Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Başakşehir..
 Kas
03
 2016

  Başakşehir..

  Hocasını zerre sevmesem de, başka takımda başarılı olamayacağını bilsem de Başakşehir'e oynattığı futbol takdire şayan. Yıllardır futbolumuzu takip ederim ve ben ligimizde bu kadar kompakt oynayan başka takım görmedim. Defans mı yapılacak 11 kişi, hücum mu yapılacak 11 kişi, top mu çevrilecek yine 11 kişi. İlk haftadan itibaren maç özetlerini oturup izledim, hücuma sürekli 5-6 kişiyle çıkan başka takım yok. Adamlar golün her türlüsünü 5 yıldızlı şekilde atıyorlar. Duran toptan, baskıyla top kazanarak, kontraya çıkarak, rakip sahaya yerleşerek, karambolde, uzaktan her türlü atıyorlar. Forvetleri Batdal gol atabilen, yetenekli biri değil ama çıkarken istasyon olarak kullanmak için bire bir, uzun top at indirsin, baskı yaptır top kapsın. Kanat oyuncuları ligin en tehlikeli ve en skorlu kanat oyuncuları, sonra Bruma geliyor zaten.

  Ben şahsen son 3 maçımızı izledim ve o oyunla galibiyet şansımız %10'u geçmez, o da karambolde bi tane atarız, o gün kötü günlerine denk gelir onlarca gol kaçırırlar, Muslera devleşir, defansımızı 5'leriz, kalemizin önüne uçak falan düşer ancak öyle yeneriz.

  Başakşehir ligde 22 golle en çok gol atan ve 5 golle en az gol yiyen takım, biz de hemen arkalarından 6 golle en az gol yiyen 2. takımız ama küme düşecek diye dalga geçtiğimiz fener bile 18 golle bizden 4 gol fazla atmış ve sadece 5 puan gerimizdeler, önümüzdeki 2 kritik maçla arkalarına düşeriz kimse ne olduğunu anlamaz, onlar havlu atacak diye beklerken biz atarız eşekten düşmüşe döneriz. Bizim hakem abilerimiz de yok onlar gibi kurtaran da olmaz. 2 haftadır bize vermedikleri penaltıları onlara olmayan pozisyonda veriyorlar.

  Semih son 2 maçtır rakipler kötü de olsa güzel oynadı, Hakan'ın sakatlığını iyi değerlendirdi, Hakan her ne kadar çok tecrübeli, müdahaleleri kritik ve pozisyon bilgisi iyi olsa da Semih daha hızlı, çabuk ve sert. Chedjou da geldiği ilk günden beri bana hiç güven vermiyor, bunu da hemen hemen her yazımda belirtiyorum hatta bjk maçında kaybedilen 2 puanın 1 numaralı suçlusu olduğunu ve daha sert konuşarak içerideki hain olduğunu söyledim, hala da öyle düşünüyorum. Bu kadar çok pozisyon hatası yapan, oyundan kopan bir adam büyük takım stoperi olamaz. Bir an önce savunmamızın ortasını Serdar_Semih olarak güncellemeliyiz, bu ikili Chedjou_Hakan ikilisi gibi oyun kuramaz ve teknik değiller ama çok daha sert ve mücadelecidirler, ben şu ortamda teknikden ziyade sertliğe önem veriyorum, ülke tarihinin en başarılı ve en büyük takımının savunmasının yürüyerek geçilmesi hiç normal değil.

  Yasin'i Galatasaray taraftarının çoğu sevmese de, basın ona yüklense de ben tam tersini düşünüyorum, zaten taraflı basın bizim hangi oyuncumuza yükleniyorsa bilin ki o oyuncu onlara batıyodur. Yaptığı hareket doğru değil ama Hıncal Uluç'un da dediği gibi bu adam 'Beni ne zaman çıkaracaklar' diye düşünmekten oyuna konsantre olamıyor, ben olsam ben de huzursuz olurum, performansım düşer. Son şampiyonluğu en kritik maçlarda Muslera'nın tuttuklarıyla ve Yasin'in attıklarıyla kazanmadık mı? O zaman niye verimliydi de şimdi verimsiz. O zaman devamlılığı vardı. Son maçta en iyi oynadığı dakikalarda oyundan alındı ve sahada olmayan Podolski'ye, Eren'e 85-90 dakika dayanıldı.

  Başakşehir'in maç özetlerini izlediğimi söylemiştim ve en zayıf karnının arka direğe yapılan isabetli ortalar olduğunu tesbit ettim. Yedikleri 5 golün tamamını kendi sahalarında yediler, 2 tanesi arka direğe yapılan direkt ortalardan, biri mükemmel ötesi bir frikik, biri arka direğe yapılan orta sonucu penaltı, biri de kanat akını, kaleciden dönen topta gelişine atılan gol. Arka direğe düzgün ve isabetli açılan bütün yan ortalarda tehlike yaşıyorlar. Podolski ve Eren'in aynı anda sahada olması bizim 1 kişi eksik oynamamızı sağlasa da arka direkte ikisi de çok rahat gol bulabilecek oyuncular.

  Hiç ümidim yok ama şanstan daha fazlası bizden yana olursa yeneriz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...