kanat oyuncusu olarak düşünmemeli artık. Eren formsuzken, daha doğrusu kullanmamız gerektiği şekilde doğru kullanılmıyorken Podolski'yi geçen sene sonlarındaki gibi forvet oynat, hiç olmazsa geriden gelen oyunculara ileride bi pas istasyonu olur, gerektiğinde de sol ayağıyla kaleyi bombalar.

  Küme düşecek diye dalga geçtiğimiz fener hakmelerle de olsa lige tutundu, 5 yediğimiz Manchester United'i yendi ve haftaya bizi yenip önümüze geçecek, inanılır gibi değil. Bu ruhsuzlukla o maçta da gelip gelebileceğimize inanmıyorum, tıpkı Başakşehir maçında olduğu gibi. Bu sene şampiyonluk mucize bile demiyorum, bu oyunla mucize bile mucize bu takıma. Bu Oyunla Şampiyonluk Mu? İmkansız..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...